Razgovor sa suradnikom:Soljenko

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži

Dobrodošlica[uredi]

WikipediaTutorial.png
Ovaj je članak dio wikipedijina
Uvodnog tečaja
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Wikiprojekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Vidi

Pomoć:Sadržaj

Soljenko, dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. godine – slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

 • Wikipedija − što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
 • Wikiusvajanje − pronađite mentora koji će vam pomoći u snalaženju na Wikipediji
 • Izvori − kako uspješno činiti Wikipediju boljom!
 • Slikeobvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte tako što ćete pritisnuti gumbić Button sig.png ili Vector toolbar signature button.png na alatnoj vrpci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas, ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja! Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obvezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta. Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju dualno licencirani, pod Creative Commons Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima 3.0 i GFDL licencijom. Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


If you don't speak Croatian: This is the welcome message sent to new users of hr.wikipedia

Još jednom, dobro došli! SpeedyGonsales 19:30, 6. veljače 2012. (CET)

Gradovrh[uredi]

Molim sredite vanjske poveznice onako kako sam ja započeo, u skladu sa smjernicom Wikipedija:Navođenje izvora. Hvala unaprijed! SpeedyGonsales 13:14, 7. veljače 2012. (CET)

Super Silva[uredi]

Information.svg Dobro došli na Wikipediju. Stranica Super Silva koju ste nedavno stvorili ne udovoljava Wikipedijinim kriterijima za nove stranice. Ako za 14 dana na stranici za razgovor o članku ne dobije podršku zajednice, bit će obrisana.
Molimo vas, rabite stranicu za vježbanje prilikom isprobavanja uređivanja. Za više informacija o stvaranju članaka pročitajte upute o stvaranju nove stranice. Možda želite pročitati naše uvodne stranice i naučiti više o surađivanju.
Hvala na razumijevanju. Maestro Ivanković 16:00, 12. siječnja 2014. (CET)

Prikaži kako će izgledati[uredi]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Information.svgPozdrav, cijenimo vaše doprinose na Wikipediji i stoga vas molimo da prije nego što snimite svoje promjene na stranici uporabite tipku Prikaži kako će izgledati koja se nalazi pored tipke Sačuvaj stranicu. Ovako ćete odmah vidjeti što ste napravili i moći ispraviti eventualne pogrješke. Prečestim snimanjem raznih sitnica zatrpava se stranica nedavnih promjena. Tipka je prikazana na slici desno. Ako namjeravate raditi veće izmjene ili pisati duži tekst, bolje je da prvo kopirate stari tekst stranice na svoje računalo (u Notepad ili neki drugi program), tamo ga uredite, a zatim konačnu inačicu iskopirate u prozor za izmjenu teksta stranice. Hvala na razumijevanju. BlackArrow (razgovor) 19:55, 17. veljače 2014. (CET)

Husrev-beg[uredi]

[1] Bosanac iz Trebinja? May 2007?--MAN_USK recider 14:40, 23. studenog 2016. (CET)

Provjera kriterija postojanja stranice »Franjo Rezač« na wikipediji na hrvatskome jeziku[uredi]

Cijenjeni Soljenko!

Information.svg Dobro došli na Wikipediju. Stranica Franjo Rezač koju ste nedavno stvorili ne udovoljava Wikipedijinim kriterijima za nove stranice. Ako za 14 dana na stranici za razgovor o članku ne dobije podršku zajednice, bit će obrisana.
Molimo vas, rabite stranicu za vježbanje prilikom isprobavanja uređivanja. Za više informacija o stvaranju članaka pročitajte upute o stvaranju nove stranice. Možda želite pročitati naše uvodne stranice i naučiti više o surađivanju.
Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav. — Nesmir Kudilovič (razgovor) 13,39; 22. kolovoza 2017. (SEV)

Pravopis[uredi]

Koja je svrha ovakvih vaših članaka? Kakve su ovo (rečenične) konstrukcije? Dva primjera:

 • Tamara Grbavac
  • Slika slike. — slikarica ili nešto drugo?
  • Upisala je Akademiju likovnih umjetnosti na Širokom Brijegu. — gdje se ta Akademija nalazi, na nekom brijegu ili u naselju?
 • Franjo Herljević
  • Rođen u Tuzli od oca Franje. — porodio ga otac?
  • Radnik. — majstor za sve?

Popravite navedene članke, a i ostale koje ste stvorili dopunite tako da imaju smislene rečenice. Također, stavite interwiki poveznice za članke koji postoje na Wikipediji na drugim jezicima. -- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  22:13, 4. rujna 2017. (CEST)

Ne mudrujte. Vaše konstrukcije ne odgovaraju hrvatskom jeziku. Ne vezujte se samo za jedan izvor, a i nemojte otuda kopirati loš stil. Interwikija nema. — netočno, pogledajte d:Q12760693.  Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  22:31, 4. rujna 2017.

[2] Wikipedija ne dopušta pjesničke slobode, te rečenica ne može biti samo jedna riječ. Vdidim da ste taj tio popravili u ovoj izmjeni, ali taj podatak nije točan, sudeći po dvama povezanim člancima, sa slovenskom i srpskom: veći dio života bio je vojnik i plitičar. -- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  10:37, 6. rujna 2017. (CEST)

Prikaži 2.[uredi]

Prikazi kako ce izgledati2.gif

Nuvola apps important.svg Molimo vas rabite tipku Prikaži kako će izgledati. Vašim učestalim snimanjem promjena na istom članku nepotrebno se zatrpavaju nedavne promjene, čime otežavate rad suradnika koji pregledavaju nedavne promjene. Suradnici koji ignoriraju ovu uputu budu nakratko blokirani! Hvala na razumijevanju.  Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  22:31, 4. rujna 2017.

Crveni karton[uredi]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok od 1 tjedna!

Razlog je: ignoriranje uputa


-- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  09:39, 13. rujna 2017. (CEST)

Datoteka:Hrvatski glasnik Tuzla logo.jpg[uredi]

Bok, Soljenko,

mislim da je u datotekama koje se postavljaju na wikipediju na hrvatskome jeziku, a pod licencijom WP:PDI, potrebno podrobnije opisati razloge zašto se drži da je licencija PDI u potpunosti prikladna. Uz predložak {{logo}} nužan je i popunjen predložak {{poštena uporaba u}}. Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 19,29; 20. rujna 2017. (SEV)

Popis[uredi]

[3] A koji je razlog da ne rabite tipku "Prikaži"? Pretpregled (osim u nekim posebnim slučajevima u koje ovaj ne spada) radi baš to: pregled stranice kako će izgledati kad se spremi; nema razlike, osim zaglavlja iznad i polja za uređivanje ispod tog sadržaja, koji su jasno vizualno odvojeni. -- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  21:19, 20. rujna 2017. (CEST)

[4] Velike tablice zaslužuju iznimku. - tko kaže? Je li ovo velika tablica? A ove dvije? S koliko spremanja su urađene i u kom razmaku između vremena? Dakle, nemate opravdanje za često snimanje izmjena. -- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  22:37, 20. rujna 2017. (CEST)
[5] Primjeri kojih sam se nasumično sjetio nisu dani za "moj tata je jači od tvog tate", već da vidite da se sve može zbaviti u jednoj izmjeni i eventualne dopune ili greške (koje svi imamo) popraviti u još 2-3 izmjene. Kao što sam već napisao, nemate opravdanje za često snimanje, već rabite tipku prikaži, kao što vam je rečeno. -- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  20:42, 21. rujna 2017. (CEST)

Nadmorske visine[uredi]

Niste potkrijepili nikakvim izvorima. Podsjećam: Information.svg Dobro došli na Wikipediju! Drago nam je što doprinosite Wikipediji, no skrećemo pozornost da je potrebno doprinose potkrijepiti izvorima. Više na Wikipedija:Navođenje izvora i Wikipedija:Literatura. Hvala na razumijevanju.--Ivica Vlahović (razgovor) 11:25, 5. listopada 2017. (CEST)

Ivice oprosti što sam ti oduzeo vrijeme. Htjedoh dopisati nadmorske visine, wikipedija na bošnjačkom ih nema, francuska ih ima i prenijeo sam ih s tog projekta. Nisu imali refove, pa nisam imao što ni prenijeti. Soljenko (razgovor) 18:10, 6. listopada 2017. (CEST)
Razumijem. U takvim slučajevima uputno je u sažetku navesti odakle se podatak preuzima. Zahvaljujem na razumijevanju i lijepo pozdravljam.--Ivica Vlahović (razgovor) 20:50, 6. listopada 2017. (CEST)

Ignoriranje uputa[uredi]

Crveni karton.
Blokirani ste na rok od 1 mjeseca!

Razlog je: uporno ignoriranje uputa


-- Bonč (razgovor) • Tagline: Wikipedija je slobodna enciklopedija koju svatko može uređivati. •  14:08, 20. listopada 2017. (CEST)

Forum kao izvor...[uredi]

...u članku Juro Pranjić? Reci da se šališ...--MaGaporuči mi 18:58, 1. studenoga 2017. (CET)

Lug[uredi]

Pogledaj... Hvala na razumijevanju!--Man_Usk recider 22:18, 3. studenoga 2017. (CET)