Dodatak:Popis država po stanovništvu

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži
World population.PNG

Ovo je popis država po stanovništvu.

Vidi i popise država po: abecedi - gustoći stanovništva - površini - kontinentima - datumu državnosti - vremenskim zonama

Popis država po stanovništvu (teritoriji navedeni uz matičnu državu)[uredi VE | uredi]

Vanjski teritoriji prikazani su zajedno s matičnom državom; ipak, popis je složen prema stanovništvu bez vanjskih teritorija.

Red. br. Država Stanovništvo
1 Kina

Kontinentalna Kina
Hong Kong
Makao

Ukupno

1.373.541.278
7.167.403
597.425

1.381.306.106
2 Indija 1.266.883.598
(3) Europska unija 515.052.778
3 Sjedinjene Američke Države

Američka Samoa
Guam
Sjeverni Marijanski Otoci
Portoriko
Američki Djevičanski otoci

Ukupno
323.995.528

54.194
162.742
53.467
3.578.056
102.951

327.946.938
4 Indonezija 258.316.051
5 Brazil 205.823.665
6 Pakistan 201.995.540
7 Nigerija 186.053.386
8 Bangladeš 156.186.882
9 Rusija 142.355.415
10 Japan 126.702.133
11 Meksiko 123.166.749
12 Filipini 102.624.209
13 Etiopija 102.374.044
14 Vijetnam 95.261.021
15 Egipat 94.666.993
16 Iran 82.801.633
17 Demokratska Republika Kongo 81.331.050
18 Njemačka 80.722.792
19 Turska 80.274.604
20 Tajland 68.200.824
21 Samo Francuska

Francuska Gvajana
Francuska Polinezija
Gvadalupa
Martinik
Mayotte
Nova Kaledonija
Réunion
Sveti Petar i Mikelon
Wallis i Futuna

Ukupno
66.836.154

262.527[1]
285.321
395.725[1]
376.847[1]
235.132
275.355
850.996[1]
5.595
15.664

69.539.316
22 Velika Britanija

Angvila
Britanski Djevičanski Otoci
Bermudi
Kajmanski Otoci
Falklandi
Gibraltar
Guernsey
Otok Man
Jersey
Montserrat
Pitkern
Sveta Helena
Turks i Caicos Otoci

Ukupno
64.430.428

16.752
34.232
70.537
57.268
2.931
29.328
66.297
88.195
98.069
5.267
54
7.795
5.143

64.912.296
23 Italija 62.007.540
24 Mianmar 56.890.418
25 Južnoafrička Republika 54.300.704
26 Tanzanija 52.482.726
27 Južna Koreja 50.924.172
28 Španjolska 48.563.476
29 Kolumbija 47.220.856
30 Kenija 46.790.758
31 Ukrajina 44.209.733
32 Argentina 43.886.748
33 Alžir 40.263.711
34 Poljska 38.523.261
35 Uganda 38.319.241
36 Irak 38.146.025
37 Sudan 36.729.501
38 Kanada 35.362.905
39 Maroko
Zapadna Sahara
Ukupno
33.655.786
58.702
33.714.488
40 Afganistan 33.332.025
41 Malezija 30.949.962
42 Venezuela 30.912.302
43 Peru 30.741.062
44 Uzbekistan 29.473.614
45 Nepal 29.033.914
46 Saudijska Arabija 28.160.273
47 Jemen 27.392.779
48 Gana 26.908.262
49 Mozambik 25.930.150
50 Sjeverna Koreja 25.115.311
51 Madagaskar 24.430.325
52 Kamerun 24.360.803
53 Obala Bjelokosti 23.740.424
54 Tajvan 23.464.787
55 Australija
Božićni Otok

Kokosovi otoci
Otok Norfolk

Ukupno
22.992.654

2.205
596
221

22.995.676
56 Šri Lanka 22.235.000
57 Rumunjska 21.599.736
58 Angola 20.172.332
59 Burkina Faso 19.512.533
60 Niger 18.638.600
61 Malavi 18.570.321
62 Kazahstan 18.360.353
63 Čile 17.650.114
64 Mali 17.467.108
65 Sirija 17.185.170
66 Nizozemska
Aruba

Curaçao
Sveti Martin

Ukupno
17.319.060

113.648
149.035
41.486

17.309.650
67 Ekvador 16.080.778
68 Kambodža 15.957.223
69 Zambija 15.510.711
70 Gvatemala 15.189.958
71 Zimbabve 14.546.961
72 Senegal 14.320.055
73 Ruanda 12.988.423
74 Južni Sudan 12.530.717
75 Gvineja 12.093.349
76 Čad 11.852.462
77 Belgija 11.409.077
78 Kuba 11.179.995
79 Tunis 11.134.588
80 Burundi 11.099.298
81 Bolivija 10.969.649
82 Portugal 10.833.816
83 Somalija 10.817.354
84 Grčka 10.773.253
85 Benin 10.741.458
86 Češka 10.644.842
87 Dominikanska Republika 10.606.865
88 Haiti 10.485.800
89 Švedska 9.880.604
90 Mađarska 9.874.784
91 Azerbejdžan 9.872.765
92 Bjelorusija 9.570.376
93 Honduras 8.893.259
94 Austrija 8.711.770
95 Tadžikistan 8.330.946
96 Jordan 8.185.384
97 Švicarska 8.179.294
98 Izrael
Pojas Gaze

Zapadna obala

Ukupno
8.174.527

1.753.327
2.697.687

12.625.541
99 Togo 7.756.937
100 Bugarska 7.144.653
101 Srbija 7.143.921
102 Laos 7.019.073
103 Paragvaj 6.862.812
104 Papua Nova Gvineja 6.791.317
105 Libija 6.541.948
106 Libanon 6.237.738
107 Salvador 6.156.670
108 Sijera Leone 6.018.888
109 Nikaragva 5.966.798
110 Ujedinjeni Arapski Emirati 5.927.482
111 Eritreja 5.869.869
112 Singapur 5.781.728
113 Kirgistan 5.727.553
114 Danska
Grenland

Føroyar

Ukupno
5.593.785

57.728
50.456

7.411.689
115 Srednjoafrička Republika 5.507.257
116 Finska 5.498.211
117 Slovačka 5.445.802
118 Turkmenistan 5.291.317
119 Norveška
Svalbard
Ukupno
5.265.158
2.667
5.267.825
120 Irska 4.952.473
121 Gruzija 4.928.052
122 Kostarika 4.872.543
123 Republika Kongo 4.852.412
124 Novi Zeland
Cookovo Otočje

Tokelau
Niue

Ukupno
4.474.549
9.556
1.285
119
4.485.509
125 Hrvatska 4.313.707
126 Liberija 4.299.944
127 Bosna i Hercegovina 3.861.912
128 Panama 3.705.246
129 Mauritanija 3.677.293
130 Moldavija 3.510.485
131 Oman 3.355.262
132 Urugvaj 3.351.016
133 Armenija 3.051.250
134 Albanija 3.038.594
135 Mongolija 3.031.330
136 Jamajka 2.970.340
137 Litva 2.854.235
138 Kuvajt 2.832.776
139 Namibija 2.436.469
140 Katar 2.258.283
141 Bocvana 2.209.208
142 Makedonija 2.100.025
143 Gambija 2.009.648
144 Slovenija 1.978.029
145 Latvija 1.965.686
146 Lesoto 1.953.070
147 Kosovo 1.883.018
148 Gvineja Bisau 1.759.159
149 Gabon 1.738.541
150 Svazi 1.451.428
151 Bahrein 1.378.904
152 Mauricijus 1.348.242
153 Istočni Timor 1.261.072
154 Estonija 1.258.545
155 Trinidad i Tobago 1.220.479
156 Cipar 1.205.575
157 Fidži 915.303
158 Džibuti 846.687
159 Komori 794.678
160 Ekvatorska Gvineja 759.451
161 Butan 750.125
162 Gvajana 735.909
163 Crna Gora 644.578
164 Solomonski Otoci 635.027
165 Surinam 585.824
166 Luksemburg 582.291
167 Zelenortski Otoci 553.432
168 Brunej 436.620
169 Maldivi 392.960
170 Malta 415.196
171 Belize 353.858
172 Island 335.878
173 Bahami 327.316
174 Barbados 291.495
175 Vanuatu 277.554
176 Samoa 198.926
177 Sveti Toma i Princip 197.541
178 Sveta Lucija 164.464
179 Grenada 111.219
180 Kiribati 106.925
181 Tonga 106.513
182 Savezne Države Mikronezije 104.719
183 Sveti Vincent i Grenadini 102.350
184 Antigva i Barbuda 93.581
185 Sejšeli 93.186
186 Andora 85.660
187 Dominika 73.757
188 Maršalovi Otoci 73.376
189 Sveti Kristofor i Nevis 52.329
190 Lihtenštajn 37.937
191 San Marino 33.285
192 Monako 30.581
193 Palau 21.347
194 Tuvalu 10.959
195 Nauru 9.591
196 Vatikan 1.000

Napomena[uredi VE | uredi]

Popisane 196 države uključuju 193 državu članicu Ujedinjenih naroda, kao i Tajvan, Vatikan i Kosovo.
Uključeno je i 11 država s 44 trajno naseljena vanjska teritorija. Ukupan broj jest 249 držav i stalno naseljenih vanjskih teritorija.
Ukupan broj stanovnika u svijetu: 7.323.187.457 (2016.)

Podatci predstavljaju procjenu broja stanovnika za 1. lipnja 2016.

Izvori[uredi VE | uredi]

Vanjske poveznice[uredi VE | uredi]