Usorski dekanat

Izvor: Wikipedija

Usorski dekanat je rimokatolički dekanat u Vrhbosanskoj nadbiskupiji. Pripada Plehanskom arhiđakonatu kojem još pripadaju Tuzlanski i Derventski dekanat. Dekan Usorskog dekanata je Boris Salapić u Komušini. Unutar Usorskog dekanata su župe: Bežlja, Doboj, Gornja Komušina, Jelah, Komušina, Sivša, Teslić, Ularice, Žabljak.[1] Župa Bežlja posvećena je Rođenju BDM i sjedište joj je u Banji Vrućici, Bežlja 101. Župa Doboj posvećena je Presvetom Srcu Isusovu i sjedište joj je u Doboju, Braće Jugovića 2. Župa Gornja Komušina posvećena je sv. Petru i Pavlu i sjedište joj je u Blatnici. Župa Jelah posvećena je sv. Ivanu Krstitelju i sjedište joj je u Jelahu. Župa Komušina posvećena je Uznesenju BDM i sjedište joj je u Blatnici. Župa Sivša posvećena je sv. Anti Padovanskome i sjedište joj je u 74230 Usori. Župa Teslić posvećena je sv. Josipu i sjedište joj je u Tesliću, Karađorđeva 2. Župa Ularice posvećena je sv. Iliji Proroku i sjedište joj je u 74230 Usori. Župa Žabljak posvećena je sv. Ani i sjedište joj je u 74230 Usori.[2]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. Vrhbosanska nadbiskupijaInačica izvorne stranice arhivirana 28. listopada 2018. Ustrojstvo > Dekanati (pristupljeno 28. listopada 2018.)
  2. Vrhbosanska nadbiskupijaInačica izvorne stranice arhivirana 20. studenoga 2017. Ustrojstvo > Župe (pristupljeno 28. listopada 2018.)