Dodatak:Popis kratica država na Olimpijskim igrama

Izvor: Wikipedija
Skoči na: orijentacija, traži

Ovo je popis svih kratica država i teritorija koje su članice Međunarodnog olimpijskog odbora, te izgleda predložaka zastavica za dodavanje u člancima.

Indeks: 0-9 A B C Č Ć D Đ E F G H I J K L Lj M N Nj O P Q R S Š T U V W X Y Z Ž


Popis je poredan abecedno po kraticama:

A[uredi VE | uredi]

OI kratica Predlošci zastavica za dodavanje u članke
Izgled predloška Što otipkati Izgled predloška Što otipkati
AFG Flag of Afghanistan.svg Afganistan {{ZD+X/A|AFG}} Flag of Afghanistan.svg {{ZD|A|AFG}}
AHO Flag of the Netherlands Antilles (1986-2010).svg Nizozemski Antili {{ZD+X/N|NIZ ANT}} Flag of the Netherlands Antilles (1986-2010).svg {{ZD|N|NIZ ANT}}
ALB Flag of Albania.svg Albanija {{ZD+X/A|ALB}} Flag of Albania.svg {{ZD|A|ALB}}
ALG Flag of Algeria.svg Alžir {{ZD+X/A|ALŽ}} Flag of Algeria.svg {{ZD|A|ALŽ}}
AND Flag of Andorra.svg Andora {{ZD+X/A|AND}} Flag of Andorra.svg {{ZD|A|AND}}
ANG Flag of Angola.svg Angola {{ZD+X/A|ANG}} Flag of Angola.svg {{ZD|A|ANG}}
ANT Flag of Antigua and Barbuda.svg Antigva i Barbuda {{ZD+X/A|ATG}} Flag of Antigua and Barbuda.svg {{ZD|A|ATG}}
ARG Flag of Argentina.svg Argentina {{ZD+X/A|ARG}} Flag of Argentina.svg {{ZD|A|ARG}}
ARM Flag of Armenia.svg Armenija {{ZD+X/A|ARM}} Flag of Armenia.svg {{ZD|A|ARM}}
ARU Flag of Aruba.svg Aruba {{ZD+X/A|ARU}} Flag of Aruba.svg {{ZD|A|ARU}}
ASA Flag of American Samoa.svg Američka Samoa {{ZD+X/A|AMS}} Flag of American Samoa.svg {{ZD|A|AMS}}
AUS Flag of Australia.svg Australija {{ZD+X/A|AUS}} Flag of Australia.svg {{ZD|A|AUS}}
AUT Flag of Austria.svg Austrija {{ZD+X/A|AUT}} Flag of Austria.svg {{ZD|A|AUT}}
AZE Flag of Azerbaijan.svg Azerbajdžan {{ZD+X/A|AZE}} Flag of Azerbaijan.svg {{ZD|A|AZE}}

B[uredi VE | uredi]

OI kratica Predlošci zastavica za dodavanje u članke
Izgled predloška Što otipkati Izgled predloška Što otipkati
BAH Flag of the Bahamas.svg Bahami {{ZD+X/B|BAH}} Flag of the Bahamas.svg {{ZD|B|BAH}}
BAN Flag of Bangladesh.svg Bangladeš {{ZD+X/B|BAN}} Flag of Bangladesh.svg {{ZD|B|BAN}}
BAR Flag of Barbados.svg Barbados {{ZD+X/B|BAR}} Flag of Barbados.svg {{ZD|B|BAR}}
BDI Flag of Burundi.svg Burundi {{ZD+X/B|BUR}} Flag of Burundi.svg {{ZD|B|BUR}}
BEL Flag of Belgium (civil).svg Belgija {{ZD+X/B|BEL}} Flag of Belgium (civil).svg {{ZD|B|BEL}}
BEN Flag of Benin.svg Benin {{ZD+X/B|BEN}} Flag of Benin.svg {{ZD|B|BEN}}
BER Flag of Bermuda.svg Bermuda {{ZD+X/B|BER}} Flag of Bermuda.svg {{ZD|B|BER}}
BHU Flag of Bhutan.svg Butan {{ZD+X/B|BUT}} Flag of Bhutan.svg {{ZD|B|BUT}}
BIH Flag of Bosnia and Herzegovina.svg Bosna i Hercegovina {{ZD+X/B|BIH}} Flag of Bosnia and Herzegovina.svg {{ZD|B|BIH}}
BIZ Flag of Belize.svg Belize {{ZD+X/B|BLZ}} Flag of Belize.svg {{ZD|B|BLZ}}
BLR Flag of Belarus.svg Bjelorusija {{ZD+X/B|BJE}} Flag of Belarus.svg {{ZD|B|BJE}}
BOL Flag of Bolivia.svg Bolivija {{ZD+X/B|BOL}} Flag of Bolivia.svg {{ZD|B|BOL}}
BOT Flag of Botswana.svg Bocvana {{ZD+X/B|BOC}} Flag of Botswana.svg {{ZD|B|BOC}}
BRA Flag of Brazil.svg Brazil {{ZD+X/B|BRA}} Flag of Brazil.svg {{ZD|B|BRA}}
BRN Flag of Bahrain.svg Bahrein {{ZD+X/B|BHR}} Flag of Bahrain.svg {{ZD|B|BHR}}
BRU Flag of Brunei.svg Brunej {{ZD+X/B|BRU}} Flag of Brunei.svg {{ZD|B|BRU}}
BUL Flag of Bulgaria.svg Bugarska {{ZD+X/B|BUG}} Flag of Bulgaria.svg {{ZD|B|BUG}}
BUR Flag of Burkina Faso.svg Burkina Faso {{ZD+X/B|BUF}} Flag of Burkina Faso.svg {{ZD|B|BUF}}

C[uredi VE | uredi]

OI kratica Predlošci zastavica za dodavanje u članke
Izgled predloška Što otipkati Izgled predloška Što otipkati
CAF Flag of the Central African Republic.svg Srednjoafrička Republika {{ZD+X/S|SAR}} Flag of the Central African Republic.svg {{ZD|S|SAR}}
CAM Flag of Cambodia.svg Kambodža {{ZD+X/K|KMB}} Flag of Cambodia.svg {{ZD|K|KMB}}
CAN Flag of Canada.svg Kanada {{ZD+X/K|KAN}} Flag of Canada.svg {{ZD|K|KAN}}
CAY Flag of the Cayman Islands.svg Kajmanski otoci {{ZD+X/K|KAJ}} Flag of the Cayman Islands.svg {{ZD|K|KAJ}}
CGO Flag of the Republic of the Congo.svg Republika Kongo {{ZD+X/R|RKO}} Flag of the Republic of the Congo.svg {{ZD|R|RKO}}
CHA Flag of Chad.svg Čad {{ZD+X/Č|ČAD}} Flag of Chad.svg {{ZD|Č|ČAD}}
CHI Flag of Chile.svg Čile {{ZD+X/Č|ČIL}} Flag of Chile.svg {{ZD|Č|ČIL}}
CHN Flag of the People's Republic of China.svg Kina {{ZD+X/K|KIN}} Flag of the People's Republic of China.svg {{ZD|K|KIN}}
CIV Flag of Côte d'Ivoire.svg Obala Bjelokosti {{ZD+X/O|OSK}} Flag of Côte d'Ivoire.svg {{ZD|O|OSK}}
CMR Flag of Cameroon.svg Kamerun {{ZD+X/K|KAM}} Flag of Cameroon.svg {{ZD|K|KAM}}
COD Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg DR Kongo {{ZD+X/D|DR KONGO}} Flag of the Democratic Republic of the Congo.svg {{ZD|D|DR KONGO}}
COK Flag of the Cook Islands.svg Cookovo Otočje {{ZD+X/K|KUK}} Flag of the Cook Islands.svg {{ZD|K|KUK}}
COL Flag of Colombia.svg Kolumbija {{ZD+X/K|KOL}} Flag of Colombia.svg {{ZD|K|KOL}}
COM Flag of the Comoros.svg Komori {{ZD+X/K|KOM}} Flag of the Comoros.svg {{ZD|K|KOM}}
CPV Flag of Cape Verde.svg Zelenortska Republika {{ZD+X/Z|ZEL}} Flag of Cape Verde.svg {{ZD|Z|ZEL}}
COS Flag of Costa Rica (state).svg Kostarika {{ZD+X/K|KOS}} Flag of Costa Rica (state).svg {{ZD|K|KOS}}
CRO Flag of Croatia.svg Hrvatska {{ZD+X/H|HRV}} Flag of Croatia.svg {{ZD|H|HRV}}
CYP Flag of Cyprus.svg Cipar {{ZD+X/C|CIP}} Flag of Cyprus.svg {{ZD|C|CIP}}
CUB Flag of Cuba.svg Kuba {{ZD+X/K|KUB}} Flag of Cuba.svg {{ZD|K|KUB}}
CZE Flag of the Czech Republic.svg Češka {{ZD+X/Č|ČEŠ}} Flag of the Czech Republic.svg {{ZD|Č|ČEŠ}}

D[uredi VE | uredi]

OI kratica Predlošci zastavica za dodavanje u članke
Izgled predloška Što otipkati Izgled predloška Što otipkati
DEN Flag of Denmark.svg Danska {{ZD+X/D|DAN}} Flag of Denmark.svg {{ZD|D|DAN}}
DJI Flag of Djibouti.svg Džibuti {{ZD+X/D|DŽI}} Flag of Djibouti.svg {{ZD|D|DŽI}}
DMA Flag of Dominica.svg Dominika {{ZD+X/D|DMN}} Flag of Dominica.svg {{ZD|D|DMN}}
DOM Flag of the Dominican Republic.svg Dominikanska Republika {{ZD+X/D|DOM}} Flag of the Dominican Republic.svg {{ZD|D|DOM}}

E[uredi VE | uredi]

OI kratica Predlošci zastavica za dodavanje u članke
Izgled predloška Što otipkati Izgled predloška Što otipkati
ECU Flag of Ecuador.svg Ekvador {{ZD+X/E|EKV}} Flag of Ecuador.svg {{ZD|E|EKV}}
EGY Flag of Egypt.svg Egipat {{ZD+X/E|EGI}} Flag of Egypt.svg {{ZD|E|EGI}}
ERI Flag of Eritrea.svg Eritreja {{ZD+X/E|ERI}} Flag of Eritrea.svg {{ZD|E|ERI}}
ESA Flag of El Salvador.svg Salvador {{ZD+X/S|SAL}} Flag of El Salvador.svg {{ZD|S|SAL}}
ESP Flag of Spain.svg Španjolska {{ZD+X/Š|ŠPA}} Flag of Spain.svg {{ZD|Š|ŠPA}}
EST Flag of Estonia.svg Estonija {{ZD+X/E|EST}} Flag of Estonia.svg {{ZD|E|EST}}
ETH Flag of Ethiopia.svg Etiopija {{ZD+X/E|ETI}} Flag of Ethiopia.svg {{ZD|E|ETI}}

F[uredi VE | uredi]

OI kratica Predlošci zastavica za dodavanje u članke
Izgled predloška Što otipkati Izgled predloška Što otipkati
FIJ Flag of Fiji.svg Fidži {{ZD+X/F|FIĐ}} Flag of Fiji.svg {{ZD|F|FIĐ}}
FIN Flag of Finland.svg Finska {{ZD+X/F|FIN}} Flag of Finland.svg {{ZD|F|FIN}}
FRA Flag of France.svg Francuska {{ZD+X/F|FRA}} Flag of France.svg {{ZD|F|FRA}}
FRG Flag of Germany.svg SR Njemačka {{ZD+X/S|SRNJ}} Flag of Germany.svg {{ZD|S|SRNJ}}
FSM Flag of the Federated States of Micronesia.svg Mikronezija {{ZD+X/M|MIK}} Flag of the Federated States of Micronesia.svg {{ZD|M|MIK}}

G[uredi VE | uredi]

OI kratica Predlošci zastavica za dodavanje u članke
Izgled predloška Što otipkati Izgled predloška Što otipkati
GAB Flag of Gabon.svg Gabon {{ZD+X/G|GAB}} Flag of Gabon.svg {{ZD|G|GAB}}
GAM Flag of The Gambia.svg Gambija {{ZD+X/G|GAM}} Flag of The Gambia.svg {{ZD|G|GAM}}
GBR Flag of the United Kingdom.svg Ujedinjeno Kraljevstvo {{ZD+X/U|UK}} Flag of the United Kingdom.svg {{ZD|U|UK}}
GBS Flag of Guinea-Bissau.svg Gvineja Bisau {{ZD+X/G|GVB}} Flag of Guinea-Bissau.svg {{ZD|G|GVB}}
GDR Flag of East Germany.svg NJDR {{ZD+X/D|DRNJ}} Flag of East Germany.svg {{ZD|G|GRU}}
GEO Flag of Georgia.svg Gruzija {{ZD+X/G|GRU}} Flag of Georgia.svg {{ZD|G|GRU}}
GER Flag of Germany.svg Njemačka {{ZD+X/N|NJE}} Flag of Germany.svg {{ZD|N|NJE}}
GEQ Flag of Equatorial Guinea.svg Ekvatorska Gvineja {{ZD+X/E|EKG}} Flag of Equatorial Guinea.svg {{ZD|E|EKG}}
GHA Flag of Ghana.svg Gana {{ZD+X/G|GAN}} Flag of Ghana.svg {{ZD|G|GAN}}
GRE Flag of Greece.svg Grčka {{ZD+X/G|GRČ}} Flag of Greece.svg {{ZD|G|GRČ}}
GRN Flag of Grenada.svg Grenada {{ZD+X/G|GRE}} Flag of Grenada.svg {{ZD|G|GRE}}
GUA Flag of Guatemala.svg Gvatemala {{ZD+X/G|GUA}} Flag of Guatemala.svg {{ZD|G|GUA}}
GUI Flag of Guinea.svg Gvineja {{ZD+X/G|GVI}} Flag of Guinea.svg {{ZD|G|GVI}}
GUM Flag of Guam.svg Guam {{ZD+X/G|GUAM}} Flag of Guam.svg {{ZD|G|GUAM}}
GUY Flag of Guyana.svg Gvajana {{ZD+X/G|GVA}} Flag of Guyana.svg {{ZD|G|GVA}}

H[uredi VE | uredi]

OI kratica Predlošci zastavica za dodavanje u članke
Izgled predloška Što otipkati Izgled predloška Što otipkati
HAI Flag of Haiti.svg Haiti {{ZD+X/H|HAI}} Flag of Haiti.svg {{ZD|H|HAI}}
HKG Flag of Hong Kong.svg Hong Kong {{ZD+X/H|HK}} Flag of Hong Kong.svg {{ZD|H|HK}}
HON Flag of Honduras.svg Honduras {{ZD+X/H|HON}} Flag of Honduras.svg {{ZD|H|HON}}
HUN Flag of Hungary.svg Mađarska {{ZD+X/M|MAĐ}} Flag of Hungary.svg {{ZD|M|MAĐ}}

I[uredi VE | uredi]

OI kratica Predlošci zastavica za dodavanje u članke
Izgled predloška Što otipkati Izgled predloška Što otipkati
INA Flag of Indonesia.svg Indonezija {{ZD+X/I|INDN}} Flag of Indonesia.svg {{ZD|I|INDN}}
IND Flag of India.svg Indija {{ZD+X/I|IND}} Flag of India.svg {{ZD|I|IND}}
IRI Flag of Iran.svg Iran {{ZD+X/I|IRN}} Flag of Iran.svg {{ZD|I|IRN}}
IRL Flag of Ireland.svg Irska {{ZD+X/I|IRS}} Flag of Ireland.svg {{ZD|I|IRS}}
IRQ Flag of Iraq.svg Irak {{ZD+X/I|IRK}} Flag of Iraq.svg {{ZD|I|IRK}}
ISL Flag of Iceland.svg Island {{ZD+X/I|ISL}} Flag of Iceland.svg {{ZD|I|ISL}}
ISR Flag of Israel.svg Izrael {{ZD+X/I|IZR}} Flag of Israel.svg {{ZD|I|IZR}}
ISV Flag of the United States Virgin Islands.svg Američki Djevičanski otoci {{ZD+X/A|ADO}} Flag of the United States Virgin Islands.svg {{ZD|A|ADO}}
ITA Flag of Italy.svg Italija {{ZD+X/I|ITA}} Flag of Italy.svg {{ZD|I|ITA}}
IVB Flag of the British Virgin Islands.svg Britanski Djevičanski otoci {{ZD+X/B|BRIT DJEV}} Flag of the British Virgin Islands.svg {{ZD|B|BRIT DJEV}}

J[uredi VE | uredi]

OI kratica Predlošci zastavica za dodavanje u članke
Izgled predloška Što otipkati Izgled predloška Što otipkati
JAM Flag of Jamaica.svg Jamajka {{ZD+X/J|JAM}} Flag of Jamaica.svg {{ZD|J|JAM}}
JOR Flag of Jordan.svg Jordan {{ZD+X/J|JOR}} Flag of Jordan.svg {{ZD|J|JOR}}
JPN Flag of Japan.svg Japan {{ZD+X/J|JAP}} Flag of Japan.svg {{ZD|J|JAP}}

K[uredi VE | uredi]

OI kratica Predlošci zastavica za dodavanje u članke
Izgled predloška Što otipkati Izgled predloška Što otipkati
KAZ Flag of Kazakhstan.svg Kazahstan {{ZD+X/K|KAZ}} Flag of Kazakhstan.svg {{ZD|K|KAZ}}
KEN Flag of Kenya.svg Kenija {{ZD+X/K|KEN}} Flag of Kenya.svg {{ZD|K|KEN}}
KGZ Flag of Kyrgyzstan.svg Kirgistan {{ZD+X/K|KIR}} Flag of Kyrgyzstan.svg {{ZD|K|KIR}}
KIR Flag of Kiribati.svg Kiribati {{ZD+X/K|KIRI}} Flag of Kiribati.svg {{ZD|K|KIRI}}
KOR Flag of South Korea.svg Južna Koreja {{ZD+X/J|JKO}} Flag of South Korea.svg {{ZD|J|JKO}}
KSA Flag of Saudi Arabia.svg Saudijska Arabija {{ZD+X/S|SAU}} Flag of Saudi Arabia.svg {{ZD|S|SAU}}
KUW Flag of Kuwait.svg Kuvajt {{ZD+X/K|KUV}} Flag of Kuwait.svg {{ZD|K|KUV}}

L[uredi VE | uredi]

OI kratica Predlošci zastavica za dodavanje u članke
Izgled predloška Što otipkati Izgled predloška Što otipkati
LAO Flag of Laos.svg Laos {{ZD+X/L|LAO}} Flag of Laos.svg {{ZD|L|LAO}}
LAT Flag of Latvia.svg Latvija {{ZD+X/L|LAT}} Flag of Latvia.svg {{ZD|L|LAT}}
LBA Flag of Libya (1977-2011).svg Libija {{ZD+X/L|LIB}} Flag of Libya (1977-2011).svg {{ZD|L|LIB}}
LBR Flag of Liberia.svg Liberija {{ZD+X/L|LBR}} Flag of Liberia.svg {{ZD|L|LBR}}
LCA Flag of Saint Lucia.svg Sveta Lucija {{ZD+X/S|SV LUC}} Flag of Saint Lucia.svg {{ZD|S|SV LUC}}
LES Flag of Lesotho.svg Lesoto {{ZD+X/L|LES}} Flag of Lesotho.svg {{ZD|L|LES}}
LIB Flag of Lebanon.svg Libanon {{ZD+X/L|LBN}} Flag of Lebanon.svg {{ZD|L|LBN}}
LIE Flag of Liechtenstein.svg Lihtenštajn {{ZD+X/L|LIH}} Flag of Liechtenstein.svg {{ZD|L|LIH}}
LTU Flag of Lithuania.svg Litva {{ZD+X/L|LIT}} Flag of Lithuania.svg {{ZD|L|LIT}}
LUX Flag of Luxembourg.svg Luksemburg {{ZD+X/L|LUX}} Flag of Luxembourg.svg {{ZD|L|LUX}}

M[uredi VE | uredi]

OI kratica Predlošci zastavica za dodavanje u članke
Izgled predloška Što otipkati Izgled predloška Što otipkati
MAD Flag of Madagascar.svg Madagaskar {{ZD+X/M|MAD}} Flag of Madagascar.svg {{ZD|M|MAD}}
MAR Flag of Morocco.svg Maroko {{ZD+X/M|MAR}} Flag of Morocco.svg {{ZD|M|MAR}}
MAS Flag of Malaysia.svg Malezija {{ZD+X/M|MALE}} Flag of Malaysia.svg {{ZD|M|MALE}}
MAW Flag of Malawi.svg Malavi {{ZD+X/M|MLV}} Flag of Malawi.svg {{ZD|M|MLV}}
MDA Flag of Moldova.svg Moldavija {{ZD+X/M|MOL}} Flag of Moldova.svg {{ZD|M|MOL}}
MDV Flag of Malawi.svg Malavi {{ZD+X/M|MLV}} Flag of Malawi.svg {{ZD|M|MLV}}
MEX Flag of Mexico.svg Meksiko {{ZD+X/M|MEX}} Flag of Mexico.svg {{ZD|M|MEX}}
MGL Flag of Mongolia.svg Mongolija {{ZD+X/M|MNG}} Flag of Mongolia.svg {{ZD|M|MNG}}
MKD Flag of Macedonia.svg Makedonija {{ZD+X/M|MAK}} Flag of Macedonia.svg {{ZD|M|MAK}}
MLI Flag of Mali.svg Mali {{ZD+X/M|MALI}} Flag of Mali.svg {{ZD|M|MALI}}
MLT Flag of Malta.svg Malta {{ZD+X/M|MLT}} Flag of Malta.svg {{ZD|M|MLT}}
MON Flag of Monaco.svg Monako {{ZD+X/M|MNK}} Flag of Monaco.svg {{ZD|M|MNK}}
MOZ Flag of Mozambique.svg Mozambik {{ZD+X/M|MOZ}} Flag of Mozambique.svg {{ZD|M|MOZ}}
MRI Flag of Mauritius.svg Mauricijus {{ZD+X/M|MAUS}} Flag of Mauritius.svg {{ZD|M|MAUS}}
MTN Flag of Mauritania.svg Mauretanija {{ZD+X/M|MAU}} Flag of Mauritania.svg {{ZD|M|MAU}}
MYA Flag of Myanmar.svg Mjanmar {{ZD+X/M|MIA}} Flag of Myanmar.svg {{ZD|M|MIA}}

N[uredi VE | uredi]

OI kratica Predlošci zastavica za dodavanje u članke
Izgled predloška Što otipkati Izgled predloška Što otipkati
NAM Flag of Namibia.svg Namibija {{ZD+X/N|NAM}} Flag of Namibia.svg {{ZD|N|NAM}}
NCA Flag of Nicaragua.svg Nikaragva {{ZD+X/N|NIK}} Flag of Nicaragua.svg {{ZD|N|NIK}}
NED Flag of the Netherlands.svg Nizozemska {{ZD+X/N|NIZ}} Flag of the Netherlands.svg {{ZD|N|NIZ}}
NEP Flag of Nepal.svg Nepal {{ZD+X/N|NEP}} Flag of Nepal.svg {{ZD|N|NEP}}
NGR Flag of Nigeria.svg Nigerija {{ZD+X/N|NIG}} Flag of Nigeria.svg {{ZD|N|NIG}}
NIG Flag of Niger.svg Niger {{ZD+X/N|NGR}} Flag of Niger.svg {{ZD|N|NGR}}
NOR Flag of Norway.svg Norveška {{ZD+X/N|NOR}} Flag of Norway.svg {{ZD|N|NOR}}
NRU Flag of Nauru.svg Nauru {{ZD+X/N|NAU}} Flag of Nauru.svg {{ZD|N|NAU}}
NZL Flag of New Zealand.svg Novi Zeland {{ZD+X/N|NZL}} Flag of New Zealand.svg {{ZD|N|NZL}}

O[uredi VE | uredi]

OI kratica Predlošci zastavica za dodavanje u članke
Izgled predloška Što otipkati Izgled predloška Što otipkati
OMA Flag of Oman.svg Oman {{ZD+X/O|OMA}} Flag of Oman.svg {{ZD|O|OMA}}

P[uredi VE | uredi]

OI kratica Predlošci zastavica za dodavanje u članke
Izgled predloška Što otipkati Izgled predloška Što otipkati
PAK Flag of Pakistan.svg Pakistan {{ZD+X/P|PAK}} Flag of Pakistan.svg {{ZD|P|PAK}}
PAN Flag of Panama.svg Panama {{ZD+X/P|PAN}} Flag of Panama.svg {{ZD|P|PAN}}
PAR Flag of Paraguay.svg Paragvaj {{ZD+X/P|PAR}} Flag of Paraguay.svg {{ZD|P|PAR}}
PER Flag of Peru (state).svg Peru {{ZD+X/P|PER}} Flag of Peru (state).svg {{ZD|P|PER}}
PHI Flag of the Philippines.svg Filipini {{ZD+X/F|FIL}} Flag of the Philippines.svg {{ZD|F|FIL}}
PLE Flag of Palestine.svg Palestina {{ZD+X/P|PAL}} Flag of Palestine.svg {{ZD|P|PAL}}
PLW Flag of Palau.svg Palau {{ZD+X/P|PALA}} Flag of Palau.svg {{ZD|P|PALA}}
PNG Flag of Papua New Guinea.svg Papua Nova Gvineja {{ZD+X/P|PNG}} Flag of Papua New Guinea.svg {{ZD|P|PNG}}
POL Flag of Poland.svg Poljska {{ZD+X/P|POLJ}} Flag of Poland.svg {{ZD|P|POLJ}}
POR Flag of Portugal.svg Portugal {{ZD+X/P|POR}} Flag of Portugal.svg {{ZD|P|POR}}
PRK Flag of North Korea.svg Sjeverna Koreja {{ZD+X/S|SJKOR}} Flag of North Korea.svg {{ZD|S|SJKOR}}
PUR Flag of Puerto Rico.svg Portoriko {{ZD+X/P|PUE}} Flag of Puerto Rico.svg {{ZD|P|PUE}}

Q[uredi VE | uredi]

OI kratica Predlošci zastavica za dodavanje u članke
Izgled predloška Što otipkati Izgled predloška Što otipkati
QAT Flag of Qatar.svg Katar {{ZD+X/K|KAT}} Flag of Qatar.svg {{ZD|K|KAT}}

R[uredi VE | uredi]

OI kratica Predlošci zastavica za dodavanje u članke
Izgled predloška Što otipkati Izgled predloška Što otipkati
ROM Flag of Romania.svg Rumunjska {{ZD+X/R|RUM}} Flag of Romania.svg {{ZD|R|RUM}}
RSA Flag of South Africa.svg JAR {{ZD+X/J|JAR}} Flag of South Africa.svg {{ZD|J|JAR}}
RUS Zastava Ruske Federacije.svg Ruska Federacija {{ZD+X/R|RUS}} Zastava Ruske Federacije.svg {{ZD|R|RUS}}
RWA Flag of Rwanda.svg Ruanda {{ZD+X/R|RUA}} Flag of Rwanda.svg {{ZD|R|RUA}}

S[uredi VE | uredi]

OI kratica Predlošci zastavica za dodavanje u članke
Izgled predloška Što otipkati Izgled predloška Što otipkati
SAM Flag of Samoa.svg Samoa {{ZD+X/S|SAM}} Flag of Samoa.svg {{ZD|S|SAM}}
SCG Flag of Serbia and Montenegro.svg Srbija i Crna Gora {{ZD+X/S|SCG}} Flag of Serbia and Montenegro.svg {{ZD|S|SCG}}
SEN Flag of Senegal.svg Senegal {{ZD+X/S|SEN}} Flag of Senegal.svg {{ZD|S|SEN}}
SEY Flag of Seychelles.svg Sejšeli {{ZD+X/S|SEJ}} Flag of Seychelles.svg {{ZD|S|SEJ}}
SIN Flag of Singapore.svg Singapur {{ZD+X/S|SIN}} Flag of Singapore.svg {{ZD|S|SIN}}
SKN Flag of Saint Kitts and Nevis.svg Sveti Kristofor i Nevis {{ZD+X/S|SV KIN}} Flag of Saint Kitts and Nevis.svg {{ZD|S|SV KIN}}
SLE Flag of Sierra Leone.svg Sijera Leone {{ZD+X/S|S LEO}} Flag of Sierra Leone.svg {{ZD|S|S LEO}}
SLO Flag of Slovenia.svg Slovenija {{ZD+X/S|SLO}} Flag of Slovenia.svg {{ZD|S|SLO}}
SMR Flag of San Marino.svg San Marino {{ZD+X/S|SMR}} Flag of San Marino.svg {{ZD|S|SMR}}
SOL Flag of the Solomon Islands.svg Salomonski Otoci {{ZD+X/S|SOL}} Flag of the Solomon Islands.svg {{ZD|S|SOL}}
SOM Flag of Somalia.svg Somalija {{ZD+X/S|SOM}} Flag of Somalia.svg {{ZD|S|SOM}}
SRI Flag of Sri Lanka.svg Šri Lanka {{ZD+X/Š|ŠRI}} Flag of Sri Lanka.svg {{ZD|Š|ŠRI}}
SVK Flag of Slovakia.svg Slovačka {{ZD+X/S|SLK}} Flag of Slovakia.svg {{ZD|S|SLK}}
SVK Flag of Slovakia.svg Slovačka {{ZD+X/S|SLK}} Flag of Slovakia.svg {{ZD|S|SLK}}
SWE Flag of Sweden.svg Švedska {{ZD+X/Š|ŠVE}} Flag of Sweden.svg {{ZD|Š|ŠVE}}
STP Flag of Sao Tome and Principe.svg Sveti Toma i Princip {{ZD+X/S|SV TIP}} Flag of Sao Tome and Principe.svg {{ZD|S|SV TIP}}
SUD Flag of Sudan.svg Sudan {{ZD+X/S|SUD}} Flag of Sudan.svg {{ZD|S|SUD}}
SUI Flag of Switzerland.svg Švicarska {{ZD+X/Š|ŠVI}} Flag of Switzerland.svg {{ZD|Š|ŠVI}}
SUR Flag of Suriname.svg Surinam {{ZD+X/S|SUR}} Flag of Suriname.svg {{ZD|S|SUR}}
SWZ Flag of Swaziland.svg Svazi {{ZD+X/S|SVA}} Flag of Swaziland.svg {{ZD|S|SVA}}
SYR Flag of Syria.svg Sirija {{ZD+X/S|SIR}} Flag of Syria.svg {{ZD|S|SIR}}

T[uredi VE | uredi]

OI kratica Predlošci zastavica za dodavanje u članke
Izgled predloška Što otipkati Izgled predloška Što otipkati
TAN Flag of Tanzania.svg Tanzanija {{ZD+X/T|TAN}} Flag of Tanzania.svg {{ZD|T|TAN}}
TGA Flag of Tonga.svg Tonga {{ZD+X/T|TON}} Flag of Tonga.svg {{ZD|T|TON}}
THA Flag of Thailand.svg Tajland {{ZD+X/T|TAJ}} Flag of Thailand.svg {{ZD|T|TAJ}}
TJK Flag of Tajikistan.svg Tadžikistan {{ZD+X/T|TADŽ}} Flag of Tajikistan.svg {{ZD|T|TADŽ}}
TKM Flag of Turkmenistan.svg Turkmenistan {{ZD+X/T|TKM}} Flag of Turkmenistan.svg {{ZD|T|TKM}}
TLS Flag of East Timor.svg Istočni Timor {{ZD+X/I|IST T}} Flag of East Timor.svg {{ZD|I|IST T}}
TOG Flag of Togo.svg Togo {{ZD+X/T|TOG}} Flag of Togo.svg {{ZD|T|TOG}}
TPE Flag of the Republic of China.svg Tajvan {{ZD+X/T|TAJV}} Flag of the Republic of China.svg {{ZD|T|TAJV}}
TRI Flag of Trinidad and Tobago.svg Trinidad i Tobago {{ZD+X/T|TRI}} Flag of Trinidad and Tobago.svg {{ZD|T|TRI}}
TUN Flag of Tunisia.svg Tunis {{ZD+X/T|TUN}} Flag of Tunisia.svg {{ZD|T|TUN}}
TUR Flag of Turkey.svg Turska {{ZD+X/T|TUR}} Flag of Turkey.svg {{ZD|T|TUR}}

U[uredi VE | uredi]

OI kratica Predlošci zastavica za dodavanje u članke
Izgled predloška Što otipkati Izgled predloška Što otipkati
UAE Flag of the United Arab Emirates.svg Ujedinjeni Arapski Emirati {{ZD+X/U|UAE}} Flag of the United Arab Emirates.svg {{ZD|U|UAE}}
UGA Flag of Uganda.svg Uganda {{ZD+X/U|UGA}} Flag of Uganda.svg {{ZD|U|UGA}}
UGR Flag of Ukraine.svg Ukrajina {{ZD+X/U|UKR}} Flag of Ukraine.svg {{ZD|U|UKR}}
URU Flag of Uruguay.svg Urugvaj {{ZD+X/U|URU}} Flag of Uruguay.svg {{ZD|U|URU}}
USA Flag of the United States.svg SAD {{ZD+X/S|SAD}} Flag of the United States.svg {{ZD|S|SAD}}
UZB Flag of Uzbekistan.svg Uzbekistan {{ZD+X/U|UZB}} Flag of Uzbekistan.svg {{ZD|U|UZB}}

V[uredi VE | uredi]

OI kratica Predlošci zastavica za dodavanje u članke
Izgled predloška Što otipkati Izgled predloška Što otipkati
VAN Flag of Vanuatu.svg Vanuatu {{ZD+X/V|VAN}} Flag of Vanuatu.svg {{ZD|V|VAN}}
VEN Flag of Venezuela.svg Venezuela {{ZD+X/V|VEN}} Flag of Venezuela.svg {{ZD|V|VEN}}
VIE Flag of Vietnam.svg Vijetnam {{ZD+X/V|VIJ}} Flag of Vietnam.svg {{ZD|V|VIJ}}
VIN Flag of Saint Vincent and the Grenadines.svg Sveti Vincent i Grenadini {{ZD+X/S|SV VIG}} Flag of Saint Vincent and the Grenadines.svg {{ZD|S|SV VIG}}

Y[uredi VE | uredi]

OI kratica Predlošci zastavica za dodavanje u članke
Izgled predloška Što otipkati Izgled predloška Što otipkati
YEM Flag of Yemen.svg Jemen {{ZD+X/J|JEM}} Flag of Yemen.svg {{ZD|J|JEM}}

Z[uredi VE | uredi]

OI kratica Predlošci zastavica za dodavanje u članke
Izgled predloška Što otipkati Izgled predloška Što otipkati
ZAM Flag of Zambia.svg Zambija {{ZD+X/Z|ZAM}} Flag of Zambia.svg {{ZD|Z|ZAM}}
ZIM Flag of Zimbabwe.svg Zimbabve {{ZD+X/Z|ZIM}} Flag of Zimbabwe.svg {{ZD|Z|ZIM}}