Dodatak:Popis država po stanovništvu

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži
World population.PNG

Ovo je popis država po stanovništvu.

Vidi i popise država po: abecedi - gustoći stanovništva - površini - kontinentima - datumu državnosti - vremenskim zonama

Popis država po stanovništvu (teritoriji navedeni uz matičnu državu)[uredi VE | uredi]

Vanjski teritoriji prikazani su zajedno s matičnom državom; ipak, popis je složen prema stanovništvu bez vanjskih teritorija.

Red. br. Država Stanovništvo
1 Kina

Kontinentalna Kina
Hong Kong
Makao

Ukupno

1.313.973.713
6.940.432
453.125

1.321.367.270
2 Indija 1.095.351.995
(3) Europska unija 456.953.258
3 Sjedinjene Američke Države

Američka Samoa
Guam
Sjeverni Marijanski Otoci
Portoriko
Američki Djevičanski Otoci

Ukupno
298.444.215

57.794
171.019
82.459
3.927.188
108.605

302.791.280
4 Indonezija 245.452.739
5 Brazil 188.078.227
6 Pakistan 165.803.560
7 Bangladeš 147.365.352
8 Rusija 142.893.540
9 Nigerija 131.859.731
10 Japan 127.463.611
11 Meksiko 107.449.525
12 Filipini 89.468.677
13 Vijetnam 84.402.966
14 Njemačka 82.422.299
15 Egipat 78.887.007
16 Etiopija 74.777.981
17 Turska 70.413.958
18 Iran 68.688.433
19 Tajland 64.631.595
20 Demokratska Republika Kongo 62.660.551
21 Samo Francuska

Francuska Gvajana
Francuska Polinezija
Gvadalupa
Martinik
Mayotte
Nova Kaledonija
Reunion
Sveti Petar i Mikelon
Wallis i Futuna

Ukupno
60.876.136

199.509
274.578
452.776
436.131
201.234
219.246
787.584
7.026
16.025

63.470.245
22 Velika Britanija

Angvila
Britanski Djevičanski Otoci
Bermudi
Kajmanski Otoci
Falklandi
Gibraltar
Guernsey
Otok Man
Jersey
Montserrat
Pitkern
Sveta Helena
Turks i Caicos Otoci

Ukupno
60.609.153

13.477
23.098
65.773
45.436
2.967
27.928
65.409
75.441
91.084
9.439
45
7.502
21.152

61.057.904
23 Italija 58.133.509
24 Južna Koreja 48.846.823
25 Mianmar 47.382.633
26 Ukrajina 46.710.816
27 Južnoafrička Republika 44.187.637
28 Kolumbija 43.593.035
29 Sudan 41.236.378
30 Španjolska 40.397.842
31 Argentina 39.921.833
32 Poljska 38.536.869
33 Tanzanija 37.445.392
34 Kenija 34.707.817
35 Maroko

Zapadna Sahara

Ukupno
33.241.259

273.008

33.514.267
36 Kanada 33.098.932
37 Alžir 32.930.091
38 Afganistan 31.056.997
39 Peru 28.302.603
40 Nepal 28.287.147
41 Uganda 28.195.754
42 Uzbekistan 27.307.134
43 Saudijska Arabija 27.019.731
44 Irak 26.783.383
45 Venezuela 25.730.435
46 Malezija 24.385.858
47 Sjeverna Koreja 23.113.019
48 Tajvan 23.036.087
49 Gana 22.409.572
50 Rumunjska 22.303.552
51 Jemen 21.456.188
52 Australija

Božićni otok
Kokosovi otoci
Otok Norfolk

Ukupno
20.264.082

361
628
1.828

20.266.899
53 Šri Lanka 20.222.240
54 Mozambik 19.686.505
55 Sirija 18.881.361
56 Madagaskar 18,595,469
57 Obala Bjelokosti 17.654.843
58 Kamerun 17.340.702
59 Nizozemska

Aruba
Nizozemski Antili

Ukupno
16.491.461

71.891
221.736

16.785.088
60 Čile 16.134.219
61 Kazahstan 15.233.244
62 Burkina Faso 13.902.972
63 Kambodža 13.881.427
64 Ekvador 13.547.510
65 Malavi 13.013.926
66 Niger 12.525.094
67 Gvatemala 12.293.545
68 Zimbabve 12.236.805
69 Angola 12.127.071
70 Senegal 11.987.121
71 Mali 11.716.829
72 Zambija 11.502.010
73 Kuba 11.382.820
74 Grčka 10.688.058
75 Portugal 10.605.870
76 Belgija 10.379.067
77 Bjelorusija 10.293.011
78 Češka 10.235.455
79 Tunis 10.175.014
80 Mađarska 9.981.334
81 Čad 9.944.201
82 Srbija 9.778.991
83 Gvineja 9.690.222
84 Dominikanska Republika 9.183.984
85 Švedska 9.016.596
86 Bolivija 8.989.046
87 Somalija 8.863.338
88 Ruanda 8.648.248
89 Haiti 8.308.504
90 Austrija 8.192.880
91 Burundi 8.090.068
92 Azerbejdžan 7.961.619
93 Benin 7.862.944
94 Švicarska 7.523.934
95 Bugarska 7.385.367
96 Honduras 7.326.496
97 Tadžikistan 7.320.815
98 Salvador 6.822.378
99 Paragvaj 6.506.464
100 Laos 6.368.481
101 Izrael

Pojas Gaze
Zapadna obala

Ukupno
6.352.117

1.428.757
2.460.492

10.241.366
102 Sijera Leone 6.005.250
103 Jordan 5.906.760
104 Libija 5.900.754
105 Papua Nova Gvineja 5.670.544
106 Nikaragva 5.570.129
107 Togo 5.548.702
108 Danska

Grenland
Ovčji Otoci

Ukupno
5.450.661

56.361
47.246

5.554.268
109 Slovačka 5.439.448
110 Finska 5.231.372
111 Kirgistan 5.213.898
112 Turkmenistan 5.042.920
113 Eritreja 4.786.994
114 Gruzija 4.661.473
115 Norveška

Svalbard

Ukupno
4.610.820

2.701

4.613.521
116 Hrvatska 4.494.749
117 Singapur 4.492.150
118 Bosna i Hercegovina 4.491.955
119 Moldavija 4.466.706
120 Srednjoafrička Republika 4.303.356
121 Novi Zeland

Kukovi Otoci
Tokelau
Niue

Ukupno
4.076.140

21.388
1.392
2.166

4.101.086
122 Kostarika 4.075.261
123 Irska 4.062.235
124 Libanon 3.874.050
125 Republika Kongo 3.702.314
126 Litva 3.585.906
127 Albanija 3.581.655
128 Urugvaj 3.431.932
129 Panama 3.191.319
130 Mauritanija 3.177.388
131 Oman 3.102.229
132 Liberija 3.042.004
133 Armenija 2.976.372
134 Mongolija 2.832.224
135 Jamajka 2.758.124
136 Ujedinjeni Arapski Emirati 2.602.713
137 Kuvajt 2.418.393
138 Butan 2.279.723
139 Latvija 2.274.735
140 Kosovo 2.200.000
141 Makedonija 2.050.554
142 Namibija 2.044.147
143 Lesoto 2.022.331
144 Slovenija 2.010.347
145 Gambija 1.641.564
146 Bocvana 1.639.833
147 Gvineja Bisau 1.442.029
148 Gabon 1.424.906
149 Estonija 1.324.333
150 Mauricijus 1.240.827
151 Svazi 1.136.334
152 Trinidad i Tobago 1.065.842
153 Istočni Timor 1.062.777
154 Fidži 905.949
155 Katar 885.359
156 Cipar 784.301
157 Gvajana 767.245
158 Bahrein 698.585
159 Komori 690.948
160 Crna Gora 620.145
161 Solomonski Otoci 552.438
162 Ekvatorska Gvineja 540.109
163 Džibuti 486.530
164 Luksemburg 474.413
165 Surinam 439.117
166 Zelenortski Otoci 420.979
167 Malta 400.214
168 Brunej 379.444
169 Maldivi 359.008
170 Bahami 303.770
171 Island 299.388
172 Belize 287.730
173 Barbados 279.912
174 Vanuatu 208.869
175 Sveti Toma i Princip 193.413
176 Samoa 176.908
177 Sveta Lucija 168.458
178 Sveti Vincent i Grenadini 117.848
179 Tonga 114.689
180 Savezne Države Mikronezije 108.004
181 Kiribati 105.432
182 Grenada 89.703
183 Sejšeli 81.541
184 Andora 71.201
185 Antigva i Barbuda 69.108
186 Dominika 68.910
187 Maršalovi Otoci 60.422
188 Sveti Kristofor i Nevis 39.129
189 Lihtenštajn 33.987
190 Monako 32.543
191 San Marino 29.251
192 Palau 20.579
193 Nauru 13.287
194 Tuvalu 11.810
195 Vatikan 821

Napomena[uredi VE | uredi]

Popisane 195 države uključuju 192 državu članicu Ujedinjenih naroda, kao i Tajvan, Vatikan i Kosovo.
Uključeno je i 11 država s 42 trajno naseljena vanjska teritorija. Ukupan broj jest 236 država i stalno naseljenih vanjskih teritorija.
Ukupan broj stanovnika u svijetu: 7.153.484.500 (2014.)

Podatci predstavljaju procjenu broja stanovnika za 1. srpnja 2006.

Izvor[uredi VE | uredi]

  • CIA World Factbook 2006, objavljeno 29. ožujka 2006.