Razgovor sa suradnikom:El Diablo/Arhiva 1

Stranica ne postoji na drugim jezicima.
Izvor: Wikipedija
Wikipedijin
uvodni tečaj
Tečaj

Naslovna stranica
Uređivanje članaka
Oblikovanje članaka
Wikipoveznice
Sestrinski projekti
Slike
Tablice
Stranice za razgovor
Ne zaboravite
Prijavljivanje
Imenski prostori
Zaključak

Dodatno

Pomoć:Sadržaj

Dobro došli na Wikipediju na hrvatskom jeziku, započetu 16. veljače 2003. - slobodnu enciklopediju!

Pozivamo vas na sudjelovanje u rastu ove svima dostupne enciklopedije na hrvatskom standardnom jeziku.


Ovdje su neke od stranica koje bi vam mogle pomoći:

  • Wikipedija - što je Wikipedija, povijest i organizacija projekta
  • Pomoć - kako sudjelovati, što treba znati, kako koristiti? (vidi predložak desno)
  • Slike - obvezno pročitati prije postavljanja bilo kakvih slika

Ako želite vježbati možete to raditi na stranici za vježbanje, u slučaju da vam zatreba pomoć učinite slijedeće:


Svoje doprinose na člancima ne potpisujte, dok komentare na pripadajućim stranicama za razgovor, suradničkim stranicama i Kafiću molimo potpisujte se tako što ćete pritisnuti gumbić na alatnoj traci ili napisati 4 tilde (tilda = 4x istovremeno tipke AltGr + tipka s brojem 1), što kod uređivanja izgleda ovako ~~~~.
Vlastitu suradničku stranicu (onu koja se zove "Suradnik:vaše ime") možete uređivati po svojoj želji u skladu s pravilima uređivanja suradničke stranice (npr. asketski ili šminkerski).


Molimo Vas ne stavljajte zaštićene radove bez dopuštenja!

Nemojte izravno kopirati sadržaje s drugih web stranica ako nemate izričito dopuštenje. Ako imate dopuštenje, napišite to na stranici za razgovor ili jednostavno dodajte ovdje. No, obavezno to napravite prije nego započnete s pisanjem preuzetog teksta.

Molimo uočite da se svi doprinosi Wikipediji smatraju objavljenima pod uvjetima GNU licence za slobodnu dokumentaciju.

Ako ne želite da se vaše pisanje nemilosrdno uređuje i slobodno raspačava, nemojte ga ovamo slati. Također nam obećavate da ćete ono što ćete napisati sami napisati, ili ćete to prepisati iz nečeg što je u javnom vlasništvu ili pod sličnom slobodnom licencijom.


Još jednom, dobro došli! --Treecko 22:59, 3. kolovoz 2007. (CEST)

Stranica suradnika[uredi kôd]

Vidim da si nešto započeo na svojoj suradničkoj stranici, a pogledaj i među suradničke okviriće, možda ti odgovara koji. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 23:45, 12. kolovoz 2007. (CEST)

Slike[uredi kôd]

Molim te da pogledaš popis slika koje si do sada postavio i istima dodaš odgovarajuće licence i podatke koji nedostaju. Više o slikama vidi ovdje te dalje na stranicama na koje vode poveznice na dnu. Hvala --MayaSimFan 00:48, 24. listopad 2007. (CEST)

popis igrača[uredi kôd]

fini posao radiš što se toga tiče, ali ajde samo umjesto nacionalnost stavi državljanstvo jer to dvoje nisu ista stvar. a kako kod nekih igrača stoje dvije zastave ne radi se o nacionalnosti jer je ona jedinstvena;)
pozdrav --Th dalibor 21:28, 2. studeni 2007. (CET)

Kategorije i međuwikipoveznice[uredi kôd]

Zamolio bih te da u članke koje pišeš dodaješ kategorije i međuwikipoveznice. Vidi [1] i [2] --Suradnik13 10:58, 7. studeni 2007. (CET)

Najbolje je pogledati kategoriju neke zemlje, pa ako ima "Sport u Turskoj", onda tamo. Ako kategorija Sport u Turskoj ima potkategoriju "Nogomet u Turskoj" ili "Nogometni klubovi u Turskoj", onda tamo. Ako npr. u kategoriju Turska uopće nema potkategorija Sport, onda ostavi u kategoriji "Turska". To su ukratko pravila kategorizacije. Nadam se da si me skužio :) --Suradnik13 11:17, 7. studeni 2007. (CET)

Napomena[uredi kôd]

Ovdje. Pozdrav. --Pancho W. Villa (razgovor) 12:34, 12. studeni 2007. (CET)

SVG i PNG[uredi kôd]

Daj pogledaj članke SVG i PNG, jer postoji razlog zašto je bolje imati slike u SVG formatu na Wikipediji nego u PNG formatu. SpeedyGonsales 18:45, 9. prosinac 2007. (CET)

sportaši[uredi kôd]

kad napraviš nekog sportaša poput Lisjaka sad, ajd onda skokni ovdje. pozdrav
--Th dalibor 20:45, 24. prosinac 2007. (CET)

mala uputa[uredi kôd]

Kada koristiš neki predložak nije potrebno pisati riječ predložak u vitičastim zagradama, primjer: {{bris}}, nije potrebno Predložak:bris. Ako šta treba, javi... Pozz.--Tonian 22:45, 2. siječanj 2008. (CET)

Zdravo! I noticed your changes on the Eintracht Frankfurt article. Do you have sources that Toski/Toska owns a Albanian passport? I know that he had to get a Serbian one so that he could visit Kosovo. For Tsoumou the same with the additional passport. Please answer me to en:User:-Lemmy-. Sorry for not writing Croatian here. I'm not able to say much more than "How are you", "two beers" and so on ;-) Bye. Lemmy 84.59.252.37 19:51, 6. siječanj 2008. (CET)

Izabrani članci[uredi kôd]

Glasuje se za izabrane članke i u tjednu 4. - 11. 2. i u tjednu 11. - 18. 2. --MayaSimFan 14:09, 7. siječanj 2008. (CET)

istra[uredi kôd]

večer kolega, imam jedno pitanje/problem.
radim na članku o hajduku u hrvatskoj, gdje će biti vođena statistika o susretima hajduka sa svim dosadašnjim klubovima u hnl-u, pa me zanima je li onaj klub istra koji je bio u 1. hnl ranih 90-ih, sadašnja NK Istra trećeligaš ili tvoja Istra 1961, tj. nekdašnja Pula, Pula SČ i Pula 1856??
jer stranica udruge hnl navodi tu Istru kao današnjeg trećeligaša (a i meni se čini da je tako), dok s naših članaka o spomenutim sezonama poveznica sa te Istre ide na tvoj najdraži klub... unaprijed hvala --Th dalibor 23:39, 9. siječanj 2008. (CET)

Zastava Maršalovih Otoka[uredi kôd]

Pozdrav. Sva riječi u imenima država pišu se velikim početnim slovima - dakle Maršalovi Otoci. Zamolio bih te da pripaziš kad kopiraš sa sr:wiki, npr. "Povjereničkih Teritorija Pacifičkog Okeana " --Suradnik13 09:32, 4. veljača 2008. (CET)

Pritisni gore "Premjesti". Otvorit će ti se novi prozor i u rubriku "Pod novi naslov", ispravi veliko slovo, i klikneš na "Premjesti stranicu" --Suradnik13 09:49, 4. veljača 2008. (CET)

Pridivi i padeži[uredi kôd]

Bog, Zhile.
Pripazi kod otvaranja pridložaka.
Triba izbigavat otvaranje po nazivima u oblicima sa posvojnim genitivom.
Tako ne bi smilo bit "Predložak:Zastave Oceanije‎". Jer, pravilnije je "oceanijske zastave".
Ali onda bi značilo da to možedu bit bilo koje zastave.
Stoga dodaj oznaku, pa onda stavi oblik "Zastave oceanijskih država" (jer se odnosi na države). Kubura 09:58, 4. veljača 2008. (CET)

Vidi zadnjih promjena. Poz. --Ante Perkovic 10:17, 27. veljača 2008. (CET).

Obavijest za slike[uredi kôd]

Na Wikipediji na hrvatskom jeziku je započelo sređivanje slika koje su nedovoljno i neispravno označene.

Suradniče,

Prema Općim uvjetima postave slika, Uputama za označavanje starih slika (koje su se do sada ignorirale) kao i Rezoluciji Zaklade Wikimedija, vi koji ste sliku postavili dužni ste ispravno opisati sliku i označiti je ispravnom oznakom autorskih prava.

Ovim putem ste zamoljeni posljednji put da sve slike koje ste postavili, označite odgovarajućom oznakom o autorskim pravima, vodeći računa da oznaka odgovara pravnom statusu slike i dodate info okvir Infoslika.

Ove kratke upute koje su u skladu sa ovom obaviješću će Vam pomoći ukoliko imate nedoumica.

Pogledajte i ovo osnovno pravilo i ovaj popis oznaka za dozvole s kratkim objašnjenjima svake.

Kada označavate slike, molimo vodite računa da osim oznake obvezno stavite i poveznicu (URL) prema site-u odakle je slika preuzeta; ako je slika skenirana, navedite naslov i autora publikacije i ISBN broj te publikacije; ako ste Vi autor, navedite to kao izvor (napomena: kod snimaka ekrana i skeniranih slika Vi niste autor slike). Ako smatrate da slika ispunjava uvjete za pravednu uporabu koji su navedeni na oznaci za dozvolu, navedite i obrazloženje za tu pravednu uporabu.

Popis slika koje ste postavili na Wikipediju na hrvatskom jeziku možete pogledati ovdje

Galeriju istih slika možete pogledati ovdje

Napomene:

  • Navedite sve podatke za slike koji se traže od vas
  • Ne stavljajte pogrešne oznake na slike, naročito nemojte stavljati „pravedna uporaba“ ili „javno dobro“ bez obrazloženja!
  • Krajnji rok za ispravak podataka o slikama je 23. ožujka 2008.

Slike koje nakon isteka roka ne budu imale sve potrebne podatke i jasno nedvosmisleno označen pravni status bit će obrisane!

Ova je poruka automatski poslana svim suradnicima koji su postavljali slike na Wikipediju na hrvatskom jeziku.
Ovu poruku je poslao administrator Andrej Šalov pomoću bota CrniBot 28. veljače 2008.

Hvala[uredi kôd]

Hvala na nagradi. S poštovanjem--Man☺ Usk☼ 22:15, 23. ožujak 2008. (CET)

...neznam šta bi ti reko...:)) napisao sam članke o 3 reprezentacije u nogometu na pijesku, pa bi bilo dobro da se negdje uguraju u one članke o prvenstvima...Pozdrav iz hladnog Uskoplja!!!--Uskboy 13:08, 23. srpanj 2008. (CEST)

Hvala :)--Uskboy 14:02, 23. srpanj 2008. (CEST)

sve pet zhile, al trenutno nemam vremena za ništa osim evidencije nastupa(golova) hajdukovih i repkinih igrača. maturant sam pa... ne znam jel si i ti, isto smo godište.

ak se tebi možda broji, prek ovog imaš sve;)

--Th dalibor (razgovor) 22:32, 12. travanj 2008. (CEST)

pregledavanje[uredi kôd]

Zhile, da dobro si pretpostavio, automatsko obilježavanje promjena pregledanim samo olakšava rad administratorima. Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 23:43, 12. srpanj 2008. (CEST)

subst uz dobrodošlice. pozdrav --Dalibor Bosits © 16:06, 13. srpanj 2008. (CEST)
ovako: {{subst:dobrodošlica}}, to supstituira predložak, koristi se uglavnom kod predložaka za komunikaciju. Pozdrav ;o) --Dalibor Bosits © 16:10, 13. srpanj 2008. (CEST)

Zaglavlje biografskih članaka[uredi kôd]

Zagljavlje - proučiti !!! ... pa popraviti i prilagoditi članak o Ryan Giggsu

DivJak (razgovor) 14:03, 17. srpanj 2008. (CEST)

Kategorija:Nogomet na pijesku - ovako misliš? Kategorije se naprave jednostavno da u jednom članku napišeš kategoriju, koja naravno bude crvena. Onda klikneš na tu crvenu i dodaš u nju višu kategoriju/kategorije i iw. Pozdrav --Suradnik13 (razgovor) 18:46, 23. srpanj 2008. (CEST)

Predl.[uredi kôd]

Nemoj hapat predloške :)))--Uskboy 23:34, 28. srpanj 2008. (CEST)

Što se tiće oznaka, nisam znao kako da napišem skraćenice na hrv, pa sam ostavio na en. Možda bi negdje trebalo ubaciti tumač ?

Drugo, predložak je napravljen za to i koristi se u nekolicini članaka. Pregledniji je i donosi, kako sam usporedio, točnije podatke ponajviše što se tiče nacionalnosti. Primjer ti je Kranjčar (Portsmouth) - stoji da je Hrvat i Austrijanac. Znam da je živio u Austriji, ali to ne ide u kriterij državljanstva jer mu je aktivno, ako i ima austrijsko, Hrvatsko, kao i Eduardu, zato je Dudu naveden kao Hrvat (iako je rođen u Brazilu, ali aktivno mu je Hrvatsko državljanstvo, a i igra za Hrvatsku). Ako ima nekakvih većih zamjerki reci pa ćemo vidjet može li se što, a ako je baš nepopravljivo onda ćemo maknuti predložak. --Edgar Allan Poe 17:16, 30. srpanj 2008. (CEST)

Fotografije u novinama[uredi kôd]

Zhile, fotografije u novinama obično su u njihovom vlasništvu (često se može pročitati ime fotografa uz fotografije) ili preuzete od neke agencije, no u svakom slučaju gotovo sve su zaštićene autorskim pravom i nisu slobodne i najčešće piše nešto poput ovog teksta na portalu Jutarnjeg lista: "Neovlašteno korištenje bilo kojeg dijela portala, bez dozvole vlasnika autorskih prava, smatra se kršenjem autorskih prava Jutarnji.hr portala i podložno je tužbi." Lijep pozdrav :-)) --Roberta F. 02:16, 6. kolovoz 2008. (CEST)

Hvala na savjetu i, naravno, čestitci! :)--Vatrena ptica 11:35, 11. kolovoz 2008. (CEST)

Zhile glasnogovornik[uredi kôd]

Upravo tvoj brzi odgovor je ono na sto sam upozoren - drskost, egoizam, samoljublje, oholost, strah od vlastite ugrozenost pojedinih Wikipedista.

Mladicu, od ovakovih sudova treba znati izvuci koristi. Ti, ocito, ne znas. Zato tako i zijass.

Clanke, za sada, ne cu postaviti (imam ih napisane) upravo zbog takvih kao sto si ti - uobrazenih mladaca.

--83.131.240.86 15:29, 17. kolovoz 2008. (CEST)

lijepo.očito znate kritizirat i nepotrebno vrijeđat a ni prstom ne mrdnete da nešto promijenite. --zhile ¿ 15:39, 17. kolovoz 2008. (CEST)


Vrijeđati si prvi poceo TI (omalovazavanje mojeg misljenja; u slobodnim zemljama sloboda misljenja se podrazumjeva!) . Za suradnju sam ti rekao,ali evo i dodatka: Zar da si dopustim da se takovi kao ti izivljaju na mojim izvornim radovima?--83.131.240.86 15:47, 17. kolovoz 2008. (CEST)

ne vidim u čemu je problem onda: nemojte stavljati svoje radove i točka, rješena stvar. --zhile ¿ 15:51, 17. kolovoz 2008. (CEST)
a što se tiče vašeg komentara da svaki članak treba imati svojeg vlasnika pročitajte malo ovo pa ćete vidjeti da tamo piše Wikipedija je slobodna enciklopedija koju može svatko uređivati. --zhile ¿ 16:00, 17. kolovoz 2008. (CEST)


Pa to i ja tvrdim i zalazem se. Samo ono da svatko moze uredjivati ne znaci da svatko moze preuredjivati moje ispravne clanke.--83.131.248.189 16:27, 17. kolovoz 2008. (CEST) I opet se nasao netko ko blokira razmjenu misljenja. Cemu sluze ovakove stranice ako ne za razmjenu misljenja?

Pa kakvi ste vi to ljudi da sve sto drugi misli smatrate NAPADOM? Tko je tu lud?--83.131.248.189 16:27, 17. kolovoz 2008. (CEST)

zašto ne bi mogao netko preuređivati vaše članke, ukoliko bi taj netko napisao nešto korisno. zar bi trebalo zaključavati članke?

a što se tiče bloka krivoj osobi se obraćate --zhile ¿ 16:33, 17. kolovoz 2008. (CEST)

Tablica medalja[uredi kôd]

Bog! Sve si dobro napravio, samo si zaboravio zatvorit Brazil drugom uglatom zagradom.

Obrati promjene na gore navedenom članku. Osim toga: Runda ?!?!?! I nije baš hrvatski književni naziv. Hmmm, kolo, pretkolo, koristiš ga u članku, pa bi shodno tome mogao i preimenovati podnaslove članka.

Pozdrav - DivJak (razgovor) 01:53, 23. kolovoz 2008. (CEST)

A vidim sad da ti se ta "runda" provlači kroz sve kvalifikacije. Pod hitno popraviti. Zahvaljujem. DivJak (razgovor) 01:55, 23. kolovoz 2008. (CEST)

ispravljeno :)) --zhile ¿ 16:08, 23. kolovoz 2008. (CEST)
premješteno: FIFA Konfederacijski kup --Dalibor Bosits © 12:25, 27. kolovoz 2008. (CEST)
ok --Dalibor Bosits © 12:43, 27. kolovoz 2008. (CEST)
Pokušaj sada, ne bi trebalo biti problema --Dalibor Bosits © 14:58, 28. kolovoz 2008. (CEST)

Biber[uredi kôd]

Možda jest, možda nije. I ja sam se razmišljao, ali sam se ipak odlučio za biber. Tako piše na kesici začina, pa se valjda tako zove i biljka. Al promjenit će netko ako nisam u pravu. Pozz!  Sauly  12:29, 29. kolovoz 2008. (CEST)

Bok. Imaš e-mail :) --Suradnik13 (razgovor) 14:51, 12. rujan 2008. (CEST)

Doprinosi meni?[uredi kôd]

Mogul uzet ovo

da sebi napravi isto (kopiram)?--Uskboy 14:45, 14. rujan 2008. (CEST)

Fala!--Uskboy 16:53, 14. rujan 2008. (CEST)

Patroliranje - podjela posla[uredi kôd]

Pozdrav,

Da bi sto ucinkovitije patrolirali NP, korisno je podijeliti posao na nacin da suradnici sa najboljim znanjem iz odredjenog podrucja "rezerviraju" neke teme za sebe, tako da drugi patroleri mogu ignorirati takve promjene. Ako ima neko podrucje u kojem si dovoljno dobar, molim te da mi javis. Podjela posla se za sada organizira ovdje.

Pozdrav.

--Pancho W. Villa (razgovor) 15:35, 17. rujan 2008. (CEST)

Opširnije[uredi kôd]

Bok, pitam te samo zašto kada radiš nove članke o nogometu, npr. neki klub, zašto ga ne ne urediš do kraja, kao što si članak Manchester United, a ja SSC Napoli, ja npr. sada radim na članku Valencia CF, i sam si vidio da nije dovršen ali ga uređujem i nadam se da će ubrzo biti gotov?? --Napoli SSC (razgovor) 21:52, 18. rujna 2008. (CEST)[odgovori]

Leeds United A.F.C.[uredi kôd]

Kada budeš imao vremena biš li uredio ovaj moj članak koji sam ja pokušao napisat. Tekst je napisan samo ga treba presložiti i urediti sitne gramatičke pogreške, jer ja san to pokušavao i već nemam strpljenja. To se odnosi samo na povijest kluba. Ja ću sve ostalo napraviti da tekst bude izabran i sve urediti, ali ta me povijest stvarno muči.

Puno hvala, kao da si mi spasio život. Dugujem ti uslugu ako ti bilo šta treba, samo mi javi. Bok! --Kapš (razgovor) 11:28, 20. rujna 2008. (CEST)[odgovori]

Ej ja sam dosta dopunio članak leeds United pa sam te htio pitati ako biš ga htio malo pročešljati to se odnosi na ovo: pogledaj i pogledaj --Kapš (razgovor) 21:50, 30. rujna 2008. (CEST)[odgovori]

ja mislim da je članak Leeds United A.F.C. gotov ako nađeš nekakve greške javi mi da ih ispravim postavio sam refernce, postavio slike, dopunio grb i boje i stadion i navijače napravio nekoliko predložaka... Ako se ti slažeš da je dobar zajedno ću ga predložiti za izabrane članke Book!! --Kapš (razgovor) 11:36, 1. listopad 2008. (CEST)

Što da predložim članak, evo sada malo sam izmjenio podnaslove i naslove u Povijesti Leeds Uniteda --Kapš (razgovor) 12:13, 1. listopad 2008. (CEST)

Samaras[uredi kôd]

A da pogledaš en.wiki?--Uskboy 16:55, 25. rujan 2008. (CEST)

Samaras[uredi kôd]

A da pogledaš en.wiki?--Uskboy 16:56, 25. rujan 2008. (CEST)

Onda stavi kao referencu, da se ne dira više.--Uskboy 17:05, 25. rujan 2008. (CEST)

Preimenovanje kategorije[uredi kôd]

Dal mi možeš preimenovati ili već kako premjestiti kategorije Valencia CF i Valencia CF igrači u Kategorija:Valencia C.F. i Kategorija:Igrači Valencia C.F. , ako mi to znaš učinit javi mi.--Suradnik:Nenad Kapš (razgovor) 14:45, 16. rujan 2008. (CEST)

Leeeds United slike[uredi kôd]

Ej možeš mi provjeriti slike, koje sam postavio, ako ne valja nešto molim te da mi ispraviš ako je nešto u vezi s dozvolama ili objašnjenj nije dobro samo ih nemoj izbrisat.--Suradnik:Nenad Kapš (razgovor) 23:33, 26. rujan 2008. (CEST)

bok, možeš sada, pozdrav ;o) --Dalibor Bosits © 20:06, 28. rujan 2008. (CEST)

Pozdrav, skrećemo vam pažnju da razmislite o postavljanju vaših slika na zajednički poslužitelj, postupak postavljanja je isti kao i na wikipediji. Na wikipediju se postavljaju samo nužne slike i one koje se ne mogu postaviti na zajednički poslužitelj. Prednost zajedničkog poslužitelja za vas je što tamo možete postavljati i slike koje nećete koristiti u člancima. Hvala na razumijevanju.

--MayaSimFan 11:40, 7. listopad 2008. (CEST)

Obrisati sliku na hr.wiki (riješeno). Pozdrav --MayaSimFan 10:50, 8. listopad 2008. (CEST)

Vidi ovo :http://www.nogomet.com/forum/showthread.php?t=940--Uskboy 18:10, 7. listopad 2008. (CEST)

Predložak[uredi kôd]

Dali zanš izradit ovakav predložak mislim reć izrađen je ali ga treba usavršit. Ak to možeš napravit ubelčike će mi pomoći npr. za sezone klubova book.--Kapš (razgovor) 19:03, 9. listopad 2008. (CEST)

Predložak[uredi kôd]

Dali zanš izradit ovakav predložak mislim reć izrađen je ali ga treba usavršit na stranici pogledaj . Ak to možeš napravit uvelike će mi pomoći npr. za sezone klubova book.--Kapš (razgovor) 19:03, 9. listopad 2008. (CEST)

Ovo (http://hr.wikipedia.org/w/index.php?title=NK_Istra_1961&action=edit&section=17) se ne može zvat upravom, upravu sačinjava predsjednik i članovi. Trener nikako nije u upravi, to je više stručni stožer ("struka").--Uskboy 15:04, 12. listopad 2008. (CEST)

Prijatelju Zhile zašto ti služi onaj test, ako naravno nije neka tajna. Radije onda nemoj ni govorit, `naš? Mislit će raja, vidi ga nama neće da kaže, a njemu oće i tako ne volim ja to... :) Ako sam, slučajno, dosadan ti slobadno reci. Ja se neću ljutit. --Uskboy 20:32, 17. listopad 2008. (CEST)

OK!--Uskboy 15:15, 21. listopad 2008. (CEST)