Wikipedija:Kafić

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno s WP:K)
Skoči na: orijentacija, traži
Kafić

Dobro došli u Wikipedijin kafić! Ovdje možete postavljati pitanja i raspravljati o Wikipediji.

Za tehnička i jezična pitanja te pitanja o kategorizaciji i slikama koristite niže navedene poveznice. Za raspravu o pojedinim člancima koristite njihove stranice za razgovor, u kafiću samo pozovite suradnike na dotičnu stranicu za razgovor. Sve rasprave o člancima koje se ne tiču Wikipedije kao šireg pojma bit će premještene na pripadajuće stranice za razgovor članaka, kao i tehnička i jezična pitanja te pitanja o kategorizaciji i slikama!

Uža područja
Tehnička pitanja

za pitanja o uređivanju Wikipedije i ostalim tehničkim informacijama

Pitanja o slikama

za pitanja o slikama, oznakama za slike i autorskim pravima

Jezična pitanja

za pitanja o pravopisu, gramatici, stilistici i ostalim jezikoslovnim područjima

Zahtjevi i želje

Zahtjevi za promjenom imena suradnika, premještanjem stranice ...

Foreign languages

Talk page for users speaking foreign languages

Zamjerke

Popis članaka na koje suradnici imaju zamjerku

Prečac:
WP:K


Pravila Wikipedije
Temeljno pravilo
1. Službeni jezik Wikipedije
Marljiv rad i suradnja
2. Nepristrano gledište
3. Provjerljivost
4. Ostati hladne glave
kad se uređivanje zaoštri
Dogovor
5. Konsenzus
6. Rješavanje prijepora
Izbjegavanje sukoba
7. Pretpostavite dobru namjeru
8. Bez osobnih napada
9. Maltretiranje
10. Ne ometajte rad Wikipedije
da biste nešto dokazali

Izabrani članak za 33. tjedan[uredi]

[1] Za 33. tjedan nije izabran Izabrani članak. Predlažem da to bude hrvatska vaterpolska reprezentacija. Kubura (razgovor) 06:20, 31. srpnja 2017. (CEST)

Na čekanju Hrvatska reprezentacija u vaterpolu ima zasluga za Hrvatsku, no u trenutačnom stanju nije za status Izabranoga članka, osobito ne izjašnjavanjem u kafiću o tom − uzgred jedinom − prijedlogu.
Dosad se u slučaju neizabranoga članka za neki tjedan izbor obavljao na isti način kao i za sve ostale članke, a vremena itekako ima da se taj izbor provede. Prije bi Rubens, L.A. Povjerljivo (1997.), Georg Friedrich Händel, Rembrandt van Rijn trebali ići za izabrane članke. Kad je izabrano više članaka postupa se kao u slučaju Wikipedija:Izabrani članci/Prijedlozi za izabrane članke/31. 2012., Wikipedija:Izabrani članci/Prijedlozi za izabrane članke/32. 2012..
Znači, glasovanje se premješta pod naslov sličan ovom: Wikipedija:Izabrani članci/Prijedlozi za izabrane članke/32. 2011./Neuspjelo glasovanje i započinje se novo glasovanje na stranici Wikipedija:Izabrani članci/Prijedlozi za izabrane članke/32. 2011.. Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav, -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 23,11; 31. srpnja 2017. (SEV)
Mole se suradnici da predlože članke za status Izabranoga članka na Wikipedija:Izabrani članci/Prijedlozi za izabrane članke, tj. na Wikipedija:Izabrani članci/Prijedlozi za izabrane članke/33. 2017./Ponavljanje glasovanja. Predlagati mogu oni koji dosad nisu predlagali, tj. sve do nakon završetka glasovanja za članak koji ste predložili, a temeljem točke 5., Procedura, Pravila izbora Izabranih članaka, "Suradnik koji je predložio članak može sljedeći predložiti nakon završetka glasovanja za članak koji je predložio.". Predlagati naravno možete i za ostale naznačene tjedne. Hvala na razumijevanju i pomoći. Lijepi pozdrav. -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 18,14; 2. kolovoza 2017. (SEV)

Da li jedan suradnik smije predložiti članak u oba glasovanja za slijedeći tjedan?--Fraxinus (razgovor) 22:25, 5. kolovoza 2017. (CEST)

Nažalost, prema Pravilima izbora Izabranih članaka – ne. Sukladno tome trebalo bi poništiti dvostruko predlaganje u 33. tjednu – ponavljanje glasovanja ako se ostaje pri prijedlogu u 36. tjednu. Ne samo da se glasovanja odvijaju paralelno, te je tim potpuno razvidno da ne može biti govora o dvostrukom predlaganju, nego je zapravo potrebno i pričekati da glasovanje o pojedinom prijedlogu završi. -- Nesmir Kudilovič (razgovor) 23,30; 5. kolovoza 2017. (SEV)

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja[uredi]

Croatian flag(long, vertical).jpg

Čestitke svim suradnicima.--MaGaporuči mi 09:40, 5. kolovoza 2017. (CEST)

Hrvatska zastava na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti 2017.

Ima još veselih, lepršajućih zastava! Sretan Dan pobjede svima! SpeedyGonsales 16:13, 5. kolovoza 2017. (CEST)

Sretan Dan pobjede i hrvatskih branitelja!--Fraxinus (razgovor) 21:57, 5. kolovoza 2017. (CEST)

Čestitke sviman za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, naš dan ponosa i slave! Kubura (razgovor) 22:16, 5. kolovoza 2017. (CEST)

Bikol (jezik) and Bikolski jezici[uredi]

Hello, sorry to write in English nut I do not speak your language. I think Bikol (jezik) should be deleted or merge into Bikolski jezici. Indeed, Bikol language does not exist. ISO splitted the bik code into several languages. I think you did not take into account this change here. Pamputt (razgovor) 08:28, 9. kolovoza 2017. (CEST)

Da li se tko kuži u ovo?--Fraxinus (razgovor) 22:10, 11. kolovoza 2017. (CEST)

  • A šta ima komentirat kad ne zna šta piše. --Zeljko (razgovor) 23:36, 11. kolovoza 2017. (CEST)
Suradnik Pamputt ima pravo, izgleda da članci Bikol (jezik) i Bikolski jezici govore o istoj skupini jezika (1, 2).
@Zeljko, tvoj odgovor se čini malo neprimjerenim - suradnik samo želi pomoći. —Hmxhmx 16:18, 12. kolovoza 2017. (CEST)
  • Pa jel čitaš šta piše, a imaš i poveznicu. --Zeljko (razgovor) 20:06, 12. kolovoza 2017. (CEST)
    • Malo čitajte šta piše, nije jezik ni jezici, nego makrojezik sa svojim kodom. isti članak postoji i kod njih. --Zeljko (razgovor) 20:16, 12. kolovoza 2017. (CEST)
Makrojezik je skupina bliskih jezika. Članak Bikolski jezici govori o istom makrojeziku (popis makrojezika) kao i članak Bikol (jezik) (tj. sada Bikolski makrojezik), što znači da bi te članke vjerojatno trebalo spojiti. Članak o bikolskom makrojeziku na engleskoj Wikipediji nalazi se pod nazivom Bikol languages koji je trenutno povezan s našim člankom Bikolski jezici. —Hmxhmx 21:55, 12. kolovoza 2017. (CEST)
Eto vidiš. Pogrešno rade. Jezične skupine nemaju troslovne identifikatore. Mi imamo članke i za makrojezik i za jezičnu skupinu, a oni su to sve pomiješali u jedan članak. Takva im je praksa. A tzv bikolski jezik odnosno makrojezik, možeš usporediti sa njihovom varijantom srpskohrvatskog. To su izmišljeni politički jezici, a cilj im je isti kakav je bio i u Jugoslaviji --Zeljko (razgovor) 23:11, 12. kolovoza 2017. (CEST)

Bot flag request[uredi]

Hello. I left a request for bot status on Wikipedija:Botovi/Zahtjevi za status, but it left unnoticed. I wrote about it on the Wikipedija:Kafić/Tehnička pitanja, but it was still unnoticed. Please, pay attention to it in the end. --Tohaomg (razgovor) 23:26, 16. kolovoza 2017. (CEST)