Dodatak:Popis država po stanovništvu

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje
World population.PNG

Ovo je popis država po stanovništvu.

Vidi i popise država po: abecedi - gustoći stanovništva - površini - kontinentima - datumu državnosti - vremenskim zonama

Popis država po stanovništvu (teritoriji navedeni uz matičnu državu)[uredi | uredi kôd]

Vanjski teritoriji prikazani su zajedno s matičnom državom. Popis je složen prema stanovništvu bez vanjskih teritorija.

Red. br. Država Stanovništvo
1 Kina

Kontinentalna Kina
Hong Kong
Makao

Ukupno

1.397.715.000
7.481.800
685.400

1.405.882.200
2 Indija 1.353.378.000
(3) Europska unija 515.052.778
3 Sjedinjene Američke Države

Sjeverni Marijanski Otoci
Portoriko
Američki Djevičanski otoci

Ukupno
328.239.523

52.048
3.193.694
106.669

328.491.824
4 Indonezija 269.603.430
5 Brazil 211.755.692
6 Pakistan 207.774.520
7 Nigerija 186.053.386
8 Bangladeš 168.220.000
9 Rusija 146.493.400
10 Meksiko 127.792.286
11 Japan 125.836.000
12 Filipini 108.771.978
13 Demokratska Republika Kongo 101.757.000
14 Etiopija 100.696.744
15 Egipat 100.604.140
16 Vijetnam 97.582.694
17 Iran 84.037.600
18 Turska 83.384.680
19 Njemačka 83.166.711
20 Samo Francuska

Francuska Gvajana
Francuska Polinezija
Gvadalupa
Martinik
Mayotte
Nova Kaledonija
Réunion
Sveti Petar i Mikelon
Wallis i Futuna

Ukupno
65.186.843

288.086
278.885
412.682
359.821
278.926
271.407
856.858
6.021
11.441

67.950.970
21 Velika Britanija

Angvila
Britanski Djevičanski Otoci
Bermudi
Kajmanski Otoci
Falklandi
Gibraltar
Guernsey
Otok Man
Jersey
Montserrat
Pitkern
Sveta Helena
Turks i Caicos Otoci

Ukupno
67.081.234

15.500
28.054
64.054
65.786
3.354
32.194
63.135
83.314
107.796
4.626
45
4.566
44.542

67.582.855
22 Tajland 66.534.684
23 Italija 59.641.488
24 Južnoafrička Republika 59.622.350
25 Tanzanija 57.637.628
26 Mianmar 54.817.917
27 Južna Koreja 51.780.579
28 Kolumbija 50.372.424
29 Kenija 47.557.157
30 Španjolska 47.352.000
31 Argentina 45.376.763
32 Alžir 44.226.000
33 Uganda 43.252.966[1]
34 Ukrajina 41.732.779
35 Sudan 41.138.904
36 Irak 39.854.432
37 Kanada 38.005.238
38 Poljska 37.929.735
39 Maroko
Zapadna Sahara
Ukupno
35.951.657
76.425
36.028.082
40 Saudijska Arabija 35.013.414
41 Uzbekistan 34.193.975
42 Malezija 32.657.260
43 Peru 32.625.948
44 Venezuela 32.064.741
45 Afganistan 31.390.171
46 Angola 31.127.674
47 Gana 30.955.202
48 Mozambik 30.066.648
49 Nepal 29.996.478
50 Jemen 29.884.405[1]
51 Madagaskar 27.429.803
52 Obala Bjelokosti 26.453.542
53 Sjeverna Koreja 25.643.466[1]
54 Kamerun 25.492.354
55 Australija

Otok Norfolk

Ukupno
25.365.571

2.302

25.367.873
56 Tajvan 23.464.787
57 Niger 21.942.944
58 Šri Lanka 21.919.000
59 Burkina Faso 21.510.181
60 Mali 19.553.397[1]
61 Čile 19.458.310
62 Sirija 19.398.448[1]
63 Rumunjska 19.328.838
64 Kazahstan 18.755.666
65 Malavi 18.449.828
66 Zambija 17.885.422
67 Ekvador 17.518.618
68 Nizozemska
Aruba

Curaçao
Sveti Martin
Nizozemski Antili

Ukupno
17.407.585

111.620
156.223
41.486
183.000
17.616.639

69 Senegal 16.960.525
70 Kambodža 16.926.984[1]
71 Gvatemala 16.858.333
72 Čad 15.692.969
73 Zimbabve 15.473.818
74 Gvineja 12.559.623
75 Ruanda 12.374.397
76 Burundi 12.309.600
77 Benin 11.857.627
78 Somalija 11.757.124[1]
79 Tunis 11.746.700
80 Bolivija 11.633.371
81 Haiti 11.577.779
82 Belgija 11.502.704
83 Kuba 11.187.533
84 Jordan 10.806.000
85 Grčka 10.718.565
86 Češka 10.700.155
87 Južni Sudan 10.561.244[1]
88 Dominikanska Republika 10.448.499
89 Švedska 10.327.589
90 Portugal 10.295.909
91 Azerbajdžan 10.095.900
92 Mađarska 9.750.149
93 Bjelorusija 9.380.000
94 Tadžikistan 9.313.767
95 Honduras 9.304.380
96 Ujedinjeni Arapski Emirati 9.282.410
97 Izrael 9.216.140
98 Papua Nova Gvineja 8.934.475
99 Austrija 8.901.064
100 Švicarska 8.514.000
101 Sijera Leone 8.100.318
102 Togo 7.796.140
103 Paragvaj 7.252.672
104 Laos 7.231.210
105 Bugarska 6.951.482
106 Libija 6.931.061
107 Srbija 6.926.705
108 Salvador 6.765.753
109 Nikaragva 6.595.674
110 Kirgistan 6.580.166
111 Danska
Grenland

Føroyar

Ukupno
5.825.337

56.367
52.620

5.886.966
112 Singapur 5.685.807
113 Finska 5.525.292
114 Srednjoafrička Republika 5.507.257[1]
115 Libanon 5.469.612[1]
116 Republika Kongo 5.468.622
117 Slovačka 5.457.873
118 Norveška
Svalbard
Ukupno
5.367.580
2.667[1]
5.370.247
119 Turkmenistan 5.291.317[1]
120 Kostarika 5.111.405
121 Novi Zeland
Cookovo Otočje

Tokelau
Niue

Ukupno
5.084.300

20.200
1.506
1.695

5.107.701
122 Irska 4.964.440
123 Oman 4.617.927
124 Kuvajt 4.464.521
125 Liberija 4.299.944[1]
126 Panama 4.278.500
127 Hrvatska 3.888.529
128 Gruzija 3.722.716
129 Bosna i Hercegovina 3.492.018
130 Mauritanija 3.677.293
131 Urugvaj 3.530.912
132 Eritreja 3.464.588
133 Mongolija 3.327.204
134 Armenija 2.959.700
135 Albanija 2.845.955
136 Katar 2.833.677
137 Litva 2.796.025
138 Jamajka 2.732.539
139 Moldavija 2.620.495
140 Namibija 2.504.498
141 Bocvana 2.398.678
142 Gambija 2.213.134
143 Slovenija 2.095.861
144 Sjeverna Makedonija 2.076.255
145 Lesoto 1.953.070[1]
146 Latvija 1.907.675
147 Kosovo 1.883.018[1]
148 Gabon 1.738.541[1]
149 Gvineja Bisau 1.624.979
150 Bahrein 1.472.204
151 Ekvatorska Gvineja 1.454.789
152 Trinidad i Tobago 1.363.985
153 Estonija 1.328.976
154 Istočni Timor 1.280.743
155 Mauricijus 1.265.740
156 Esvatini 1.185.449
157 Fidži 891.445
158 Cipar 888.005
159 Džibuti 846.687[1]
160 Komori 794.678[1]
161 Gvajana 770.026
162 Butan 748.931
163 Solomonski Otoci 693.814
164 Luksemburg 628.928
165 Crna Gora 621.873
166 Surinam 598.000
167 Maldivi 557.426
168 Zelenortski Otoci 556.857
169 Malta 514.564
170 Brunej 453.600
171 Belize 419.199
172 Bahami 389.410
173 Island 364.134
174 Vanuatu 299.611
175 Barbados 272.300
176 Sveti Toma i Princip 210.240
177 Samoa 202.506
178 Sveta Lucija 181.192
179 Grenada 111.219[1]
180 Sveti Vincent i Grenadini 110.696
181 Kiribati 106.925[1]
182 Tonga 106.513[1]
183 Savezne Države Mikronezije 104.650
184 Sejšeli 98.462
185 Antigva i Barbuda 97.895
186 Andora 77.543
187 Dominika 73.757[1]
188 Maršalovi Otoci 54.897
189 Sveti Kristofor i Nevis 52.329[1]
190 Lihtenštajn 38.896
191 Monako 38.150
192 San Marino 34.735
193 Palau 21.347[1]
194 Nauru 11.797
195 Tuvalu 10.580
196 Vatikan 1.000[1]

Napomena[uredi | uredi kôd]

Popisane 196 države uključuju 193 državu članicu Ujedinjenih naroda, kao i Tajvan, Vatikan i Kosovo.
Uključeno je i 11 država s 44 trajno naseljena vanjska teritorija. Ukupan broj jest 249 država i stalno naseljenih vanjskih teritorija.
Ukupan broj stanovnika u svijetu: 7.323.187.457 (2016.)

Podatci predstavljaju procjenu broja stanovnika za 1. lipnja 2021.

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y CIA World Factbook January 2019. CIA World Factbook January 2019. Inačica izvorne stranice arhivirana 8. studenoga 2020.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kôd]