Dodatak:Popis planinarskih udruga u Hrvatskoj

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

U Hrvatski planinarski savez udružene su osnovne planinarske udruge, Hrvatska gorska služba spašavanja i njezine stanice, stanice planinarskih vodiča, te regionalni, županijski i gradski planinarski savezi koji imaju pravnu osobnost.

Popis planinarskih udruga

  1. HPD Adrion, 21330 Gradac
  2. PD Alpino Slavonija, 31000 Osijek
  3. HPD Ante Bedalov, 21214 Kaštel Kambelovac
  4. SPK Art Rock, 10000 Zagreb
  5. PD Babulj, 23205 Bibinje
  6. PD Bačić duliba, 53288 Karlobag
  7. PD Bakar, 51222 Bakar
  8. HPD Belecgrad, 49254 Belec
  9. HPD Belišće, 31551 Belišće
  10. PD Belveder, 23210 Biograd
  11. HPD Bijele stijene, 51315 Mrkopalj
  12. HPD Bilo, 48000 Koprivnica
  13. HPD Bilogora, 43226 Veliko Trojstvo
  14. HPD Biokovo, 21300 Makarska
  15. PD Bistra, 10298 Donja Bistra
  16. HPD Blagus, 10362 Kašina
  17. PD Borik, 48350 Đurđevac
  18. PD Brezovica, 49234 Petrovsko
  19. HPD Bršljan - Jankovac, 31000 Osijek
  20. PD Bundek, 40315 Mursko Središće
  21. PD Castrum Iovia, 42230 Ludbreg
  22. HPD Cesargrad, 49290 Klanjec
  23. SPK Citius-Altius-Fortius, 21000 Split
  24. HPD Crnopac, 23440 Gračac
  25. PD Croatia Airlines, 10000 Zagreb
  26. PD Čabar, 51306 Čabar
  27. ŠD Čopalj, 51000 Rijeka
  28. PK Črne mambe, 42220 Novi Marof
  29. PD Ćićarija, 52460 Buje
  30. UP Dalekovod, 10000 Zagreb
  31. HPK Dalmacija, 21000 Split
  32. PD Dedomir, 51241 Križišće
  33. PK Delnice, 51300 Delnice
  34. PD Dilj gora, 35000 Slavonski Brod
  35. HPD Dinara, 23400 Knin
  36. DISKF Dinaridi, 10000 Zagreb
  37. PU Dinaridi, 21000 Split
  38. SPK Direkt, 42250 Lepoglava
  39. PD Dirov brijeg, 32100 Vinkovci
  40. OK Dr. Ivan Merz, 10000 Zagreb
  41. PD Dr. Maks Plotnikov, 10430 Samobor
  42. Društvo prijatelja prirode, 10310 Ivanić-Grad
  43. PD Dubovac, 47000 Karlovac
  44. HPD Dubrovnik, 20000 Dubrovnik
  45. PD Duga, 51000 Rijeka
  46. HPD Dugi vrh, 42000 Varaždin
  47. SPK Durango, 10000 Zagreb
  48. PD Đakovo, 31400 Đakovo
  49. SD Đula - Medvedica, 47300 Ogulin
  50. PRD Ela, 10000 Zagreb
  51. PD Elektroistra, 52100 Pula
  52. PD Elektroprimorje, 51000 Rijeka
  53. PD Ericsson Nikola Tesla, 10000 Zagreb
  54. PK Extrem, 40000 Čakovec
  55. SAK Extrem, 21300 Makarska
  56. HPD Garjevica, 43240 Čazma
  57. PEU Gata, 21253 Gata
  58. PD Glas Istre, 52100 Pula
  59. HPD Gledavac, 20350 Metković
  60. HPD Gorščica, 10000 Zagreb
  61. HPD Grabovica, 20340 Ploče
  62. HPD Grac, 32272 Cerna
  63. HPD Gračani, 10000 Zagreb
  64. HPD Gradina, 49282 Konjščina
  65. PD Grafičar, 10000 Zagreb
  66. PD Grebengrad , 42200 Novi Marof
  67. SPK Grip, 43000 Bjelovar
  68. PD Grohot, 49246 Marija Bistrica
  69. PD Gromovača, 53220 Otočac
  70. SPK Hiperaktiv, 52000 Pazin
  71. PK Horizont, 47000 Karlovac
  72. PK Horizont VG, 10410 Velika Gorica
  73. PK Hrvatskog liječničkog zbora, 10000 Zagreb
  74. HPD Hum, 21480 Vis
  75. PD Hvar, 21450 Hvar
  76. HPD HZZO-a, 43000 Požega
  77. PD Imber, 21310 Omiš
  78. HPD Imotski, 21260 Imotski
  79. PD INA-OKI, 10000 Zagreb
  80. PD INA Bjelolasica, 10090 Zagreb
  81. PD INA-Inženjering, 10000 Zagreb
  82. PD Industrogradnja, 10020 Zagreb
  83. HPD Ivančica, 42240 Ivanec
  84. PK Ivanec, 42240 Ivanec
  85. PD Izvor, 10380 Sveti Ivan Zelina
  86. HPD Japetić, 10430 Samobor
  87. HPD Jastrebarsko, 10450 Jastrebarsko
  88. HPD Javor, 49247 Zlatar Bistrica
  89. PD Jelenc, 51306 Čabar
  90. HPD Jelengrad, 44320 Kutina
  91. PD Jelinak, 21240 Trilj
  92. PD Junac, 10020 Zagreb
  93. PD Kailaš, 10090 Zagreb
  94. PD Kalnik, 48260 Križevci
  95. PD Kamenar, 22000 Šibenik
  96. PD Kamenjak, 51280 Rab
  97. PD Kamenjak, 51000 Rijeka
  98. PD Kamešnica, 21238 Otok Dalmatinski
  99. HPD Kapela, 10000 Zagreb
  100. PD Karlovac, 47000 Karlovac
  101. PD Karlovačka zvijezda, 47000 Karlovac
  102. HPD Kičerak, 21263 Krivodol
  103. HPD Klek, 47300 Ogulin
  104. HPD Klikun, 34310 Pleternica
  105. PD Knezgrad, 51415 Lovran
  106. PD Končar, 10000 Zagreb
  107. PU Kondor, 20000 Dubrovnik
  108. PD Kozarac, 51326 Vrbovsko
  109. HPD Kozjak, 21212 Kaštel Sućurac
  110. SU Kraševski zviri, 42240 Ivanec
  111. PD Krndija, 34500 Našice
  112. PD Kuna, 10000 Zagreb
  113. HPD Kuna gora, 49218 Pregrada
  114. SPK Lapis, 21000 Split
  115. HPD Lipa, 34551 Lipik
  116. HPD Lipa, 10360 Sesvete
  117. PD Lisina, 51211 Matulji
  118. PD Ludbreg, 42230 Ludbreg
  119. HPD Ljubljan - Dugopolje, 21204 Dugopolje
  120. PD Macaklin, 21000 Split
  121. PD KBC Maksimir, 10000 Zagreb
  122. HPD Mala Rava, 23283 Rava
  123. HPD Malačka - Donja Kaštela, 21216 Kaštel Stari
  124. PD Mališćak, 34330 Velika
  125. HPD Mareta, 20270 Vela Luka
  126. HPD Martinšćak, 47000 Karlovac
  127. SPK Marulianus, 21000 Split
  128. PD Medveščak, 10000 Zagreb
  129. HPD Međimurje, 40000 Čakovec
  130. SU Međimurje, 40000 Čakovec
  131. HPD Milengrad, 49284 Budinščina
  132. HPD MIV, 42000 Varaždin
  133. PD Mljet, 20226 Goveđari
  134. PD Montero, 52210 Rovinj
  135. HPD Mosor, 21000 Split
  136. PD Mrsinj, 53230 Korenica
  137. SPK Muntravo, 52210 Rovinj
  138. PD Munjara 1907, 10000 Zagreb
  139. PD Naftaplin, 10000 Zagreb
  140. PD Napredak, 10000 Zagreb
  141. PD Novi Zagreb, 10020 Zagreb
  142. PD Obruč, 51218 Dražice
  143. PD Obzova, 51512 Njivice
  144. ŠPK Ogulin, 47300 Ogulin
  145. SPK Onsight, 52100 Pula
  146. PD Opatija, 51410 Opatija
  147. HPD Orahovica, 33515 Orahovica
  148. PK Osorščica, 51550 Mali Lošinj
  149. HPD Oštrc, 49250 Zlatar
  150. PD Ozeblin, 53234 Udbina
  151. PD Paklenica, 23000 Zadar
  152. PU Panos, 53220 Otočac
  153. PD Panj, 10000 Zagreb
  154. HPD Papuk, 33000 Virovitica
  155. PK Pauk, 20000 Dubrovnik
  156. PD Pazinka, 52000 Pazin
  157. HPD Pečovje, 10040 Zagreb
  158. PD Perun, 21312 Podstrana
  159. HPD Petehovac, 51300 Delnice
  160. PD Petrov vrh, 43500 Daruvar
  161. HPD Pevec, 48000 Koprivnica
  162. PK Picugi, 52448 Sveti Lovreč
  163. PD Pinklec, 10431 Sveta Nedjelja
  164. HPD Planik, 52470 Umag
  165. PD Planika, 20225 Babino Polje
  166. PED Planinčice, 10000 Zagreb
  167. PD Planinorci, 10000 Zagreb
  168. PD Plaške glave, 47304 Plaški
  169. HPD Platak, 51000 Rijeka
  170. PD Pliš, 51217 Klana
  171. HPD Pliva, 10000 Zagreb
  172. PD Pljusak, 51000 Rijeka
  173. SPK Podsused, 10090 Zagreb
  174. PD Pogledić, 44400 Glina
  175. PD Pozjata, 21322 Brela
  176. PD Prelog, 40329 Kotoriba
  177. PDS Prijatelji planina, 10000 Zagreb
  178. PD Profunda, 21410 Postira
  179. PD Promina, 22321 Siverić
  180. HPD Prpa, 53206 Brušane
  181. PD Psunj, 34550 Pakrac
  182. SPK Pulfer, 10000 Zagreb
  183. PD Pusti duh, 42250 Lepoglava
  184. HPD Pusti Lobor, 49253 Lobor
  185. HPD Rajinac, 53274 Krasno
  186. PD Ravna gora, 42000 Varaždin
  187. PD Ravnica, 32000 Vukovar
  188. Riječki alpinistički klub, 51000 Rijeka
  189. ŠPK RiRockClimbing, 51000 Rijeka
  190. PD Risnjak, 10000 Zagreb
  191. HPD Rude, 10430 Samobor
  192. HPD Runolist, 10000 Zagreb
  193. PD Runolist, 49243 Oroslavje
  194. PK Scout, 10430 Samobor
  195. HPD Sinjal 1831, 23410 Kijevo
  196. HPD Sisak, 44000 Sisak
  197. PD Skitaci, 52220 Labin
  198. PD Skradski vrh, 51311 Skrad
  199. PD HP i HT Sljeme, 10000 Zagreb
  200. PK Sljeme, 10431 Sveta Nedelja
  201. HPD Sniježnica, 20000 Dubrovnik
  202. HPD Sokol, 34512 Feričanci
  203. HPD Sokol Zagreb, 10090 Zagreb
  204. HPD Sokolovac, 34000 Požega
  205. PK Split, 21000 Split
  206. HPD Stanko Kempny, 10000 Zagreb
  207. PD Strahinjčica, 49000 Krapina
  208. PD Strilež, 51260 Crikvenica
  209. HPD Strmac, 35400 Nova Gradiška
  210. PD Stubaki, 49244 Stubičke Toplice
  211. PD Stubičan, 49240 Donja Stubica
  212. HPD Stupnik, 10255 Gornji Stupnik
  213. HPD Sunovrat, 31511 Đurđenovac
  214. HPD Sunovrat, 42000 Varaždin
  215. PD Susedgrad, 10090 Zagreb
  216. PD Sveti Duh, 42240 Petrinja
  217. PD Sveti Ilija, 20250 Orebić
  218. HPD Sveti Ilija, 21320 Baška Voda
  219. PD Sveti Jakov, 21233 Hrvace
  220. HPD Sveti Jere, 22222 Skradin
  221. HPD Sveti Jure, 21270 Zagvozd
  222. PD Sveti Jure, 21210 Solin
  223. PD Sveti Matej, 51216 Viškovo
  224. HPK Sveti Mihovil, 22000 Šibenik
  225. HPD Sveti Patrik, 10435 Sveti Martin pod Okićem
  226. PD Sveti Rok, 10431 Sveta Nedelja
  227. HPD Sveti Šimun, 10000 Zagreb
  228. PD Svilaja, 21230 Sinj
  229. PD Škamnica, 53260 Brinje
  230. PD Špičunak, 51316 Lokve
  231. PD Šumar, 10000 Zagreb
  232. HPD Tikvica, 32270 Županja
  233. PD Tonimir, 42223 Varaždinske Toplice
  234. PD Transverzalac, 51000 Rijeka
  235. PŠK Trešnjevka-Monter, 10020 Zagreb
  236. PD Troglav, 22300 Knin
  237. PD Tuhobić, 51000 Rijeka
  238. PU Tulove grede, 23000 Zadar
  239. HPD HP i HT Učka, 51000 Rijeka
  240. PD Uroboros, 10000 Zagreb
  241. PDS Velebit, 10000 Zagreb
  242. PD Velika Gorica, 10410 Velika Gorica
  243. SPK Vertical, 52420 Buzet
  244. PK Vertikal, 42000 Varaždin
  245. HPD Vidim, 34340 Kutjevo
  246. HPD Vihor, 10000 Zagreb
  247. HPD Vinica, 47250 Duga Resa
  248. PD Viškovo, 51216 Viškovo
  249. PD Višnjevica, 51314 Ravna Gora
  250. PD Vrapče, 10090 Zagreb
  251. PD Vrbovec, 10340 Vrbovec
  252. PD Vrlovka, 47282 Kamanje
  253. PD Vršak, 52312 Brod Moravice
  254. HPK Vučje bratstvo, 10000 Zagreb
  255. PD Yeti, 44320 Kutina
  256. AK Zadar, 23000 Zadar
  257. PD Zagorske steze, 49210 Zabok
  258. HPD Zagreb-Matica, 10000 Zagreb
  259. HPD Zanatlija, 31000 Osijek
  260. HPD Zanatlija, 10000 Zagreb
  261. HPD Zaprešić, 10290 Zaprešić
  262. PD Zavižan, 53270 Senj
  263. HPD ZET - Zagreb, 10000 Zagreb
  264. PD Zmajevac, 44330 Novska
  265. HPD Zolj, 21236 Vrlika
  266. HPD Zrin, 44250 Petrinja
  267. SPK Z-Top, 10000 Zagreb
  268. HPD Železna gora, 40000 Čakovec
  269. HPD Željezničar, 51325 Moravice
  270. HPD Željezničar, 10000 Zagreb
  271. PD Željezničar, 53000 Gospić
  272. PD Žulj, 44000 Sisak

Izvori[uredi | uredi kôd]