Razgovor sa suradnikom:Uspjeh je ključ života/Arhiv razgovora 2

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
Ova je stranica arhiv.
Molimo Vas, ne mijenjajte je!


Sadržaj

Obrisano[uredi]

ono što sam obrisao, bilo je predloženo za brisanje. Ne znam zašto, ili nije bilo za viki, ili je bilo prekratko. Ali ako želiš to obradit, mogu ti vratiti --Zeljko (razgovor) 23:32, 2. travnja 2018. (CEST)

Članak[uredi]

Evo vratio. Sam napiši članak svojim riječima, a njihova stranica ti može biti izvor --Zeljko (razgovor) 20:36, 3. travnja 2018. (CEST)

članak[uredi]

na međuvikiju je. --Zeljko (razgovor) 23:55, 7. travnja 2018. (CEST)

Re: Stjepan Čović[uredi]

Izbrisao je ga kolega Tulkas Astaldo jer nije spadao u Wikipediju (WP:NIJE) (Pogledaj upozorenje).

Ako si bio protiv brisanja onda si to trebao navesti na stranici za razgovor. Tako i stoji na predlošku. U ovom slučaju je još postojeća stranica za razgovor prazna, tako da je članak izbrisan jer nitko nije naveo razlog protiv brisanja. Čak sam ja otvorio tu stranicu za razgovor, mislio sam da će se netko boriti za njegovo sačuvanje, ali to nije dalje bitno.

Google

Ne razumijem baš što misliš s tim "da mogu pronaći stranicu na Google pretraživaču".

Ovo je bio početak članka koji još možeš pronaći na Googleu. – "Stjepan Čović (Flojd) rodjen (6.11.1996) je Bosanski Dj/Producent . Sa izdanjima na Society Music Records (Italy), Tehnjak Records, Imhotep Records (UK) NCTRNL (London) Na beatportovoj ljestvici je uzeo 9 mjesto na Label Chartu, i na Umekovoj platformi je zauzeo top 10, najboljih artista u regiji. Može se reći da je ..."

Mislim da je jedan pogled dovoljan da možeš reći da nije wikipediziran. Koliko se sjećam, falili su izvori, a nedostajalo je mnogo Wikipoveznica.

Ovaj Googleov okvirčić (na desnoj strani) je samo znak da ta osoba postoji, i pokazuje s čim se bavi. Ako pronađeš neke izvore, možeš ga po pravilima Wikipedije ponovo napisati.

Smile.png Možda ti ovo pomogne:

Lijep pozdrav, Mateo Katana 11:09, 8. travnja 2018. (CEST)

re:Kategorija: Royal Rumble[uredi]

Na Wikipediji na hrvatskom jeziku je kategorija navedena u samo jednom članku. Za otvaranje kategorije porebno je najmanje pet članaka.
Inače, trebao bi pripaziti kakav sadržaj unosiš na Wikipediju. Primjetio sam da u nekim člancima koje si otvorio odmah stavljaš predloške za održavanje što je potpuno besmisleno. Lijep pozdrav!--Man_Usk recider 22:17, 8. travnja 2018. (CEST)

Imam pitanje[uredi]

Čekaj; ubiti baviš se svime? :`D

Od glazbe, znanosti do arhitekture, sporta i društveno i humanističkih znanosti? RiječaninHR (razgovor) 16:12, 10. travnja 2018. (CEST)

Imam pitanje[uredi]

Nakon Vaše lijepe obavijesti, imam sada samo 2 pitanja.

Otkud Vi pouzdano znate da sam ja komunicirao sa starijim suradnicima?

I zanima me još nešto (2. pitanje) Ako me blokirate, uređivati stranice moći neću - to je jasno, no hoću li moći posjećivati cijenjenu Wikipediju?

Nadam se brzom odgovoru!

Lijep Vam pozdrav


Hvala

RiječaninHR (razgovor) 20:02, 10. travnja 2018. (CEST)

Greatest Royal Rumble[uredi]

Po meni članak nije bio dovoljno dobar. Napišite ga ponovno bolje i tada će ostati što se mene tiče.--Fraxinus (razgovor) 21:37, 10. travnja 2018. (CEST)

Partizansko groblje u Mostaru?[uredi]

Bez uvrede, ali mi nije jasno odakle ste se Vi pojavili? Ne sjećam se da sam Vama išta pisao?! Ali dobro, bez obzira na to, kad se već želite uključiti u razgovor, moram Vam reći da Vi gospodine zamjenjujete teze! Prethodnik je spinovao a Vi zamjenjujete teze i pričate mi o ekonomiji. Ako je tome tako, pročitajte članak o Partizanskom groblju, pa mi recite o kojoj se tamo ekonomiji govori?! Dalje, ja se ne svađam nego samo iznosim svoje mišljenje koje je bazirano na postulatima wikipedije, a osnovni postulat wikipedije je iznošenje provjerenih i istinitih podataka!!! Govorim o članku koji se nalazi na hr. wikipediji, koji nema nikakvih izvora nego je osobni stav autora, i koji je u suprotnosti, ne samo sa istinom i zdravim razumom, nego i sa zakonom! Ne znam šta tu nije jasno? Pravila su prekršena na vrlo grub način, iznesene su notorne laži i, je li ja kao čovjek koji se rodio i odgojio u susjedstvu Partizanskog groblja, trebam na iste laži da šutim?! Zašto bih olakšavao extremima da šire svoje laži? Tamo gdje se desilo stradanje nevinog naroda, bez obzira na naciju, sigurno neću ništa osporavati, ali sigurno hoću očekivati da vidim iz kojih izvora su relevantne tvrdnje iznesene! Napisani članak o Partizanskom groblju je samo maska iza koje stoji namjera da se priča o "mučeništvu i progonu", u ovom slučaju Hrvata, (mada je to zajedničko svima iz bivše države, svi su bili žrtve i mučenici), a isto je u ovome slučaju totalna laž!...ja sam Hrvat i u tome dijelu grada su živjele većinom hrvatske obitelji, međutim u tome periodu nikome nije falila dlaka s glave!. Samo groblje kao arhitektonsko djelo nije nikako opisano, nema nikakvih podataka o njegovoj izgradnji, graditeljima, ideji, simbolici, nema pristojne fotografije, a oni koji su tamo pokopani su jednostavno isparili! Vama za informaciju tamo je pokopano 560 posmrtnih ostataka [3], i ja se kao dijete sječam kako su 1965. god. pronosili lijesove na groblje. Nadam se da vidite da su moje sugestije opravdane i očekujem da netko od administratora ukloni sporne dijelove članka! Darrad2009 (razgovor) 22:34, 10. travnja 2018. (CEST)

Partizansko groblje u Mostaru?[uredi]

O čemu Vi pričate? Kojim su to administratorima vezane ruke da ne mogu maknuti članak koji je pun zlonamjernih laži? Jedno kratko vrijeme sam i ja bio suradnik i administratori su imali jako puno vremena da cjepidlače na svaku i najmanju grešku, a kada treba učiniti pravi potez i maknuti članak koji je zlonamjeran, koji nema izvora, koji krši sva pravila wikipedije, onda nemaju vremena??? O čemu Vi pričate? Taj članak blati moj grad i mjesto gdje sam se rodio, i neću odustati dok se taj članak ne makne! U nastavku je nekoliko izvora koji su relevantni, i da sam ja pisao onaj članak, pozvao bih se na takve izvore! Pročitajte ih i uporedite sa člankom na Vašoj wikipediji! [4], [5], [6], [7], i najobimniji izvor dokumenata: [8]. Darrad2009 (razgovor) 23:55, 10. travnja 2018. (CEST)

Ovdje dajte svoje mišljenje administratorima, pa će Vam odgovoriti. Uspjeh je ključ života (razgovor) 23:57, 10. travnja 2018. (CEST)

Nestandardne[uredi]

0000[9] Nestandardnim se riječima služim na razgovornim stranicama, a ne u člancima. Ne znam gdje si našao "ležadu", prije će biti da se radi o "ležidu". Ako ima "mrježa", može i "mrježni". U Zapisniku s 10. sjednice Vijeća za normu hrvatskoga standardnog jezika stoji
0000"Pitanje dolazi li iza pokrivenoga r jekavski ili ekavski izgovor ne postavlja se zbog etimologije. Refleksi staroga jata živo se prepoznaju samo kada se pokazuju morfofonološke alternacije. Tako srjeća, vrjeća, mrježa, kako nam god dijalektalno srića vrića, mriža nedvojbeno pokazuju da je u njima staro jat, ne dolaze u obzir kao standardni likovi jer tu nema alternacije s ijekavskim izgovorom. Naprotiv se kao standardni likovi mogu priznati pogrješka, zaprjeka, vrjedniji itd. jer alterniraju s pogriješiti, zapriječiti, vrijedan itd. No u tom pogledu postoje velike razlike od slučaja do slučaja, a razlikuju se i individualna mjerila. Malo će komu, doduše, biti prihvatljivi likovi vrjemena, srjedina, privrjeda, naprjedak, ali će isto tako malo komu biti prihvatljivo ogrev, pomodreti. U takvim slučajevima prirodno je dati normativnu prednost likovima koji se jakoj većini čine prihvatljivijima. No u najvećem broju slučajeva to nije tako jasno". Oblik na -iju ti je u svezi, govorim ti napamet... sa starom dvojinom (ili krivo preslikavanje iz imenica kao prsti, oči, uši, gosti).
0000Namjerno govorim u narječju i inim nestandardnim i tobože stilski obilježenim oblicima. Zašto bi anglizmi i otvorena uporaba engleskih riječi više vrijedili od nestandardnih oblika hrvatskoga jezika? Splićani su ponosni na svoj govor i poznati smo po tome, jer ga se ne stidimo, nego ga hrabro guramo.[10][11][12][13][14]
0000"Splitski govor (splitska čakavština) od 2012. proglašen je nematerijalnim kulturnim dobrom koje je 2013. godine upisano u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske. "[15][16]
0000Ovdje imaš zanimljivo o naglascima u genitivu množine.[17] Kubura (razgovor) 00:00, 11. travnja 2018. (CEST)

Mr(j)eža u nominativu jednine i genitivnu množine različito su naglašene. Nom.j. je kratak, g.mn. je dug. Piše ti u onom citatu zašto nije standardna. Kubura (razgovor) 00:20, 11. travnja 2018. (CEST)

0000Nisam napisao da si ti u krivu. Sve što si rekao stoji. Moj je stav promicati sve kulure hrvatskoga jezika, sva narječja, sve oblike nepravedno i praktično kao sramotnom oznakom označene kao "stilski obilježene" i "zastarjelice". Sva su narječja na razgovorima poželjna.
0000Kad su situacije gdje se nešto službeno napiše, onda se držim standardnoga hrvatskog jezika. Ali, ako ćemo tako, onda budimo standardni do kraja, a ne malo hoćemo - malo ne ćemo. Vokativ treba pisati točno, a ne sinkretički vokativ pa se primjerice meni obraćati s "Kubura", nego "Kuburo". Zato ti pri obraćanju pišem vokativom "Uspješe", a ne "Uspjeh". Razlikujmo koji upit i prilozi idu uz stajanje i kretanje i sugovornika, odnosno sugovornicu. Razlikujmo "tu" i "ondje", "taj i onaj", žena je članica a ne član, onda razlikujmo gdje smo (ovdje), kamo idemo (ovamo) i kuda ćemo proći (ovuda). Postoje i neki stariji oblici koji nisu netočni, čak su nepravedno istisnuti jer tobože "nitko ih ne govori", a zapravo su zbog medijskog istiskivanja i blokiranja onemogućeni pa time umjetno postaju "nestandardni", recimo slučaj čega i česa. Osobito je iritantno miješanje prezenta, imperativa i futura ("Nađemo se sutra" - netočno, smije biti samo "Nađimo se" - imperativ, "Naći ćemo se" - futur; prezent može označavati buduće vrijeme i to je kod sigurnih situacija, futur nosi element nesigurnosti). Razlikujmo naglaske i padeže. Dino su i Dvornik i Merlin, ali su pjesme Dina Dvornika a ovo drugo Dine Dvornika. Postoji manje poznati oblik futura, sličan futuru egzaktnom ("kad se budemo vidjeli" - standard). Ovaj drugi oblik je "kad se budemo vidjeti". Nije netočan, negdje u Hrvata to je živi jezik, nosi element veće neizvjesnosti.
0000Ima ti i jedna šema s leksikografskim smicalicama, ali o tome ću pisati na Kafiću kad nađem cijeli članak. Kubura (razgovor) 00:49, 11. travnja 2018. (CEST)

Uđeš li dublje u stručnu i znanstvenu literaturu i sve potankosti, naći ćeš dosta stvari koje ne uče mladež u školi. Kubura (razgovor) 01:13, 11. travnja 2018. (CEST)

Točno, zaboravio sam to navesti. Bit je razlikovati "taj i onaj", "tako i onako", "ovdje, tu, ondje"... Kubura (razgovor) 01:20, 11. travnja 2018. (CEST)

Savjet[uredi]

Uglavnom, shvatili smo obojica obostranu poruku. Savjet je: nemojmo više trošiti vrijeme na ovu temu, riješili smo, 'ajmo ća pisat članke. Kubura (razgovor) 01:21, 11. travnja 2018. (CEST)

Svaki Cigo (svoga) konja hvali[uredi]

[18]Lijep podatak, ali ne znam odakle 22000 članaka pripisanih meni. Stvarni broj se kreće oko 2% toga, a tom (nazovi) suradniku ne treba pridavati pažnju jer je provokator i neodgojena osoba (najblaže rečeno). Što se mene tiče, neka sa svojim ukućanima (ako nisu utekli od njega takvoga) priča tako, ali sa mnom neće. Ispod svake mi je razine razgovarati s takvima.--MaGaporuči mi 20:22, 11. travnja 2018. (CEST)

P.S. Nadam se da me raznorazne udruge za zaštitu ovoga ili onoga (pa i ustavnog poretka) neće tužiti zbog naslova odlomka koji je stara izreka, a ni ti se nemoj naći prozvan u naslovu (niti u jednom njegovu slovu). Samo sam htio slikovito dočarati neke stvari.--MaGaporuči mi 20:23, 11. travnja 2018. (CEST)

Nema potrebe za hvalom, ipak smo ovdje dragovoljno.--MaGaporuči mi 16:41, 12. travnja 2018. (CEST)

Tri referencije[uredi]

Ostale su ti tri referencije u članku koje ne daju dobar izgled. Pogledaj. Kubura (razgovor) 18:52, 14. travnja 2018. (CEST)

Ako si ih ti stavia, zašto ih ne bis smia maknit :) Kubura (razgovor) 19:06, 14. travnja 2018. (CEST)

Hvala na pitanju, lave, dobro san. Kubura (razgovor) 19:55, 14. travnja 2018. (CEST)

Pročitaj![uredi]

Vi pročitajte ovo: [19]! Wikipedija je enciklopedija a ne lokalne novine koje uređuju simpatizeri bilo koje frakcije, u ovome slučaju ustaške! Po Vama, ako Srbi rehabilitiraju svoje zločince i mi trebamo, ne rehebilitirati ih, nego u cijelosti odbaciti povijesne podatke i selektivno se pozivati na neprovjerene novinske članke kao na pouzdane i mjerodavne izvore! Po navedenom izvoru Tito je zločinac (570.000 žrtava-gdje su izvori???- možda navedeni novinski članak!!!) dok, po istom izvoru, to Pavelić nije? Valjda nije dovoljno navedenih 390.000 ubijenih da bi bio zločinac!? Interesantno je da na hrvatskoj wikipediji niti jedan ustaški čelnik nije naveden kao zločinac?!

Po wikipediji je nepismeni Max Luburić (završio pučku školu - 4 razreda OŠ):"...bio je ustaški časnik, zapovjednik koncentracijskog logora Jasenovac, i hrvatski politički aktivist u političkoj emigraciji. U Titovoj Jugoslaviji okvalificiran ratnim zločincem.[Može li netko pronaći broj sudske presude, barem broj predmeta pod kojim je pokrenuta istraga zbog ratnog zločina ili broj ili nadnevak predmeta ako je Jugoslavija zatražila izručenje? Treba nam podatak od kojeg je dana službeno proglašen ratnim zločincem.]..."

Nije dovoljno što je bio zapovjednik najgoreg konclagera u ovom dijelu Europe, nego treba "podatak od kojeg je dana službeno proglašen ratnim zločincem"??? Da nije žalosno bilo bi jako smiješno! Po Vašoj logici, da je pobjegao, Rudolf Höß ne bi bio kriv bez pravosnažne presude? Čak i sam člank o Auschwitzu pogrešno navodi da je Hößu suđeno na Nürnberškom procesu!
Ova wikipedija je krajnje nepouzdana, netočna i pristrasna! Pročitajte Ustav RH! Ovo zaslužuje pažnju šire hrvatske javnosti!
Darrad2009 (razgovor) 04:51, 15. travnja 2018. (CEST)

Brisanje predloška "radovi"[uredi]

Bok! Kako stoji na samom predlošku: "Jedan vrijedni suradnik upravo radi na ovom članku! (...) Kada radovi budu gotovi, suradnik koji uređuje uklonit će ovaj predložak!" [20] [21] Zamolio bi te da ga ne uklanjaš u budućnosti, sam ću ga kad završim s bauštelom. Smile eye.png Mislim da je vidljivo da su predlošci još u izradi i da ih nećemo koristiti dok ne budu gotovi. Lightbulb.png

Želim ti lijep i ugodan dan! Smile.png --Mateo Katana 13:14, 15. travnja 2018. (CET)

24[uredi]

Bojim se da se nismo razumjeli - ja osobno nemam ništa protiv onih koji privatno veličaju ovaj ili onaj sustav, ove ili one ljude, ja imam problem kada se takva gledišta nađu na www enciklopediji. Svaka enciklopedija mora imati pouzdane povjesne ili arhivske izvore, a ne novinske članke. Pogledajte Britannicu [22], i usporedite sa člankom na Hr wikipediji koji je 29.03.2018. "doradio" administrator Željko: [23]. Pogledajte Tuđmanovo viđenje Tita: [24]. Ako je Tito bio osobno odgovoran za stradanja, u što sumnjam isto kao i Tuđman, zar mislite da strane obavještajne službe nisu imale te podatke, zar mislite da bi nekom zločincu došao najveći broj državnika i na taj način mu napravili najveći sprovod u povjesti čovječanstva: [25]
Vaše viđenje ne pretpostavlja da se ustaški bojovnici, bilo kojega ranga ako su bili odgovorni za zločine, a posebno oni koji su bili u vrhu NDH, nazovu pravim imenom a to je zločinac, dočim Vam je sasvim uredu da se tako naziva Tita. Pročitajte članke o Petru Brzici ili Miroslavu Filipoviću - Majstoroviću gdje se za potonjeg navodi: "...hrvatski rimokatolički svećenik (poslije poznat kao Tomislav Filipović i Tomislav Filipović-Majstorović) rođen u Hercegovini, osuđen zbog ratnih zločina na njemačkom vojnom sudu i jugoslavenskom civilnom sudu te obješen u Beogradu." Nema pomena da je bio sadista i zločinac koji je bio odgovoran za stotine sadističkih ubojstava!? Pročitajte ovo: [26] gdje se navodi, kao i u masi drugih dokumenata, kako su se Nijemci zgražali nad primitivnom okrutnošću NDH bojovnika.
Ja sam odgojen u staroj i uglednoj hrvatskoj obitelji, ali ne kao ekstrem, nego kao normalan čovjek koji razlikuje dobro od zla, kome je poznat koncept istine i laži, pri čemu me je i život naučio da se nikome nije dokazala nevinost pozivajući se na druge, možda i gore zločine. Pravdanjem bilo kojih zločina, stvara iluziju njihove ispravnosti što rezultira pozivanjem na njihovo ponavljanje! Imao sam priliku tome svjedočiti u prošlom ratu!
Bio sam suradnik ove wikipedije kratko vrijeme, i jako mi je žao utrošenog vremena, a utrošio sam ga jer sam iskreno vjerovao u njen kvalitet, profesionalnost i točnost! Nažalost, shvatio sam da je cijela hr. wikipedija u rukama nekolicine administratora koji vedre i oblače, koji bez ikakve cenzure objavljuju svoja osobna mišljenja kao povjesne činjenice, pri čemu prave povjesne falsifikate - novija povjest je dovedena na nivo mita i gusala, pa se, shodno tome, nije nimalo odmakla od sh ili sr wikipedije, dapače, po izražaju se mogu nazvati bratskim wikipedijama! Svakako ću dati sve od sebe da upozorim hrvatsku javnost na sve ovo što sam naveo!
Lijep pozdrav! Darrad2009 (razgovor) 14:21, 15. travnja 2018. (CEST)

RiječnaninHR[uredi]

Ja bih Vas Molio da mi se obratite. Volio bih nastaviti s radom na Wikipediji, a javio sam se Tulkusu Astaldu, ali mi nažalost nije odgovorio. Ja bih Vas molio, htio bih znati što se događa pošto mi je rečeno da ću biti blokiran na mjesec dana, a sada vidim - piše na neograničeno. Već kada priznajem svoju pogrešku bilo bi u redu, već kada navodno ispravno provodite odluke, da mi i odgovorite te nastavite provoditi ispravnu politiku ove besplatne enciklopedije. Bilo bi ispravno da mi administratori, koji zbog toga i jesu administratori pošalju objašnjenje - zašto sam blokiran za neograničeno, bio sam na određeno (1 mjesec). Cijenio bih i da mi napišete objašnjenje na moj korisnički račun. Na kraju, radujem se Vašem odgovoru te se nadam da ćete mi pružiti još jednu šansu. Umjesto mene, pozdravite cijenjene suradnike Kuburu i Tulkusa.

Hvala na Vašemu vremenu

RiječaninHR — prethodni nepotpisani komentar napisao je 89.164.247.218 ( razgovordoprinosi) 13:44, 13. travnja 2018.‎

Naše politike[uredi]

Ne prevodimo sve sa drugih projekata. Svaki projekt ima svoja pravila. Postoje neka općenita pravila, 5 stupova Wikipedija, a ostalo je stvar samih projekata. Što je negdje dobro, drugdje može biti kontraproduktivno. Kubura (razgovor) 22:49, 16. travnja 2018. (CEST)

Stranice za razgovor...[uredi]

... i njihovo arhiviranje, a ne arhiviziranje, kako pišete. Suradici sami po vlastitom nahođenju održavaju svoje stranice za razgovor, isto tako ih i arhiviraju. Lijepo molim, prestanite gnjaviti suradnike svojim uputama. Zahvaljujem na razumijevanju--Tulkas Astaldo (razgovor) 15:30, 17. travnja 2018. (CEST)

Social Quantum[uredi]

Pozdrav, kako da njima pošaljem dopuštenje za autorska prava? Ovdje je njihova [stranica]. Lijep pozdrav. Uspjeh je ključ života (razgovor) 15:56, 17. travnja 2018. (CEST)

Pri dnu stranice piše: contact us, tamo kliknuti i kontaktirati ih čini se mogućim Face-wink.svg --Tulkas Astaldo (razgovor) 19:21, 17. travnja 2018. (CEST)
Pozdrav, kako da njima pošaljem dopuštenje za autorska prava? Ovdje je njihova [stranica]. Lijep pozdrav. Uspjeh je ključ života (razgovor) 15:56, 17. travnja 2018. (CEST)
Treba li im prijevod na engleski ili da ostavim na hrvatski? Lijep pozdrav Uspjeh je ključ života (razgovor) 20:07, 17. travnja 2018. (CEST)
Sigurno neće biti pogrešno napisati na oba jezika Face-wink.svg --Tulkas Astaldo (razgovor) 02:24, 18. travnja 2018. (CEST)

Ne čitam ih[uredi]

Neke stranice toliko su marginalne da jednostavno nikad ne idem na njih. Kubura (razgovor) 00:59, 24. travnja 2018. (CEST)

Odg.: Treba li...[uredi]

Triba. Vidiš da u poveznicaman ima "list of ...", daklen, dosta je englešćine ostalo u tekstu. Vlastita imena ustanova ne moraš privodit. Kubura (razgovor) 21:43, 24. travnja 2018. (CEST)

Odg.: KFC i Burger King[uredi]

0000Preporučujem ti, nemoj preuzimati sa sh.projekta. Ne daji važnost tom botokopirnom projektu čiji su se suradnici otvoreno stavili protiv hrvatske Wikipedije. Bolje članak od 10 nespretno prevedenih složenih riječi koji smo mi sami napisali, nego članak od 10.000 bajtova koji se preuzelo sa sh.projekta. Osim što taj projekt sam izmišlja jezična pravila, pa podmeće svoja kukavičja jaja, mnogi njihovi članci uopće nisu pregledani. Jedino što kod njih valja jest ono što su ukrali s hr.wiki. Kažem "ukrali", iako međusobno preuzimanje s Wikipedija je normalna stvar kako funkcioniraju Zakladini wikiprojekti. Dok je normalnom projektu to pomoćan i sporedan način djelovanja, njima je to (glavni) način življenja i djelovanja (ctrl-C, ctrl-V...), a radi potiskivanja ciljane Wikipedije, hrvatske Wikipedije. Kubura (razgovor) 17:10, 25. travnja 2018. (CEST)

Orijentolog je jedan suradnik koji je blokiran zbog napadanja drugih suradnika. Bili su posrijedi osobni napadi. Kubura (razgovor) 18:48, 25. travnja 2018. (CEST)

"RiječaninHR" je od početka bio prljava jezika. Orijentolog ima obrazac ponašanja da počne lijepo pa onda nakon nekog vremena pukne i truje sugovornike. Kubura (razgovor) 19:16, 25. travnja 2018. (CEST)

Ča činit[uredi]

Sve ćeš obavit, viruj mi. Najbitnije ti je počet. Pa ako ti se ne da pisat, ne moraš puno. Makar jednu rečenicu. Sutra ćeš drugu. Što više budeš dodava, više će te hvatat volja. :) Kubura (razgovor) 19:15, 25. travnja 2018. (CEST)

Glasovanje[uredi]

Kad glasuješ, pazi da ne ispadneš kao posebna pahulja Face-grin.svg --Pajo Pajimir 21:57, 26. travnja 2018. (CEST)

Čuvaj energiju[uredi]

Ne troši energiju na grad bez ljudi. Kubura (razgovor) 01:02, 27. travnja 2018. (CEST)

Infookvir derbi[uredi]

Možda ti nedostaje: | Ime = , dolje kod Upotreba?

{{Infookvir derbi
| Ime = 
| Druga imena = 
| Područje =
| Momčadi =
| Broj športova = 
| Broj susreta = 
| Prva utakmica = 
| Zadnja utakmica = 
| Sljedeća utakmica = 
| Najviše gledatelja = 
| Najviše pobjeda = 
| Najviše prekršaja = 
| Najviše golova = 
}}
--Rovoobob Razgovor 07:21, 29. travnja 2018. (CEST)

Re:Vječni derbi[uredi]

Upravo sam malo eksperimentirao, ali nisam ga mogao popraviti. Mislim da nema mnogih predložaka kao što su npr. {{{najviše prekršaja}}} ili {{{najviše golova}}} [27] zato sam ih i probao promijeniti s postojećim. Neka, još ćemo ga malo pogledati i ako ne nadođemo što mu fali, možeš pitati ovdje. To što ti još mogu savjetovat, usporedi ga s drugim predlošcima, npr. Predložak:Infookvir liga. Lijep pozdrav, MateoKatanaCRO (razgovor) 12:44, 29. travnja 2018. (CEST)

Ime

Što se tiče imena, probaj <center>{{{ime}}}{{#if:{{{izvorno_ime|}}}|<br />{{{izvorno_ime}}}}}</center>; {{{ime}}}, {{{puno ime}}} ili {{{naslov}}}. Pozz, MateoKatanaCRO (razgovor) 12:57, 29. travnja 2018. (CEST)

Zanimljivo je vidjeti da če se vječni derbi, osim na Maksimiru i Poljudu održati i u Vinkovcima. I to točno 30 dana nakon rođendana osječke Kohorte Uspjeh je ključ života (razgovor) 13:44, 29. travnja 2018. (CEST)

NAVIJAČI[uredi]

ne minjaj imena navijačkih skupina --Zeljko (razgovor) 18:52, 29. travnja 2018. (CEST)

 • Bez onog Split. Ime je KNH Torcida. KNH Torcida Split je samo ona u Zrinsko Frankopanskoj di sam i ja član . --Zeljko (razgovor) 21:25, 29. travnja 2018. (CEST)
  • i ta u Zrinsko Frankopanskoj je glavna, sve ostale su podružnice, i po splitu i po Hrvtskoj

Torcida[uredi]

Napravio sam dz na stranici torcida pa napiši popis ostalih torcida na razdvojbi, pa čemo vidit zaslužiju li članak ili ne --Zeljko (razgovor) 21:38, 29. travnja 2018. (CEST)

Od naše torcide starija jer samo brazilska, a postoji li ona više, i to je pitanje. Za nju znamo samo po pričama pokojnog Bajde. Znači ovo je glavno značenje. --Zeljko (razgovor) 22:42, 29. travnja 2018. (CEST)

 • Jel ti slušaš ili ne. Mi nismo u Brazilu i nismo Organizada. Napravi popis na razdvojbi ako želiš. A onda čemo vidit želi li ko pisati o njima ili ne, i zaslužuju li uopče članak, i ko je tamo stariji od nas. KNH Torcida u Brazilu ne postiji. --Zeljko (razgovor) 23:07, 29. travnja 2018. (CEST)

Eustahije Brzić[uredi]

[28] Rišia san ti. Ala, živia mi Kubura (razgovor) 00:08, 1. svibnja 2018. (CEST)

Re: Dopusnica za tvrtke & Isprika[uredi]

Poštovani suradniče Uspjeh je ključ života! Lijepo molim da se do daljnjega za pomoć – također i u vezi dopusnica – obraćate aktivnijim kolegama, budući da ja zbog privatnih razloga i Wikiodmora trenutačno nisam na Wikipediji koliko bih htio i koliko sam ranije bio u mogućnosti. Što se isprike tiče, sve je OK: kolege administratori i ophoditelji, koji pregledavaju Nedavne promjene, uvijek će ispraviti što treba. smješko Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 13:56, 1. svibnja 2018. (CEST)

Oponašatelj[uredi]

[29] Kubura (razgovor) 23:54, 3. svibnja 2018. (CEST)

Niman pojma tko je Zeljko80. Kubura (razgovor) 03:48, 7. svibnja 2018. (CEST)

Traje tri dana[uredi]

[30] Kubura (razgovor) 00:12, 4. svibnja 2018. (CEST)

Prikaži[uredi]

Prikazi kako ce izgledati2.gif
Nuvola apps important.svg Molimo vas rabite tipku Prikaži kako će izgledati. Vašim učestalim snimanjem promjena na istom članku/stranici, kao u slučaju članka/stranice Senf Dijon, nepotrebno se zatrpavaju nedavne promjene, čime otežavate rad suradnika koji pregledavaju nedavne promjene. Suradnici koji ignoriraju ovu uputu budu nakratko blokirani! --Tulkas Astaldo (razgovor) 21:41, 5. svibnja 2018. (CEST)
Pozdrav Astaldo, kako ste danas?
Dakle, ovo što ste mi poslali je neka verzija žutog kartona. Ispričavam se to se više neće ponoviti. Lijep pozdrav. :) -- Uspjeh je ključ života (razgovor) 21:52, 5. svibnja 2018. (CEST)
O, da smijem li ja sad to kopirati na mišu, pa cijeli članak izbrisati pa vratiti, kako bi se olakšao rad suradnicima? Lijep pozdrav. --Uspjeh je ključ života (razgovor) 21:56, 5. svibnja 2018. (CEST)
Ma sve piše u uputama. Kopirajte sadržaj članka u neki od preglednika, uredite što mislite da treba i nakon toga okušajte tipku 'prikaži' pa nakon što ste zadovoljni promjenama, promjene spremite.--Tulkas Astaldo (razgovor) 22:09, 5. svibnja 2018. (CEST)

Heavy metal[uredi]

Znači... Kršćanska stranica i njezin stav o određenim izvođačima, teorije zavjere i turanje nepotrebnih i neistinitih činjenica krizmanicima pod nos. Žao mi je, ali ja i dalje ne vidim ni riječi o tome da znanost nekako potvrđuje da rock i metal glazba štete ljudima. Usput, ne vidim ni kakve veze te stranice imaju s Wikipedijom da si se osjetio dužan staviti ih na moju SZR. Lijep pozdrav. --Pajo Pajimir 17:21, 7. svibnja 2018. (CEST)

P.s., ako je sve ovo samo zbog stava da je metal i žešća glazba sotonistička, toplo preporučujem članke o grupama Antestor i Božje ovčice. --Pajo Pajimir 17:36, 7. svibnja 2018. (CEST)

He[uredi]

kaže se, na dobro vam došla sudamja --Zeljko (razgovor) 23:56, 7. svibnja 2018. (CEST)

Prijo, na dobro ti došla Sudamja :) Kubura (razgovor) 22:09, 8. svibnja 2018. (CEST)

Predlaganje izabranih članaka[uredi]

Citat iz pravila: Suradnik koji je predložio članak može sljedeći predložiti nakon završetka glasovanja za članak koji je predložio. Stoga je prijedlog za GNK Dinamo nevaljan.--MaGaporuči mi 14:58, 8. svibnja 2018. (CEST)

Zna se čija je Torca[uredi]

Zna se čija je Torca, oni se nikako ne uklapadu. Kubura (razgovor) 22:11, 8. svibnja 2018. (CEST)

[31]. To je dobro. Predložio sam te za automatski ophođenog suradnika. Pozdrav. --Mateo K 01 (razgovor) 23:44, 8. svibnja 2018. (CEST)

Čudnovati brojevi[uredi]

Bok, Uspjeh je ključ života,

što ćemo kad je izgleda potpuno nebitno kako će čitateljstvo reagirati kad u jednoj od funkcija (Posebno:Slučajna stranica) koja se nalazi dostupna u svim projektima Zaklade Wikimedije naiđu na kosturske članke. Na drugim projektima, kao npr. na wikipediji na srpskome jeziku, bila je rasprava o tome jesu li botovski članci (i to "punokrvni" članci) uopće potrebni ukoliko su ujedno samo u statusu "začetka" (engl. stub). Razmišljalo se i o tome kako će utjecati na javnost i čitateljstvo te na samopercepciju ako se takvi "masovni unosi" (kako ih na sr.wiki nazivaju) dopuste i tako prenapušu i očekivanja kod čitateljstva, kako će to prenapuhivanje izgledati u wikimedijanskoj (široj) wikizajednici. Eto, no, gotovo da je veći dio problema nedostatak komunikacije jer se takve stvari ne rade na svoju ruku i bez dogovora. Lijepo te pozdravljam, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 0,18; 9. svibnja 2018. (SEV)

Odg.: Nada[uredi]

[32] Ti si naša nada. Znaš li da se za dobre mlade kadrove kaže da su "naše mlade nade"? E, to si nam ti. Smatram da si dobra ruda i da se od tebe može iskovati dobro željezo, odnosno, da ćeš biti izvrstan suradnik. Imaš volje, poleta, motiva, samo si moraš popraviti neke stvari, događaji ti se neke stvari ali koje ćeš radom vremenom i sam shvatiti i ispraviti. Svi smo mi imali pogrješaka i propusta u početku, ma koliko god mislili da smo sve napravili kako treba. Vjerujem da ćeš i ti izrasti u izvrsnog suradnika. Kubura (razgovor) 02:06, 11. svibnja 2018. (CEST)

Nije da njuškam, ali...[uredi]

...pri ophođenju sam naišao na ovo. Prva stvar - suradniku nisi odgovorio na njegovu pripadajuću stranicu za razgovor. Drugo, napisao si to skoro tri tjedna nakon što je on napisao tu poruku. Treće i najbitnije - je li bitno kako je napisao? Da je to bio napisao u nekom članku, donekle bih razumio, ali ovako je jako nepristojno i nepotrebno isticati takve stvari. Siguran sam da imaš i pametnija posla od ispravljanja tuđeg pisanja na stranicama za razgovor.

K tome, kad već toliko moliš Kuburu da ti produži članak o DJ Snakeu, mogao bi ga konačno malo i popraviti. Pun je grešaka, a ovdje sam ispravio samo neke od njih. Bio bi red da se autor članka lati posla.

I posljednje - [33] [34] - kakve veze ove poruke imaju s Wikipedijom? Molim te, suzdrži se od ometanja drugih suradnika, nije ovo forum. --Pajo Pajimir 20:41, 13. svibnja 2018. (CEST)

P.S., stavljaš predloške o neprevedenosti u vlastiti članak?! Shvatio sam postavljanje predloška mrve, ali neprevedenosti... Shvaćaš li da se oni stavljaju u članke u kojima ima puno tuđica i da ih, iz očitih razloga, ne stavljaju sami autori članka već drugi suradnici koji su prepoznali te tuđice? --Pajo Pajimir 20:46, 13. svibnja 2018. (CEST)

Ne biti brzoplet, ali i hvala[uredi]

Hvala ti što si otvorio glasovanje o jubilarcu. Ali, zaletio si se. Brzopleto si napisao da smo u jubilarac ušli 13. svibnja. Ušli smo 12. svibnja. Kubura (razgovor) 02:21, 14. svibnja 2018. (CEST)

Podsjetnik[uredi]

Ne zaboravi kategorizirati članke. Ako se ne možeš sjetiti točne kategorije, ili ti se ne da tražiti, onda stavi barem približnu. Evo sam ti za Heineken stavio kategorije "Nizozemska" i "pivo". Kubura (razgovor) 04:59, 15. svibnja 2018. (CEST)

Enciklopedija i Trump[uredi]

Wikipedija je enciklopedija i ne mijenjamo imena klubova koji su tek najavili da će možda promijeniti ime pa makar to bilo i na čast D. Trumpa. Ok?--Tulkas Astaldo (razgovor) 13:39, 15. svibnja 2018. (CEST)

Ne. Nemam.--Tulkas Astaldo (razgovor) 15:19, 15. svibnja 2018. (CEST)

Flix[uredi]

[35]???--Tulkas Astaldo (razgovor) 16:12, 17. svibnja 2018. (CEST)

Zašto koristim predložak {{Radovi24}}? Odgovor je jednostavan treba mi najmanje tri dana da to "prevedem do kraja". Prema pravilu nakon 24 sata predložak treba ukloniti, a ona druga 3 sata mi se ne isplati. Lijep pozdrav. Uspjeh je ključ života (razgovor) 22:15, 17. svibnja 2018. (CEST)
Hm. Razumijem. Nebi li onda bilo pametnije članak kopirati na računalo, urediti ga i onda ga takvog postaviti na wikipediju? Na taj biste način izbjegli mnogobrojna snimanja na koja ste upozoravani, a izbjegla bi se i potreba postavljanja pa potom uklanjanja predloška o radovima na članku.--Tulkas Astaldo (razgovor) 07:57, 18. svibnja 2018. (CEST)
Pa upravo to i radim da bi to izbjegao. Kako da naštimam MS Word tako da vidim kako to izgleda na Wikipediji. Lijep pozdtav. Uspjeh je ključ života (razgovor) 09:17, 18. svibnja 2018. (CEST)
Moram priznati da ne razumijem na koji to način radite kad ste već šest puta sačuvali promjene na stranici, a još uvijek ima puno toga za ispraviti Antu face-uncertain.svg Što se tiče MS Worda zbilja ne znam, nikad ga nisam koristio za pisanje wikiteksta. Radim na sljedeći način, što ne znači da je najbolji ili uopće dobar, pišem ovdje, na wikipediji, ali ne sačuvam nego nakon uređivanja pritisnem prikaži kako će izgledati i tako sve dok nisam zadovoljan člankom. Ako članak ne uspijem dovršiti odjednom, snimim ga u notepad-u i sutradan, ili kad već bude, iz notepad-a uzmem, zalijepim ovamo i nastavljam. Sve navedeno radim dok nisam zadovoljan člankom, tek onda ga snimim. Eto. Nadam se da sam barem malo pomogao. Lijepo pozdravljam--Tulkas Astaldo (razgovor) 10:28, 18. svibnja 2018. (CEST)

Hrvatsko (industrijsko) ludilo[uredi]

Lijepo molim ne zatrpavati kafić stvarima koje tamo ne pripadaju. Ako Vam je do neobveznog chatanja, mjesto ste promašili - debelo.--MaGaporuči mi 11:37, 20. svibnja 2018. (CEST)

Padež[uredi]

Pazi na padeže. Trebaš ispraviti. [36] Nije "članke", nego "članci". I to onda u svim člancima gdje si unio tu kategoriju. Kubura (razgovor) 21:33, 21. svibnja 2018. (CEST)

Odg.: Pivovare[uredi]

Nastoj sažeto prenijeti svojim riječima. I svakako citiraj stranicu (i URL i naslov i ime stranica - ovdje je to 24sata) odakle si preuzeo, i obvezno navedi ime autora izvorišnog članka. Kubura (razgovor) 20:39, 22. svibnja 2018. (CEST)

Je li ovako ...|author=Gastro.24sata.hr|acc... Također sam napravio Karlovačka Pivovara. Lijep pozdrav. Lijep pozdrav.

Uspjeh je ključ života (razgovor) 20:49, 22. svibnja 2018. (CEST)

Ovako Wikipedija:Navođenje izvora. Kubura (razgovor) 20:57, 22. svibnja 2018. (CEST)

Nestanak struje[uredi]

Oko 18 i 30 sati užarile su se linije dežurne službe HEP-a, ali i naše redakcije na koju su korisnici iz južnog i istočnog dijela grada javljali kako su "ostali bez struje". Slobodna Dalmacija, Lijep pozdrav. Uspjeh je ključ života (razgovor) 00:13, 23. svibnja 2018. (CEST)

Re:Hrvatske navijačke pjesme[uredi]

Super pjesme! :) --MateoKatanaCRO (razgovor) 16:25, 23. svibnja 2018. (CEST)

Odg.: Internetski portali[uredi]

Ne. Portale stavljamo u popis ovdje: Hrvatski internetski portali. U taj popis ulaze portali iz Hrvatske i portali na hrvatskom jeziku. Kubura (razgovor) 20:12, 25. svibnja 2018. (CEST)

Odg.: Nestanak struje[uredi]

[37]? Kubura (razgovor) 20:13, 25. svibnja 2018. (CEST)

Odg.: Izgon jezika[uredi]

[38] Naslov je netočan, kao i teze u članku. Tim više kad vidim autora teksta. Ne smatram ga znanstvenim autoritetom, naći ćeš po internetu još njih što su rekli o njemu. Za hrvatski su opasni jednačitelji po srpskosti i tuđičari, a ne "jezični čistunci". Nisu takvi likovi (tuđicoljupci) bili glasni kad su nama Hrvatima bili nametani srbizmi, a branitelji hrvatskih oblika proganjani. Kubura (razgovor) 21:41, 29. svibnja 2018. (CEST)

Wiki voli Zemlju[uredi]

Bok. Hvala ti na prijedlogu teksta. Promijenio sam ga, ali ne znam da li će se automatski promijeniti. Ako neće u roku 24 sata, kontaktirat ću organizatore. U rujnu će biti fotonatječaj kulturne i spomeničke baštine. Malo ljudi sudjeluje, da bi se širilo dalje. Prvo bi trebalo ovo bolje zaživjeti. Ako znaš nekoga koga bi zanimalo, reci mu i potakni ga da pošalje fotke. Slobodno i ti sudjeluj.--Fraxinus (razgovor) 21:47, 1. lipnja 2018. (CEST)

Navijačke priče[uredi]

Živio! Lijepo molim, možeš li mi objasniti ovu tvoju izmjenu? "Navijačka glazba" jest svojevrstan "opisni" kolokvijalni izraz, ali – koliko ja znam – ne i stručni muzikološki pojam. Face-badtooth.svg Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 19:16, 6. lipnja 2018. (CEST)

Zahvaljujem za odgovor i lijepo molim za više ozbiljnosti kad je "u igri" strukovna terminologija: naime, pojam "navijačka glazba" sigurno nije naziv glazbenoga žanra, već opis praktične i "ciljano" promišljene uporabe autorskoga glazbenog ostvarenja u prigodne svrhe. U skladu sa smjernicom WP:NIJE tvoju ću prethodno spomenutu izmjenu "revertati". A kad "navijačka glazba" postane "žanr", sam ću tada "revertati" taj moj "revert" Face-wink.svg. Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 21:25, 6. lipnja 2018. (CEST)

Odg.: Crna Gora i željeni članci[uredi]

Svakako. Slobodno to napiši u Kaviću. Kubura (razgovor) 21:19, 7. lipnja 2018. (CEST)

Zaprešić Boys[uredi]

Ok. Ako će nešto trebati, pošalji opet poruku.--Fraxinus (razgovor) 18:35, 11. lipnja 2018. (CEST)

Brisanje izvora[uredi]

Evo priskrbio malo mira --Zeljko (razgovor) 18:45, 11. lipnja 2018. (CEST)

Navijačke pjesme[uredi]

Pod podnaslove stavi konkretne zemlje, ovako nije dobro. Ako ne znaš zemlje za neke, stavi za one za koje znaš, a ostale stavi pod ostalo. Treba ti kategorija.--Fraxinus (razgovor) 19:02, 11. lipnja 2018. (CEST)

Nisam znao. Možda tako nekako napisati da bude jasnije.--Fraxinus (razgovor) 19:37, 11. lipnja 2018. (CEST)

Sutra počinje prvenstvo! :) --MateoKatanaCRO (razgovor) 17:18, 13. lipnja 2018. (CEST)

Wikiprojekt SP Rusija 2018.[uredi]

Imaš li interesa sudjelovati? Lijep pozdrav, MateoKatanaCRO (razgovor) 14:03, 16. lipnja 2018. (CEST)
Ovdje se možeš potpisati. :) Lijep pozdrav, MateoKatanaCRO (razgovor) 10:54, 17. lipnja 2018. (CEST)

Odg.: Moje dadoteke i još obavijesti[uredi]

Vjerojatno su bile prevelike. Ili je bilo više slika pod uvjetima poštene uporabe na jednoj stranici. Smije biti samo jedna. Što se tiče posla i kućni obveza, nisi jedini takav. Svi na hr.wiki rade u takvim uvjetima. Kubura (razgovor) 20:21, 2. srpnja 2018. (CEST)

Re:2 gola?[uredi]

Bok majstore, šta ima? Što se tiče golova, i meni to nije baš jasno. Mislim da ti popisi jednostavno ne uključuju penale. Face-sad.svg

[39] Jako dobro što si napisao taj članak! Za zastave vidi predloške: Popis predložaka sa zastavama i NogRep. Face-grin.svg Lijep pozdrav, MateoKatanaCRO (razgovor) 17:01, 4. srpnja 2018. (CEST)

Uspješe, [40] broje se samo pogodci postignuti u igri (regularni tijek i u produžetcima), ne i u raspucavanju jedanaestercima. Kubura (razgovor) 20:40, 5. srpnja 2018. (CEST)

SP 2030.[uredi]

Dobar dan, suradniče! Radiš li još na članku Svjetsko prvenstvo u nogometu - Urugvaj, Argentina i Paragvaj 2030.? Face-wink.svg --Hmxhmx 14:53, 14. srpnja 2018. (CEST)

DJ Zmija[uredi]

Information.svg Živio! Vidim da su rokovi već ranije produljivani, a maloprije sam i ja produljio isti za tjedan dana: ako sav problematičan tekst u tom članku ni ovaj put ne bude uređen kako treba (posljednja je [tvoja] dorada bila 26. svibnja 2018.‎ u 23:07 sati), članak ću sigurno obrisati 22.srpnja u ponoć. Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 15:19, 14. srpnja 2018. (CEST)

Bok Uspjeh je ključ života! Zahvaljujem ti za doradu članka i uloženi trud. Pogledao sam tvoje izmjene pa te stoga lijepo molim: pogledaj i još jednom sasvim detaljno pročitaj cijeli tekst te što si i kako pisao, jer mnogi dijelovi teksta još uvijek sadrže zaostale poluanglizme, čudne rečenične konstrukcije (ponegdje je čak teško razumijeti "što je to pjesnik doista htio reći", čak i u prijevodu izvora), pogrešne padeže i slične omaške... Cijenim tvoj trud i zato ću produljiti rok za doradu za još tjedan dana tako da imaš vremena za spomenutu provjeru, a potom ću cijeli članak i sâm detaljno provjeriti. Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 16:31, 21. srpnja 2018. (CEST)

Odg.: HRT Sport[uredi]

Nisu to toliko rašireni športovi u Hrvatskoj pa sumnjaju u isplativost. Kriket osobito. Ženski nogomet nije nam toliko jak, premda su utakmice zanimljive, ali ne sve. Ragbi nije jak u glavnom gradu gdje je sjedište HRT-a, nego u Splitu, a oni baš ne šišaju Split puno. Kubura (razgovor) 20:09, 21. srpnja 2018. (CEST)

Svjetsko prvenstvo u košarci - Kina 2019.[uredi]

Bok! Da sam na tvom mjesto bi dodao kategoriju [[Kategorija:U izradi, Šport]] i predloške {{Budući sportski događaj|košarka}} i {{radovi}} prije nego što ga netko ne predloži za brisanje. Smile eye.png Srdačan pozdrav, MateoKatanaCRO (razgovor) 17:31, 23. srpnja 2018. (CEST)

Odg.: Bratstvo[uredi]

[41] Nije to samo u nogometu. Mislim da tu veliku krivnju za takav tretman snose međunarodne športske organizacije koje se ponašaju suprotno UN-ovim odlukama, t.j. srpsko-crnogorska federacija i poslije Srbija nisu jedine sljednice Jugoslavije, nego su samo jedna od sljednicâ. Srbija si je uzela slobodu prisvajati sva odličja bivše države. Zanimljivo, dugove nisu prisvojili nego su ih htjeli dijeliti. Ne znam što čine nacionalni olimpijski odbori drugih država sljednicâ i tko je to u međunarodnim tijelima uzeo si tu slobodu pripisati odličja federalne države samo jednoj državi. Evo ti članak iz 2008. godine [42] Kubura (razgovor) 21:58, 23. srpnja 2018. (CEST)

Ima tu i Kosovo, a nikad ne izostavljaj Hercegovce kad govoriš o BiH. Ili bolje reci "BiH" jer BiH ima više pokrajina u BiH, a ne samo te dvije.
Problem je uvelike u međunarodnim športskim organizacijama. Njetko negdje donio odluku i onako napisao, a nitko nema pojma ni gdje ni kad ni tko. Kubura (razgovor) 22:41, 23. srpnja 2018. (CEST)

Pod imenom Bosne i Hercegovine bila je i u Austro-Ugarskoj. Prije toga u Osmanskom Carstvu bile su Bosna i Hercegovina posebne upravne jedinice. Ujedinilo se Kosovo s Albanijom ili ne, ne mijenja na stvari, i kosovski su športaši osvajali odličja za bivšu državu. Kubura (razgovor) 18:23, 24. srpnja 2018. (CEST)

Požari u Grčkoj 2018.[uredi]

Ne mogu vjerovati šta se to događa na jugu. [24sata.hr/amp/news/u-vili-nasli-26-tijela-izgorjeli-su-u-smrt-su-otisli-zagrljeni-583445], [43], [44]. Lijep pozdrav.-- Uspjeh je ključ života (razgovor) 19:20, 24. srpnja 2018. (CEST)

Jesi li vidia da su nesritni judi bižali u autiman, na cesti su, ne parkirana uz cestu. Kubura (razgovor) 19:26, 24. srpnja 2018. (CEST)

Jubilarac[uredi]

U tijeku je glasovanje za jubilarac pa se priključi, ne budi ti zapoviđeno. Kubura (razgovor) 20:29, 24. srpnja 2018. (CEST)

Odg.: U-18[uredi]

Imamo. Hrvatska nogometna reprezentacija do 18 godina. Samo se na hrvatski ne kaže "under 18", skraćeno "U 18", nego "do 18". Tako imamo članke o svim tim mladeškim kategorijama. Kubura (razgovor) 22:26, 26. srpnja 2018. (CEST)

Zovi samo zovi[uredi]

Prvi put to vidim. Nemam pojma kako!--Fraxinus (razgovor) 00:01, 28. srpnja 2018. (CEST)

Svakako nije nastala kao rugalica. Srbi na internetu na svojim portalima pišu da je izvorno njihova, ali da je oni ne pjevaju na nogometnim stadionima.--Fraxinus (razgovor) 00:18, 28. srpnja 2018. (CEST)

Hvala, već sam vidio.--Fraxinus (razgovor) 22:03, 28. srpnja 2018. (CEST)

Glazboslovci oliti muzikolozi lako mogu ustvrditi čija je izvorno melodija. Analizom melodije, ritma. Sama gomila infinitiva ne daje na srpski jezik.
"Za dom i slobodu hrvatskom narodu" mi baš ne zvuči u duhu srpskoga. Kubura (razgovor) 22:25, 28. srpnja 2018. (CEST)

Jasenovac[uredi]

Čitam Vaše lamente u pogledu Jasenovca. Molim Vas, tko je pobio onih 80.000 (glava manje ili više) osoba u Jasenovcu, Židovâ, Srbâ, Româ, Hrvatâ (ne samo komunistâ)? Tko je s teritorija NDH istrijebio 98% Roma i 96% Židova? Ako ubojice po narodnosti nisu bili Hrvati, što su bili? Osobno ne bih insistirao na narodnosti zločinaca, jer zločin nema narodnost, ali Vi stalno i uporno pišete o Srbima kao zločincima, bez ikakve distinkcije, kao da je to genetsko svojstvo Srba, i kao da u Hrvata nema zločinaca, odnosno kao da hrvatski komunisti nisu Hrvati, te kao da hrvatski ustaše nisu ustaše.

Rizik[uredi]

Samo sam premjestio tvoju poruku na IP-ovu stranicu za razgovor. Poruke se ondje ostavljaju, a ne na njegovu/njezinu suradničku stranicu. --Pajo Pajimir 13:03, 29. srpnja 2018. (CEST)

Odgovor[uredi]

Odgovorio sam na svojoj SZR. Kubura (razgovor) 19:52, 29. srpnja 2018. (CEST)

Velika nagrada Mađarske 2018.[uredi]

Tko bude pisao, poslužit će mu.--Fraxinus (razgovor) 22:59, 29. srpnja 2018. (CEST)

Odg.: Glagoljica[uredi]

Ne troši vrijeme na druge projekte. Gradimo svoj. Kubura (razgovor) 21:03, 17. kolovoza 2018. (CEST)

Svjetsko prvenstvo u nogometu - Urugvaj, Argentina i Paragvaj 2030.[uredi]

Žuti karton


Poštovani, tekst na gore navedenoj stranici ne zadovoljava enciklopedijske kriterije, te je premješten na stranicu za razgovor i bit će obrisan za 2 tjedna ako u međuvremenu ne postane valjani enciklopedijski članak.

Dodatno, iz teksta na gornjoj stranici nije se moglo vidjeti da lokacija Svjetskog prvenstva 2030. još nije određena, da postoji nekoliko mogućnosti odnosno kandidatura, nego je bilo prikazano kao da je sve već gotovo, da je određeno gdje će prvenstvo biti. Zato žuti, da naučite da je Wikipedija - enciklopedija. Pisanje dezinformacija nije prihvatljivo. Lijep pozdrav! SpeedyGonsales 21:23, 17. kolovoza 2018. (CEST)

Odg.: Neispravne informacije[uredi]

Sve sam to prije već manje-više vidio. Rekoh ti, ne troši vrijeme na projekte gdje imaš posla s plaćenicima. Jedni su plaćeni za pisati sadržaj, drugi za ga "braniti" "argumentima", treći za ga braniti zaključavanjem i vraćanjem na inačicu za koju su plaćeni. Realnost je da ondje imaš posla i s ljudima bez života. Intravenozno su spojeni na Wikipediju, 24 ure na dan, njima je stvarni svijet noćna mora jer opovrgava njihove laži u kojima žive. Nemoj tratiti svoj život zbog ljudi bez života. Bavimo se našim projektom.
Što se tiče sr.wiki, ne bavi se njima. Neka žive u svom svijetu. Ondje nije stvar plaćenika, ondje ih onako uče. Kubura (razgovor) 22:09, 20. kolovoza 2018. (CEST)

Unatoč svemu, nisu Srbi oti koji me brinu.
Srbi su svjesni nekih realnosti ovdje. S njima se možeš prepucavati, ali ćeš ipak s njima izaći na kraj, premda ćeš se namučiti. Dat će ti za pravo. Ne će ti to odmah priznati. Ako ne riječju, hoće djelom. Već sam to doživio kad sam se objašnjavao s njima po Wikipedijama ali i izvan njih.
Problem su nam inozemni jugonostalgičari, jer to su ljudi izvan ovozemaljske zbilje. Uostalom, onaj serbokroatistički neojugoslavenski projekt su od gašenja spasili osobe koje nemaju nikakve sveze s bivšom državom. Kubura (razgovor) 22:30, 23. kolovoza 2018. (CEST)

DJ Snake[uredi]

Poštovani, Maga je premjestio tekst na stranicu za razgovor jer je bio katastrofa.

Nisam ga premjestio natrag jer još nije dorađen kako valja, a nisam ga ni obrisao jer ne treba još jako puno, iako - gdje god se pikne, iz skoro svake rečenice izbija loš prijevod.

 • William Sami Etienne Grigahcine (Pariz, 13. lipnja 1986.), poznat i profesionalno kao DJ Snake , francuski DJ i producent iz Pariza.[1][2][3][4][5]
  • Zar ovo ikome liči na početak enciklopedijskog članka? Kakva je to jezična destrukcija "poznat i profesionalno kao"? Da sam medvjed i imam trn u šapi, ne bih uspio smisliti tako neobičnu formulaciju.
  • Mate Kovač (Tribunj, 16. srpnja 1941.), poznat i profesionalno kao Mišo , hrvatski pjevač i legenda iz Tribunja/Splita.
  • Ako je "William Sami Etienne Grigahcine" pravo ime dotičnog DJ-a, onda je rečenicu moguće nastaviti s "poznatiji kao DJ Snake". Ili se napiše William Sami Etienne Grigahcine - DJ Snake.
  • Ako u zagradi iza imena piše da je rođen u Parizu, čemu uz ono "francuski DJ" služi "producent iz Pariza"? Tako je Mišo rođen u Tribunju iz Tribunja. Enciklopedijski, nema što. La verdadera risa.gif
 • DJ Snake bio je nominiran na Grammyju kao scenarist i producent, umjetnik, koji je debitirao na međunarodnoj sceni sa pjesmama "Bird Machine" i "Turn Down For What" u 2013.[6][7]
  • Mišo bio je nominiran na Porinu kao tekstopisac i pjevač, umjetnik, koji je debitirao na međunarodnoj sceni sa pjesmama "Vade mi Dalmaciju iz oka" i "Crna žena" u 2013.
  • Čemu ta rečenica služi, kao druga rečenica u članku? Promovira Porin? (Grammy)? Navodi najveće hitove ili prve hitove? Uvod u članak, zaglavlje članka trebalo bi biti jasno, trebalo bi kratko navesti, u slučaju životopisa, ime čovjeka, mjesto i nadnevak rođenja, te struku ili struke ili aktivnosti kojima je dotični zaslužio enciklopedijski članak. Najčešće i nacionalna odrednica ide uz zanimanje. Nakon toga treba odmah ići sadržaj, nekakav sažetak kome je mjestu na naslovnici Wikipedije (Glavna stranica) u slučaju izabranoga članka nema smisla pisati u samome članku. Mi smo prije 10-ak ili više godina znali imati odlomak "sažetak" (ili zaključak) na kraju članka, ali odustali smo od toga jer to nije enciklopedizam. Takav odlomak nije nužno brisati ako se nalazi na dnu članka, ali takve novinarske sažetke stavljati na vrh članka može pasti na pamet samo suradnicima koji nemaju blage veze što je to enciklopedija. Ako nisam bio dovoljno jasan - to je žurnalistički pristup koji nema veze s enciklopedizmom. "međunarodnoj sceni sa pjesmama"? Ja sa prijateljima, ja sa čarapama. Molim pisati s pjesmama, s cvijećem u kosi, i ljubavi koja te nosi.

Poštovani, nemam vremena sad analizirati tekst do kraja, ali ako se ne sredi, bit će obrisan, jer to nije enciklopedijski tekst pisan razumljivim i smislenim hrvatskim jezikom. SpeedyGonsales 20:25, 24. kolovoza 2018. (CEST)

Povijest Dubrovnika[uredi]

Članak ima isti uzrok manjkavosti kao i članak DJ Snake, na engleskom jeziku bi se to reklo: garbage in, garbage out. Iako su neki članci na enwiki bitno dulji nego kod nas, to ne znači da su bitno bolji. Isto vrijedi i za neke druge jezično bliske projekte, od kojih su neki više smećepedije nego enciklopedijski projekti. Dakle, manjak ovdje nije što na nekom drugom projektu stoji neenciklopedijski tekst, to je tuđi manjak. Naš manjak je što ne upozoravamo dovoljno suradnike da ne mogu istresati na hrvatsku wikipediju tuđe neenciklopedijske, pristrane, loše tekstove, jer tako i naš projekt pretvaraju članak po članak iz enciklopedije u smećepediju.

To naravno ne znači da su tvrdnje u članku nužno sporne ili neistinite, Dubrovnik leži jako blizu jugoistočne granice Hrvatske, granica na sjeveru s BiH a nekoć Osmanskim carstvom je blizu, granica na istoku nekoć je ležala istočnije, ali opet, nije od Dubrovnika do istočnog ruba Bokokotorskog zaljeva kao od Zagreba do Beograda. Da se ide pješice do granica, dođe se u manje od dan ili tjedan dana jahanja. Smiley.svg Samo je pitanje, jaše li se direktno, ili se jaše gledajući u nebo, i moli se Boga da te odnese do enciklopedijskoga članka. Narod kaže: "pomozi si sam i Bog će ti pomoći!"

Dakle, valja zasukati rukave i misliti i truditi se pri pisanju članaka, propitivati i preispitivati i sebe i izvore i napisano, sve dok svaka rečenica u članku ne bude jasna da ne može biti jasnija, i svaka tvrdnja koju treba potkrijepiti ne bude potkrijepljena, a u članku ne bude neenciklopedijskih viškova, nego samo bitne činjenice valjano potkrijepljene. SpeedyGonsales 22:20, 24. kolovoza 2018. (CEST)

Napisali ste: Bosna je uvijek graničila za Zahumljem, odnosno Dubrovačkom Republikom. I to im treba objasniti.
 • Ne. Kako objasniti slijepcu razliku između plave i sive? Što vrijedi gladnome pričati o Michelangelu, dok on gleda pile kako se vrti na ražnju? Dok se ne nasiti, svaka je priča uzaludna.
Cilj Wikipedije je informirati, jer cilj je svake enciklopedije informirati. Tko želi ispravljati "krive Drine", više će uspjeha imati na forumima nego na Wikipediji. Barem ovdje takvi pristupi nemaju kruha. Pristrane članke brišemo ili ispravimo, a suradnicima koji su skloni ili pisati pristrane tekstove ili ih kopirati od nekuda najčešće uspijevamo objasniti da to nije u redu. Provuče se ponešto povremeno, ali se isto tako prije ili kasnije otkrije, pa je konačni ishod - broj članaka i njihova kvaliteta s vremenom samo raste. SpeedyGonsales 22:32, 24. kolovoza 2018. (CEST)

Kraći pregled[uredi]

Mi (pretpostavljam Hrvati) smo definitivno pokatoličeni, ne pokatolićeni. :)

Ali ne Srbi, nego slavenska plemena, negdje između šestog i devetog stoljeća, koja su nesumnjivo govorila pretežno hrvatskim jezikom, jer se isti jezik održao do danas na širokom području Hrvatske, BiH, pa i jugozapadu Crne Gore, gdje god ima katoličkih vjernika. Tako piše u kvalitetnoj stručnoj literaturi, tako piše u člancima na našem projektu. Sve ostalo su mitovi i legende, da ne rabim grublje izraze. :) SpeedyGonsales 22:57, 24. kolovoza 2018. (CEST)

Poštovani, čitam Vaše uređivanje i smješkam se. Ovo uređivanje nije ništa bolje.
Vi miješate kruške i jabuke kad govoreći o povijesti srednjeg vijeka želite čuti apsolutnu istinu i pri tome rabite terminologiju nastalu u zadnjih 100-150 godina.
To je kao da želite usred pustinje napraviti mobitel, a sve što imate od alata su čekić i kliješta.
Da ste iskusan inženjer koji sve zna o integrircima, nemate šanse.
No, mogu Vas pokušati usmjeriti u pravom smjeru:
 • Dubrovnik su sagradili ljudi. Sudeći po kulturi tih ljudi, koja se očituje u jeziku, o kojem imamo pismene tragove, koja se očituje u vjeri, koja se očituje i u drugim tradicionalnim elementima, hrvatstvo Dubrovnika je neupitno.
 • To naravno ne znači da nije bilo ljudi u Dubrovniku koji su iz ovih ili onih razloga, a povijest je Hrvatske bremenita, tražili rješenje i u nekim drugim nacionalnim kombinacijama, iako je povijest jasno pokazala da su takve ideje bile besmislene, kratkoga daha. Upravo na tim, malobrojnim, individualnim promašajima određenih pojedinaca velikosrbi u današnjoj Srbiji grade nove agresorske politike, grade uzroke budućih ratova, budućih smrti i budućih razaranja.
To je najtočniji odgovor koji se može dati u dvije do četiri rečenice.
To što je navedeni malen broj pojedinaca u povijesti Dubrovnika izabrao srpski identitet nikoga danas u Dubrovniku, ili bilo gdje u cijelome svijetu ne bi trebalo ugrožavati. To je činjenica, to je datost.
Ali također je činjenica da je ogromna većina, tek malo manje od 100 % stanovnika Dubrovnika uvijek disala hrvatski. To je također činjenica, to je također datost (namjerno ignoriram mlečiće, oni su ionako svakom fetivom gosparu mogli biti samo konkurencija, a nikako ne - životni odabir).
Naravno, tumačiti srednjovjekovnu povijest terminologijom iz 21. stoljeća nema smisla, valja razumjeti da riječ Hrvat ne znači isto u 15. i 19. ili 20. stoljeću.
Tek kad (i ako) mi pokažete da znate i razumijete što je to formiranje modernih nacija u 19. stoljeću, onda ima smisla nastaviti razgovor na ovu temu. Kao što sam već napisao, ne mogu se čekićem i kliještima popravljati mobiteli.
A na kraju, stranice za razgovor ovoga projekta služe za rješavanje problema ovoga projekta, a drugim projektima neka se zamaraju neki drugi ljudi. SpeedyGonsales 00:50, 25. kolovoza 2018. (CEST)
Mala dopuna, vidim da je već Kubura na ovoj stranici napisao:
 • Ne troši vrijeme na druge projekte. Gradimo svoj., te:
 • Nemoj tratiti svoj život zbog ljudi bez života. Bavimo se našim projektom
Moram upozoriti, zapričavanje suradnika ovoga projekta temama koje nemaju veze s ovim projektom može biti Wikipedija:Maltretiranje u začetku. Ne dajem Vam žuti karton, jer bi bio drugi, prvi je bio za "Svjetsko prvenstvo u nogometu - Urugvaj, Argentina i Paragvaj 2030." Dakle, savjetovao bih manje priče o projektima koji voze (sudeći po Vašem iskazu) u krivom smjeru, više rada ovdje. Sve najbolje želim! SpeedyGonsales 00:58, 25. kolovoza 2018. (CEST)

Za promjenu, malo humora[uredi]

Bremenita je povijest bremenita.jpg
Poštovani, znam da Vam nije lako shvatiti zašto se članci o povijesti toliko razlikuju od projekta do projekta. Svojedobno, nije ni meni to bilo lako shvatiti. A mislio sam da sam budist. Ili koštica trešnje. :)

Nedavna nacionalna povijest naših susjeda je pomalo komplicirana. Ovo je ponešto karikiran prikaz, ali mislim da će dobro ilustrirati što želim reći. Ako pogledate lijevo - Kosovsko pitanje. Od 1945. su to isto pokušavali riješiti drugovi milicioneri (na Kosovu nije bilo milicajaca), sa slabim uspjehom. Ako pogledate desno - Kosovsko pitanje. Do 1990. su to isto pokušavali riješiti drugovi vojnici JNA, a i drugovi sudci SFRJ, bratske socijalističke republike Srbije. Zatvaralo se Albance, prema nekim izvorima (a drugih nema) više od pola stanovništva Kosova je od 1945. do 1990. bilo u zatvoru, dulje ili kraće. Svaki drugi. Cijele obitelji. Muževi, žene, djeca. Svi su drugovima sudcima bratske socijalističke republike Srbije bili nešto krivi. Bremenita vremena. Prošla je 1990. godina, a stanje se pogoršalo, 45 godina pokušavanja rješavanja Kosovskog problema, sav trud drugova milicionera, vojnika JNA i drugova sudaca bratske socijalističke republike Srbije nije urodio plodom. Ili jest - Albanci su dobili na Kosovu državu. Sve ovisi što je bio cilj. Netko je očito uspio, nekome je sjekira upala u med. Nečastivom sigurno, jer ljudi su mučeni, ljudi su pogibali, ljudi su poginuli.

Nije to jedina komplikacija, i вештачка нација je komplikacija. Da jedini? Od Портпарола лоповске странке Александра Вучића, preko Смежураног кенгуровог муда Кевина Паркера, do Највећег идиота хашког тужилаштва Матијаса Маркузена i Распамећеног данског алкохоличара Фредерика Хархофа. Ne smije se zaboraviti ni Хрватског усташког плаћеника Сержа Брамерца, što je taj radio Voji, to je bilo zabavno za gledati. Suze su mi tekle od smijeha, što mu je radio. Sergić je zaslužio svaku усташку kunu. :) Sram me je, ali ne smijem ne spomenuti курву Дел Понте i Енглеског педерског испрдка Тонија Блера. Smiley.svg Naslovi nisu moji, to je doktor znanosti susjedne države, predsjednik visokopoštovane stranke, parlamentarni zastupnik, taj sjedi istovremeno s lijeve i s desne strane Budi. Lagano šizofren momak. :) Kavlobag - Kavlovac - Vivovitica, i bombardovanje Zagreba. Demokracija i humanizam na djelu. Nije 45 godina terora na Kosovu bilo dosta, ajmo ubiti cijeli narod.

A ni tu nije kraj, na kraju dolazi, jedini, veliki, nezaboravni i neprežaljeni drug Maršal. Neki kažu da je zabio glogov kolac velikosrpskom nacionalizmu. Nije baš tako. Samo nije dao Rankoviću i Đilasu da se razmašu, a dopustio je da većinski narod bude povlašten u milici, miliciji i naravno kod kuće, među drugovima milicionerima. U JNA ista stvar. Što je rezultiralo krvavim ratom. Istina, još je njih par imalo tu svoje prste, od Miloševića, Kadijevića, Vuka Draškovića, Voje Šešelja itd. Da je Maršal bio pametniji, kad su već njegovi ubijali 1945., 1946. i tako dalje, mogli su to malo pametnije, ostaviti više Hrvata na životu, bila bi situacija u SFRJ malo više uravnotežena, ne bi nekim srpskim bankarima i nekima u SPC-u koji su krajem 1980-ih išli ponovo objavljivati falsifikate poput onoga smeća Viktora Novaka padale na pamet krvave ideje. Možda.

Što zaključiti, gdje je tu humor? Humor je crni - a jedini smisao je - rat, teror, ubijanje nema smisla. Ljudi ionako umiru i sami, od starosti. A sve što žele su plaće na vrijeme. I mir. Samo idioti poput pokojnog Miloševića i još uvijek živog Šešelja su spremni ako ne ubijati, ali govoriti i raditi bjesomučno kako bi postigli da ljudi ubijaju ljude.

Humor je - u BiH je situacija katastrofalna, Hrvati su politički izigrani i izgurani na rub, nestaju. Nestaje lagano i država, jer građani bježe, brže nego iz Hrvatske, iz koje se također odlazi trbuhom za kruhom, egzodus koji je pokrenula Milanovićeva vlada Plenković nije uspio zaustaviti, a neki kažu da se nije pretrgnuo od muke. U BiH dolaze samo ljudi koji ne znaju ni hrvatski ni bošnjački, a ni srpski, ni ćirilicu ni latinicu, i spremaju se za vječni mir. Navodno, nakon što pobjede u sljedećem ratu.

I sad Vi mene pitate za povijest Dubrovnika? Jel tamo bilo Srba? Je. Koliko? Zanemarivo malo. Jel to bitno? Nije. A zašto? Zato jer se novi rat sprema. I nije nemoguće zamisliti da će Hrvati i Srbi zajedno ratovati protiv ovih koje ne razumijemo ni jedni ni drugi. To je vrhunski humor, koji ne mogu zamisliti lokalni idioti, ali mogu zamisliti drugovi s one strane bare, koji stvaraju materijale za Викиликс. :)

Zato, lijepo molim nemojte gnjaviti naše suradnike nesuvislim člancima ili glupostima na drugim projektima. Smećepedija ili što već, nije bitno. Situacija je složena, valja činiti što se može, dakle prilično dobru hrvatsku wikipediju treba činiti još boljom, ne treba previše razmišljati o drugim projektima. HAUG! :) SpeedyGonsales 04:04, 25. kolovoza 2018. (CEST)

Geiranger[uredi]

Geiranger je malo turstičko selo u regiji Sunnmøre u okrugu Møre og Romsdal koja je zapadni dio Norveške.

 • Jel regija Sunnmøre zapadni dio Norveške, ili okrug Møre og Romsdal, ili nijedno ni drugo, nego se oboje nalaze na zapadu Norveške?

Nalazi se u općini Strandi na čelu Geirangerfjorden, koji je ogranak velikog Storfjordena.

 • Što je to Geirangerfjorden? Što je to Storfjorden? To nisu riječi hrvatskoga jezika.

Film je pušten in ožujku 2016., "The Wave (Bølgen)" je Norveški film koji prikazuje katraszrofu baziran na podrhtavanju stijena iz planine Åkerneset koji je uzrokovao tsunami na Geiranger.

 • Film je pušten in ožujku 2016? Pušten? je Norveški film? katraszrofu? baziran? na Geiranger?

Crvene (nepostojeće) kategorije?

Crveni karton.
Blokirani ste!


Poštovani, imate već jedan žuti i jedan kratki blok od kolege, te ste detaljno upozoreni da je potrebno pažljivije raditi (DJ Snake). Umjesto da pažljivije radite, pokrećete nepotrebne rasprave odnosno postavljate besmislena pitanja suradnicima o drugim projektima, te istovarujete tekstove ispod svake enciklopedijske razine na Wikipediju. Kako dosadašnje upute očito nisu dale ploda, da bi prestali s takvim lošim radom potrebno je primjeniti oštrije mjere. Nadam se da ćete shvatiti da je ovaj blok zato da Vam da vremena da razmislite i da se malo skoncentrirate, da ne razmišljate o drugim projektima, nego da mirno i kvalitetno radite ovdje. SpeedyGonsales 01:14, 26. kolovoza 2018. (CEST)

Pojašnjenje[uredi]

Poštovani, napisali ste: Prvo, ne blokirajte suradnike koji se prethodno nisu izjasnili zašto i u čemu je problem.

 • Naša pravila vrijede i obvezuju sve suradnike pročitali ih oni ili ne, izjasnili se oni o čemu ili ne. Vaša uređivanja su dokaz da su pravila kršena, i to ne u jednoj prilici, već najmanje nekoliko dana za redom, a možda i dulje. Ovime mislim na Wikipedija:Maltretiranje i na ignoriranje uputa o sređivanju postojećih loše prevedenih članaka.

Napisali ste: Drugo, engleska Wikipedija je napisala ovo o Geirangeru:

 • Ako imate poteškoća s prevođenjem, postoje bolji načini rješavanja takvih problema nego postavljanje neodgovarajućih prijevoda u glavni imenski prostor, možete radite na podstranici svoje suradničke stranice, i kad je prijevod dovoljno dobar, lako ga je prebaciti tamo kamo treba. Suradnici Wikipedije su volonteri, moguće nisu na vrijeme uočili manjkave prijevode, pa Vam nisu na vrijeme ukazali na potrebu rada na člancima na Vašoj podstranici.

Napisali ste: "U ožujku 2016. je pušten film The Wave..."

 • Puštaju se golubovi pismonoše u zrak, ili golubice ako se nešto veliko slavi, ili psi s lanca. Knjige i filmovi se objavljuju, ili se alternativno može napisati - "puštaju u distribuciju", za filmove, ali nužno je napisati ovo "u distribuciju".

Napisali ste: ... moje krivo prevođenje (bez obzira što mi je prevođenje talijanski, francuski i engleski u osnovnoj i srednjoj bili 4)

 • Poštovani, nekoć davno (meni davno) mislio sam da znam engleski, jer sam ga učio "hrpu" godina u osnovnoj i srednjoj školi, i imao pri tome najbolje moguće ocjene iz dotičnog predmeta. Onda kad sam zatrebao taj engleski stvarno znati, rabiti ga konstantno, shvatio sam da smo engleski i ja samo "povremeni poznanici", i da sam zapravo daleko od običnog poznavanja jezika kakvo imaju oni koji žive bilo gdje gdje se taj jezik rabi kao službeni. Uslijedilo je intenzivno učenje, te sam nakon nekog vremena napokon došao na razinu koju sam ranije samo zamišljao da posjedujem. Ne mogu znati Vaše znanje, ali prema Vašim prijevodima moglo bi se zaključiti da trebate još malo učiti.

Napisali ste: Ja više ne smijem i ne mogu uređivati Wikipediju...

 • Poštovani, svatko je dobro došao na Wikipediju. To vrijedi i za Vas, i za svakog suradnika bez obzira na istekli blok, čija svrha nije obeshrabriti nekoga, nego - ukazati na manjkavosti dotadašnjeg rada. Tek je onaj najstroži blok pokazatelj da nekome možda nije mjesto na Wikipediji. No valja uočiti, čak i u takvom ekstremnom slučaju, suradnici Wikipedije ne sprječavaju ponovnu prijavu s novoga računa. Tek ako se radi o izrazitim kršenjima pravila, tada se provodi globalni blok, te se moguće sprječava i ponovno stvaranje računa, tamo gdje je to moguće provesti.

Dakle, i Vi ste korisni, pomažete Wikipediji svakim Vašim korisnim uređivanjem, a odmažete svakim Vašim nedovoljno dobrim uređivanjem. Moguće niste dovoljno pohvaljeni za korisna uređivanja, to se događa, a u posljednje vrijeme jasno ste upozoreni na nedovoljno dobra uređivanja, te što točno u njima nije u skladu s pravilima hrvatskoga jezika. To može nekoga obeshrabriti, ali cilj je zapravo - pomoći svakom suradniku uočiti manjkavosti u prethodnim uređivanjima tako da Wikipedija na hrvatskome jeziku bude samo bolja, a ne lošija. Ako već niste, jednoga dana ćete shvatiti da ste više koristi imali od strogih učitelja nego od onih popustljivih, koji poklanjaju ocjene. Pitajte svoje bližnje o tome, svi će Vam to potvrditi. Sve najbolje Vam želim! SpeedyGonsales 07:36, 30. kolovoza 2018. (CEST)

Poštovani, ovo ne znam gdje ste našli: i kažete mu kao da je mala beba:"Trebaš napraviti tako i tako jer se ne slažem sa tvojim prijevodom, ispravi to odmah ili bris i blok." Ili još bolje kao diktator:"Naređujem ti da tako ispraviš." Ali kako kad je sve logično ako je pogriješio kasnije će to ispraviti."
 • To nisu moje riječi. Tvrdite li da sam Vam to napisao? Ako da, gdje, molim poveznicu ili poveznice?
Napisali ste: Ovo je jedan od problema.,
 • pri čemu je riječ Ovo poveznica na članak na srpskoj wikipediji.
Poštovani, bili ste blokirani zbog maltretiranja drugih suradnika ukazivanjem na netočnosti na drugim projektima. Za takve primjedbe postoji meta, gdje je slobodno raspravljati o manama i nedostatcima drugih projekata do mile volje. Ovdje, na hrvatskoj wikipediji nema mjesta za dublje ulaženje u mane i nedostatke drugih projekata. Pošto ste gornju poveznicu dobro "zamotali" u odgovor, a niste se upuštali u pojašnjenja, ovaj ću Vam put oprostiti.
Ponovit ću još jednom, za negativne primjedbe o drugim projektima postoji meta, gdje je slobodno raspravljati o manama i nedostatcima drugih projekata do mile volje.
Činjenica jest da na nekim projektima rade loše, ali zašto bi se mi zbog toga uzbuđivali? Pa na javnoj televiziji, čiju upravu postavljaju naši zastupnici u Saboru, na HRT-u se jučer ili prekjučer dogodio zabrinjavajući "gaf".
U usporedbi s takvim propustima s javne televizije Republike Hrvatske, zašto bi nas trebalo biti briga što piše na srpskoj wikipediji? SpeedyGonsales 21:27, 30. kolovoza 2018. (CEST)

Naputak[uredi]

Moraš dotjerati prijevode. Ne smiješ ih ostaviti nesređenima. Kubura (razgovor) 20:52, 30. kolovoza 2018. (CEST)

Percepcija[uredi]

Poštovani, ovo je ponešto manjkava percepcija. Naime, suradnici na Wikipediji pišu o onome što ih zanima, što je često - ono o čemu se u medijima najviše piše. Moja je prognoza da će se vrlo skoro fokus hrvatskih medija intenzivnije usmjeriti na recentna istraživanja, jer izgleda da je Hebrangova komisija napokon dobila zeleno svjetlo za nastavak istraživanja: Savska 77. Predviđam da ne će biti lako upućivati suradnike da moraju biti strpljivi, da je moguće kvalitetno pisati o nekim stvarima tek kad budu objavljene znanstvene studije, ali kako smo se već nekako nosili sa svim izazovima u prvih 15 godina Wikipedije, tako će biti i sada. SpeedyGonsales 18:31, 31. kolovoza 2018. (CEST)

Na današnji dan[uredi]

Hvala ti na poruci, zanimljivo je!--Fraxinus (razgovor) 21:49, 2. rujna 2018. (CEST)

Vinkovci... Izabrani članak?[uredi]

Otkad to? Ili sam štogod propustio? U izborima za izabrane članke nigdje se ne spominju Vinkovci. --Pajo Pajimir 00:18, 3. rujna 2018. (CEST)

Nemam baš puno iskustva s Wikipedijinim portalima, ali malim sam pretraživanjem uočio da ni Ivan Trnski ni Oliver Dragojević (koji su prethodno bili izabrani članci na portalu) nisu izabrani kao izabrani članak na Glavnoj stranici. Pretpostavljam da izabrani članci na portalima i na Glavnoj stranici nisu ista stvar, stoga ona tvoja zvjezdica nije bila potrebna. --Pajo Pajimir 14:47, 3. rujna 2018. (CEST)

Wikipedija nije mjesto za druženje[uredi]

Glede Vašega uređivanja

Information.svg Dobro došli na Wikipediju! Drago nam je što uređujete ili rabite Wikipediju, ali imajte na umu da je Wikipedija enciklopedija, a ne društvena internetska stranica. Wikipedija nije mjesto za druženje ili aktivnosti koje nisu izravno vezane uz poboljšanje enciklopedije. Ono što nema veze s temom bit će odmah obrisano. Ovom vas porukom ne želimo obeshrabriti od uređivanja Wikipedije, nego vas podsjetiti da je krajnji cilj ovih stranica stvaranje internetske enciklopedije. Hvala. -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 3,24; 3. rujna 2018. (SEV)

Bez osobnih napada[uredi]

Glede Vašega uređivanja

Tournesol.png
Budite ljubazni!

Stranice za razgovor nisu mjesto za javna optuživanja i vrijeđanja, bilo suradnika wikipedije, bilo drugih osoba. Doprinosi pojedinih sudionika rasprava u biti odražavaju njihovo vlastito mišljenje i kućni odgoj. Nedostojne rasprave štete i ugledu same wikipedije.

Pazite na ljudski ton u ophođenju!

Vidi također: Wikibonton, Bez osobnih napada

Hvala na razumijevanju. Lijep pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 3,24; 3. rujna 2018. (SEV)

Information.svgDobro došli na Wikipediju! Iako su svi koji pridonose stvaranju ove enciklopedije dobrodošli, želimo Vas podsjetiti da osobni napadi na druge suradnike, kao što ste učinili na Razgovor sa suradnikom:Pera detlic‎ nisu dopušteni. Molimo vas da sve primjedbe uputite na stranicama za razgovor o člancima, a ne na stranicama za razgovor sa suradnicima. Pogledajte ponovo stranicu dobrodošlice da biste saznali više o tome kako doprinositi Wikipediji. Hvala!-- Nesmir Kudilovič (razgovor) 3,24; 3. rujna 2018. (SEV)


Crveni karton.
Blokirani ste!Re:Britanci kupili Novu TV[uredi]

Bok Uspjeh. Hvala na informaciji na mojoj stranici za razgovor. Nisam primijetio tu vijest ovih dana, promijenit ću vlasnika u člancima u kojim nađem da je istaknuta ta informacija. Lp m3zzz00 (razgovor) 00:22, 29. rujna 2018. (CEST)

Odg.: Stare karte Splita[uredi]

[45] O povijesti splitskih naselja mogao bi naći na arhivu Slobodne Dalmacije. Kubura (razgovor) 20:07, 4. listopada 2018. (CEST)

[46] Bia je i iza Zadra. Kubura (razgovor) 20:46, 4. listopada 2018. (CEST)

Glasovanje[uredi]

Hvala na primjedbi, nisam uopće gledao na datume. Računao sam: ponovljeno glasovanje, ide ovaj tjedan. Hvala još jednom.--MaGaporuči mi 14:02, 5. listopada 2018. (CEST)

Predložak na suradničkoj stranici[uredi]

Bok Uspjeh je ključ života, svratih samo da Vam kažem da predložak {{SO/Povijest Mađarske}} ne postoji te da Vam bezveze stoji na suradničkoj stranici. Srdačan pozdrav, Dvanaesti Igrač 02:55, 7. listopada 2018. (CEST)

Re:Nova TV se proširila na regiju[uredi]

Bok Uspjeh. Taj događaj sam popratio i na Wikipediji u člancima Nova BH i Nova M. Slobodno se uključi. Lp --m3zzz00 (razgovor) 22:40, 12. listopada 2018. (CEST)

Ja neću raditi takve preinake. Čini mi se kao uzaludan posao, a pogotovo ne sve članke seliti na Nova TV jer Nova TV, Nova BH i Nova M nisu isti televizijski kanal kao primjerice Mreža TV - Zagreb i Mreža TV - Split koji emitiraju 98% istog programa uz pokoju emisiju odvojeno pa ima smisla spajanje. Što se tiče stranice Nova TV d.d., treba istražiti je li baš Nova TV d.d. vlasnik kanala Nova BH i Nova M te onda dalje igrati se s time. Predlažem da za sada ostane ovako kako je sada uz dopunu članka Nova BH i Nova M te uređenje Nova TV koji već dulje vrijeme žudi za time. --m3zzz00 (razgovor) 23:22, 12. listopada 2018. (CEST)
Ne vjerujem da je RTL zainteresiran za takve poteze. Skup je to sport. Ali ja i nisam za takva preuzimanja. Sviđa mi se prodaja prava drugim televizijama, kreiranje grupnih relity showova i slično, no time svime pada količina sadržaja koja je dostupno na tržištu. Ovako smo možda mogli imati 3 serija, a ovim preuzimanjem ostajemo na samo jednoj koja Nova HR salje drugim televizijama. Što se tiče spajanja više lokalnih televizija, to bi bio jako loš potez za gledatelje. Oni nude dosta loše sadržaje, pogotovo zabavnog, serijskog i filmskog programa. Jedino što više-manje valja na takvim televizijama su informativne emisije (pogotovo zagrebačkih televizija). Nama treba nova velika grupa kao što su i RTL i Nova TV. Treće adut na tržištu, nadam se da ce Agencija za el. medije reagirati i ponuditi koncesiju kad se oslobodi prostor pa da imamo o čemu novome pisati. :) --m3zzz00 (razgovor) 01:21, 13. listopada 2018. (CEST)

Re: InternetArchiveBot[uredi]

Lijepo molim, spomenutu ideju slobodno raspravite u Kafiću s ostalim zainteresiranim suradnicima ili pitanje proslijedite u Wikipedija:Kafić/Tehnička pitanja. Srdačan pozdrav, Maestro Ivanković 22:34, 17. listopada 2018. (CEST)

Re:Lidl[uredi]

Bok. Nisam skužio tvoju poruku vezanu uz Lidl pa te molim pojašnjenje. Davno sam uređivao tu stranicu, sorry. --m3zzz00 (razgovor) 13:45, 21. listopada 2018. (CEST)

Pozdrav.[uredi]

Vidim cijenjeni kolega da ponekad svratite u našu "gostilnu." Uvijek ste dobrodošli sa vašim doprinosima. Ako bude kakvih pitanja prilikom buduće saradnje, tu smo. Lijep pozdrav. Nerko65 (razgovor) 03:23, 25. listopada 2018. (CEST)

Re:Rijeka[uredi]

Zahvaljujem se oko sokolovo! Smile eye.png Već se duže vrijeme borimo s takvim izmišljenim brojkama, vidi npr. Zagreb ili Split. Srdačan pozdrav, Mateo Katana 21:01, 19. studenoga 2018. (CET)

Nima te :([uredi]

A nima te prijo meju čestitarima [47]? Kubura (razgovor) 01:55, 20. studenoga 2018. (CET)

Odg.: Magazin (sastav)[uredi]

E, Magazin ti je tu malkice neobičan. Ima je svoje pridfaze. Mlade batale, koji su posli prominili ime u Dalmatinski magazin. I onda si je Dalmatinski magazin skratia ime u Magazin. Kubura (razgovor) 22:38, 4. prosinca 2018. (CET)

Odg.: Adventska linija[uredi]

[48] Šofer, sridnja! :) Kubura (razgovor) 22:40, 4. prosinca 2018. (CET)

Re:Povijest Kosova[uredi]

Bok! Ispričavam se što nisam prije odgovorio, al' je došlo, kak' je došlo. Face-badtooth.svg

Naravno, Dardanija je bez dvojbe važan dio kosovske povijest, isto kao što je Duklja imala važan utjecaj na današnju Crnu Goru ili Bizantsko Carstvo na (kulturni) identitet današnje Grčke.

Ali je Dardanija ipak bila antička država i rimska provincija. pitam se... Dali je današnja Republika Kosovo nasljednica nekadašnje Dardanije i jesu li Albanci stvarno Iliri, su druga pitanja o kojima se satima može raspravljati. Mnogi albanski političari i povjesničari (uglavnom iredentisti i albansko-kosovski unionisti) koriste ime "Dardania" za moderno Kosovo. Npr. Ibrahim Rugova je predložio ovu zastavu kao službenu kosovsku zastavu, dok je Kosovo još bilo u sastavu Republike Srbije. Također ćeš pronaći političke stranke i organizacije na Kosovu koje nose ime "Dardania" umjesto "Kosova" u nazivu.

Ako mene pitaš, moramo biti jako oprezni što se tiče takvih stvari. Wikipedija ne može biti sama sebi izvorčić, a članak na albanskoj Wikipediji nije ni potkrijepljen s vjerodostojnim izvorima. Ne govorim albanski, ali sam mogao malo nešto prevesti pomoću googleovog prevoditelja i moram priznati da su mi neki dijelovi članka sumnjivi.

Face-wink.svg Srdačan pozdrav, Mateo Katana 20:35, 10. prosinca 2018. (CET)

Izvor[uredi]

000000000000000 [49] Svaki je diplomski rad pregledao mentor. Daklem, što se tiče točnosti, isto kao da je taj tekst napisao i na Wikipediji pa da ga je netko pregledao. Pouzdaniji su izvor od novinskih članaka, osobito u današnjim vremenima. Ali nije zabranjeno preuzimati - jer onda ne bi ni diplomci nikad mogli sastaviti svoj rad. Doslovno prepisivanje NIJE dopustivo, osim ako auktor rada to nije izričito dopustio. Uvijek se mora citirati auktora i djelo po pravilima citiranja. Ako se već koristi tekst koji je netko napisao, valja ga prenijeti svojim riječima (ali NE po šemi 12345 AB 6789 u 12345 BA 6789). Najbolje je sažeto prepričati. Moraš unijeti i svog truda. Da bi sasjekao sve primjedbe o prepisivanju, najbolje ti je za neke stavke naći više izvora ali koje si zbilja pročitao. Time potvrđuješ da nisi preuzeo tuđi rad, nego je više osoba govorilo o istome. Nitko nema monopol na informaciju. Ako si ti vidia da je Hajduk da gol, da je porinut brod u škveru, da je otvorilo muzej, novi fakultet, da je netko dobia nagradu, nitko ti nima pravo oduzet to šta si vidia, niti ti pravo objavit, osim ako nije pravosnažnim aktom proglašeno tajnom. Ključno je stvar reći svojim riječima i pravilno citirati izvore. Kubura (razgovor) 17:11, 12. prosinca 2018. (CET)

Odg.: Ono što trebamo...[uredi]

[50] Sve ja to znam. :) Svi mi ovdi to znamo. Za grbove, stvar je bila zastala jer su ljudi zazirali od upisivanja zbog auktorskih prava. Po meni, to bi se dalo uvozom datoteka. Šćeta bi bila trošit vrime radeći to ručno. To su stvari koje radi [[uvozitej datoteka]], ali ni priša. Može se i na ruke, ali nima potribe satrat se zbog toga. Što se tiče poduzeća, to i činimo, ali nije žurno. Uostalom, moramo pazit da članak ne bude reklama. Informativan, ali ne reklama. I na kraju krajeva, čemu se satirat? Ionako ćedu tako dobit članak mukte. Zato pridnost dajen "palim velikanima", o čijem radu možemo biti slobodniji jer tih poduzeća više nema. Moramo paziti i kriterije, da ne bi svako nadobudno poduzećce htilo da ga se uvrsti, pa da još počnedu pritiskat. Neka zaposlidu barem 100 ljudi ili neka ostvaridu veliku zaradu Hrvatskoj uplaćenim porezima i doprinosima. Može biti i izvan ovih kriterija, ako je n.pr. u svojoj grani nagrađivan na europskoj (bolje reći kontinentskoj, možda bolje prolazi im roba na drugon kontinentu) ili svitskoj razini, no i tu vaja imat miru. Sve skupa, ne moraš se nažimat. Napraviš koliko dospiješ i kad se sitiš. Puno tema sad želin napisat, a nike san napisa tek nakon deset godina. Ne vaja pisat na silu. Najboje je napisat ono što ti otu sekundu dojde za napisat, ono što te voja. Ako si nušto započea pa sta, nima veze, nastavit ćeš i dovršit drugi put. Ako ne ti, hoće netko drugi. Stoga radi kako ti dojde, a kad se štufaš jedne teme, prijdi na drugu i tako daje. Ala, živia mi Kubura (razgovor) 23:12, 15. siječnja 2019. (CET)

Nepotpisan komentar[uredi]

Ispričavam se što upadam ovako nenajavljen ali primjetio sam tvoje pitanje upućeno BlackArrowu pa reko'h da ti pomognem.

Primjer: [51] Kada vidiš da netko nije potpisao komentar ili poruku, dodaš s predloškom "nepotpisan" dodatnu rečenicu, da komentar nije ili nepravilno potpisan.

{{subst:nepotpisan|ime ili ip suradnika|--:--, dd. mjesec gggg.}}

Da pronađeš vrijeme i datum, moraš otvoriti povijest izmjena stranice.

Nadam se da sam ti barem malo mogao pomoći! Face-badtooth.svg

Srdačan pozdrav, Mateo Katana 16:54, 16. siječnja 2019. (CET)

Bog, Uspješe. Face-badtooth.svg Jedini je način priko povijesti izmjena stranice, tako da se izmjena nađe među starijim izmjenama i u predložak unesu potrebni podaci (vrime i korisničko ime ili IP adresa). BlackArrow (razgovor) 20:26, 16. siječnja 2019. (CET)
Ne bi ih tribalo brisati ako se ne radi o vriđanju, napadu ili sličnom. Bolje bi bilo poraditi na mogućnosti da se to automatski ispiše ako se suradnik sâm ne potpiše. BlackArrow (razgovor) 20:52, 16. siječnja 2019. (CET)
Najprecizniji odgovor na pitanja bija bi da je ovo volonterski projekt. Uz to, projekt je na kojem je relativno malo aktivnih, a i onih povremenih suradnika. Misliš li da bi, kad bi i prihvatili brisanje komentara, broj suradnika i posjećenost projekta porasla? Naravno da ne bi i to bi bilo pucanj u nogu. Uostalom, to se kosi s vizijom slobodne enciklopedije. Usput, besmisleno je dodavati predložak {{nepotpisan komentar}} kad on uopće ne postoji. BlackArrow (razgovor) 21:24, 16. siječnja 2019. (CET)
Ne samo da radiš polovičan posa čekajući da neko primijeti i nadopuni (završi tvoj nedovršen posa), nego radiš dodatan posa nekom drugom (taj neko bi triba ili nadopuniti ili ukloniti nepostojeći predložak). Nepostojeći predlošci se brižu jer su – nepostojeći. Težnja jest da sve bude uredno, al nedovršen posa u rangu je neurednosti. BlackArrow (razgovor) 16:12, 17. siječnja 2019. (CET)
Nema smisla biti osoran, reći da je to sramota je isto kao da se kaže da je sramota što nemamo više aktivnih suradnika. Da su aktivni suradnici svaki tren to dovodili u red i čistili za nekim, utoliko manje članaka bi bilo napisano. Što je bolje, uredan popis željenih članaka ili napisani novi članci? Kad se bolje pogleda, ono je samo popis u kojem piše što suradnici žele; zar je bitnije urediti popis ili napisati članke? Nekad valja odvagnuti, a pritom je oportunitetni trošak neizbježan. BlackArrow (razgovor) 19:09, 17. siječnja 2019. (CET)

Odg. Razgovori u Kafiću[uredi]

Ne sekiram se previše za padobrance koji izigravaju tutore. Prije metenja tuđih vrata valja pogledati situaciju na vlastitim. Možda se i na njima nađe štogod (za pomesti).--MaGaporuči mi 08:16, 17. siječnja 2019. (CET)

P.S. Vezano za komentar ostavljen na njegovoj SZR, lijepo molim: ja znam što sam mislio, i ne želim da netko drugi piše o tome što sam ja mislio. Ako budem trebao pomoć, zatražit ću je, ali do tada, moje su izjave moje i nema potrebe za nečijom interpretacijom istih.--MaGaporuči mi 08:21, 17. siječnja 2019. (CET)

Želje (i pozdravi)[uredi]

Vratio sam stanje u željama na stanje prije igrarija. Zašto igrarije? Čemu predložak "riješeno"? Ne razlikujete plavu boju (dakle, samo po sebi, riješeno, postojeći članak) i crvenu boju (nenapisani članak) poveznica? Postavljanje predloška "nepotpisan komentar"? Koliko puta Vam treba reći da za to postoji predložak i da se on koristi kada se suradnik nije potpisao? Možete li shvatiti da topla voda odavno postoji i da ne treba izmišljati (novi) bojler? Ne bavite se krštenjem jarića, lijepo molim. Ne mijenjajte dugogodišnju praksu koja itekako dobro funkcionira. Ako se ne možete uklopiti u postojeći sustav, onda tražite neki drugi.--MaGaporuči mi 18:48, 17. siječnja 2019. (CET)

Sve što mogu je reći da se pozorno pročita ovo iznad što sam napisao. U Engleskoj se vozi lijevom stranom ceste i točka. Ne razgovara se o tome kako bi netko želio voziti desnom. Vozi se lijevom i točka. U kontekstu toga pričati kako je netko poništio tuđi trud je bespredmetno. Da opet napišem: naša wikipedija funkcionira uglavnom uspješno dugi niz godina. Topla voda je tu, samo treba otvoriti slavinu, a ne izmišljati bojler koji već postoji.--MaGaporuči mi 15:44, 20. siječnja 2019. (CET)

Bojler ima jednostavnu funkciju: grijati vodu. Bio on obojen ili neobojen, funkcija je ista. Obojeni bojler ništa bolje ne grije vodu i njegovim bojenjem mogućnosti nisu poboljšane. Zaključak: onaj koji boji bojlere nema pametnijeg posla (tj. krsti jariće). Vašu izjavu ...ali kasnije kad dođu nove generacije možda neće funkcionirati. mogu samo kratko komentirati: a možda su u šumi.... Na wikipediji se ne bavimo niti proricanjem budućnosti niti projektiranjem svemirskih letjelica.--MaGaporuči mi 16:02, 20. siječnja 2019. (CET)

Kvartovi[uredi]

S time bi se trebalo uhvatiti u koštac, problem je da za tako nešto treba puno vremena i truda. Dakle, ja sigurno nisam taj. --Lasta 15:58, 24. siječnja 2019. (CET)Ova je stranica arhiv.
Molimo Vas, ne mijenjajte je!