Dodatak:Naseljena mjesta u Hrvatskoj s između 1000 i 5000 stanovnika, popis 2011.

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretraživanje

Popis naselja u Republici Hrvatskoj koja imaju između 1.000 i 5.000 stanovnika, razvrstana prema teritorijalnoj pripadnosti po županijama, po rezultatima popisa stanovništva 2011. godine.

Popis po županijama[uredi | uredi kôd]

Zagrebačka županija[uredi | uredi kôd]

Izvor: [1] dzs.hr

naselje stanovnika grad ili općina
Vrbovec 4.947 Vrbovec
Strmec 3.907 Sveta Nedelja
Kloštar Ivanić 3.583 Kloštar Ivanić
Velika Mlaka 3.334 Velika Gorica
Brdovec 2.801 Brdovec
Sveti Ivan Zelina 2.764 Sveti Ivan Zelina
Jakovlje 2.572 Jakovlje
Bregana 2.440 Samobor
Bestovje 2.402 Sveta Nedelja
Rakitje 2.301 Sveta Nedelja
Novaki 2.091 Sveta Nedelja
Gornji Stupnik 2.003 Stupnik
Gradići 1.860 Velika Gorica
Gornja Bistra 1.836 Bistra
Križ 1.821 Križ
Donja Lomnica 1.732 Velika Gorica
Klinča Sela 1.726 Klinča Sela
Brckovljani 1.542 Brckovljani
Brezje 1.506 Sveta Nedelja
Kuče 1.453 Velika Gorica
Donja Bistra 1.438 Bistra
Kerestinec 1.433 Sveta Nedelja
Jablanovec 1.378 Zaprešić
Donji Stupnik 1.375 Stupnik
Novoselec 1.362 Križ
Kozinščak 1.345 Dugo Selo
Prigorje Brdovečko 1.345 Brdovec
Sveta Nedelja 1.338 Sveta Nedelja
Dubrava 1.298 Dubrava
Mičevec 1.286 Velika Gorica
Velika Ostrna 1.271 Dugo Selo
Poljanica Bistranska 1.261 Bistra
Novo Čiče 1.255 Velika Gorica
Pojatno 1.213 Zaprešić
Zdenci Brdovečki 1.204 Brdovec
Lukavec 1.140 Velika Gorica
Rakov Potok 1.134 Samobor
Rude 1.131 Samobor
Gračec 1.127 Brckovljani
Kopčevec 1.093 Dugo Selo
Lupoglav 1.086 Brckovljani
Mraclin 1.074 Velika Gorica
Orešje 1.043 Sveta Nedelja
Lonjica 1.020 Vrbovec
Lukarišće 1.020 Dugo Selo
Donja Zdenčina 1.009 Klinča Sela

Krapinsko-zagorska županija[uredi | uredi kôd]

Izvori: [2] dzs.hr

naselje stanovnika grad ili općina
Krapina 4.471 Krapina
Oroslavje 3.368 Oroslavje
Bedekovčina 3.400 Bedekovčina
Zlatar 2.906 Zlatar
Zabok 2.714 Zabok
Donja Stubica 2.200 Donja Stubica
Stubičke Toplice 1.845 Stubičke Toplice
Pregrada 1.828 Pregrada
Zlatar-Bistrica 1.532 Zlatar-Bistrica
Krapinske Toplice 1.295 Krapinske Toplice
Radoboj 1.282 Radoboj
Veliko Trgovišće 1.250 Veliko Trgovišće
Hum na Sutli 1.096 Hum na Sutli
Mihovljan 1.095 Mihovljan
Marija Bistrica 1.071 Marija Bistrica
Konjščina 1.019 Konjščina

Sisačko-moslavačka županija[uredi | uredi kôd]

Izvor: [3] dzs.hr

naselje stanovnika grad ili općina
Glina 4.680 Glina
Popovača 4.207 Popovača
Moščenica 2.470 Petrinja
Lipovljani 2.260 Lipovljani
Hrvatska Kostajnica 2.127 Hrvatska Kostajnica
Lekenik 1.897 Lekenik
Voloder 1.871 Popovača
Repušnica 1.838 Kutina
Budaševo 1.664 Sisak
Sunja 1.412 Sunja
Dvor 1.406 Dvor
Gvozd 1.095 Gvozd
Hrvatska Dubica 1.040 Hrvatska Dubica

Karlovačka županija[uredi | uredi kôd]

Izvor: [4] dzs.hr

naselje stanovnika grad ili općina
Draganić 2.741 Draganić
Slunj 1.674 Slunj
Oštarije 1.444 Josipdol
Plaški 1.281 Plaški
Vojnić 1.221 Vojnić
Ozalj 1.181 Ozalj

Varaždinska županija[uredi | uredi kôd]

Izvor: [5] dzs.hr

naselje stanovnika grad ili općina
Trnovec 4.185 Trnovec Bartolovečki
Lepoglava 4.174 Lepoglava
Sračinec 3.897 Sračinec
Ludbreg 3.603 Ludbreg
Novi Marof 1.956 Novi Marof
Varaždinske Toplice 1.765 Varaždinske Toplice
Varaždin Breg 1.640 Gornji Kneginec
Gornji Kneginec 1.637 Gornji Kneginec
Nedeljanec 1.485 Vidovec
Remetinec 1.477 Novi Marof
Petrijanec 1.429 Petrijanec
Kućan Marof 1.388 Varaždin
Jalkovec 1.309 Varaždin
Gornje Vratno 1.301 Cestica
Hrašćica 1.283 Varaždin
Ljubešćica 1.261 Ljubešćica
Donje Ladanje 1.166 Maruševec
Gornji Kućan 1.139 Varaždin
Vinica 1.075 Vinica
Jalžabet 1.066 Jalžabet
Donja Voća 1.059 Donja Voća
Beretinec 1.040 Beretinec
Tužno 1.015 Vidovec

Koprivničko-križevačka županija[uredi | uredi kôd]

Izvori: [6] dzs.hr

naselje stanovnika grad ili općina
Virje 3.302 Virje
Starigrad 2.386 Koprivnica
Novigrad Podravski 1.914 Novigrad Podravski
Ferdinandovac 1.676 Ferdinandovac
Podravske Sesvete 1.630 Podravske Sesvete
Kloštar Podravski 1.532 Kloštar Podravski
Reka 1.507 Koprivnica
Kalinovac 1.463 Kalinovac
Molve 1.432 Molve
Peteranec 1.431 Peteranec
Koprivnički Bregi 1.341 Koprivnički Bregi
Novo Virje 1.216 Novo Virje
Sigetec 1.212 Peteranec
Sveti Ivan Žabno 1.199 Sveti Ivan Žabno
Koprivnički Ivanec 1.193 Koprivnički Ivanec
Đelekovec 1.192 Đelekovec
Hlebine 1.155 Hlebine

Bjelovarsko-bilogorska županija[uredi | uredi kôd]

Izvori: [7] dzs.hr

naselje stanovnika grad ili općina
Garešnica 3.874 Garešnica
Grubišno Polje 2.917 Grubišno Polje
Čazma 2.801 Čazma
Ždralovi 1.423 Bjelovar
Sirač 1.416 Sirač
Trojstveni Markovac 1.301 Bjelovar
Predavac 1.254 Rovišće
Veliki Grđevac 1.200 Veliki Grđevac
Veliko Trojstvo 1.197 Veliko Trojstvo
Rovišće 1.196 Rovišće
Gudovac 1.095 Bjelovar
Brezovac 1.080 Bjelovar
Velika Pisanica 1.065 Velika Pisanica
Hercegovac 1.058 Hercegovac

Primorsko-goranska županija[uredi | uredi kôd]

Izvor: [8] dzs.hr

naselje stanovnika grad ili općina
Delnice 4.379 Delnice
Kostrena 4.180 Kostrena
Novi Vinodolski 4.005 Novi Vinodolski
Marinići 3.894 Viškovo
Matulji 3.731 Matulji
Krk 3.730 Krk
Lovran 3.336 Lovran
Viškovo 3.068 Viškovo
Kraljevica 2.857 Kraljevica
Cres 2.289 Cres
Marčelji 2.148 Viškovo
Hreljin 2.206 Bakar
Dražice 2.093 Jelenje
Banjol 1.907 Rab
Omišalj 1.868 Omišalj
Punat 1.860 Punat
Sroki 1.741 Viškovo
Ravna Gora 1.709 Ravna Gora
Bribir 1.695 Vinodolska općina
Palit 1.687 Rab
Vrbovsko 1.673 Vrbovsko
Selce 1.553 Crikvenica
Saršoni 1.532 Viškovo
Buzdohanj 1.517 Čavle
Dramalj 1.485 Crikvenica
Bakar 1.473 Bakar
Podhum 1.446 Jelenje
Cernik 1.397 Čavle
Čavle 1.358 Čavle
Krasica 1.353 Bakar
Škrljevo 1.344 Bakar
Lopar 1.263 Lopar
Mladenići 1.254 Viškovo
Barbat na Rabu 1.242 Rab
Jadranovo 1.224 Crikvenica
Klana 1.203 Klana
Kampor 1.173 Rab
Njivice 1.115 Omišalj
Pobri 1.114 Opatija
Supetarska Draga 1.099 Rab
Mihotići 1.050 Matulji
Mavrinci 1.021 Čavle

Ličko-senjska županija[uredi | uredi kôd]

Izvor: [9] dzs.hr

mjesto stanovnika grad ili općina
Senj 4.810 Senj
Otočac 4.240 Otočac
Novalja 2.358 Novalja
Lički Osik 1.914 Gospić
Korenica 1.766 Plitvička Jezera
Brinje 1.479 Brinje

Virovitičko-podravska županija[uredi | uredi kôd]

Izvor: [10] dzs.hr

naselje stanovnika općina ili grad
Orahovica 3.954 Orahovica
Suhopolje 2.696 Suhopolje
Čačinci 2.110 Čačinci
Milanovac 1.711 Virovitica
Špišić Bukovica 1.686 Špišić Bukovica
Rezovac 1.303 Virovitica
Voćin 1.191 Voćin

Požeško-slavonska županija[uredi | uredi kôd]

Izvor: [11] dzs.hr

naselje stanovnika grad ili općina
Pakrac 4.842 Pakrac
Pleternica 3.418 Pleternica
Kutjevo 2.440 Kutjevo
Lipik 2.258 Lipik
Velika 2.117 Velika
Jakšić 1.877 Jakšić
Vidovci 1.582 Požega
Kaptol 1.409 Kaptol
Prekopakra 1.066 Pakrac

Brodsko-posavska županija[uredi | uredi kôd]

Izvor: [12] dzs.hr

naselje stanovnika grad ili općina
Podvinje 3.575 Slavonski Brod
Donji Andrijevci 2.496 Donji Andrijevci
Rešetari 2.450 Rešetari
Sibinj 2.424 Sibinj
Davor 2.382 Davor
Brodski Varoš 2.035 Slavonski Brod
Gundinci 2.027 Gundinci
Bukovlje 1.982 Bukovlje
Gornja Vrba 1.913 Gornja Vrba
Oriovac 1.841 Oriovac
Sikirevci 1.781 Sikirevci
Velika Kopanica 1.762 Velika Kopanica
Vrpolje 1.759 Vrpolje
Cernik 1.607 Cernik
Okučani 1.598 Okučani
Brodski Stupnik 1.586 Brodski Stupnik
Staro Petrovo Selo 1.572 Staro Petrovo Selo
Slobodnica 1.557 Sibinj
Stari Slatinik 1.269 Brodski Stupnik
Slavonski Kobaš 1.230 Oriovac
Kruševica 1.173 Slavonski Šamac
Ruščica 1.135 Klakar
Stari Perkovci 1.123 Vrpolje
Lužani 1.058 Oriovac
Batrina 1.005 Nova Kapela

Zadarska županija[uredi | uredi kôd]

Izvori: [13] dzs.hr

naselje stanovnika grad ili općina
Bibinje 3.985 Bibinje
Gračac 3.063 Gračac
Vir 3.000 Vir
Benkovac 2.866 Benkovac
Pag 2.849 Pag
Sukošan 2.808 Sukošan
Privlaka 2.253 Privlaka
Pakoštane 2.191 Pakoštane
Sveti Filip i Jakov 1.667 Sveti Filip i Jakov
Kali 1.638 Kali
Vrsi 1.627 Vrsi
Zemunik Donji 1.540 Zemunik Donji
Pridraga 1.470 Novigrad
Škabrnja 1.413 Škabrnja
Posedarje 1.358 Posedarje
Preko 1.286 Preko
Ugljan 1.278 Preko
Jasenice 1.272 Jasenice
Galovac 1.234 Galovac
Turanj 1.207 Sveti Filip i Jakov
Starigrad 1.140 Starigrad
Nin 1.132 Nin
Gornji Karin 1.125 Obrovac
Kruševo 1.112 Obrovac
Polača 1.057 Polača
Poličnik 1.035 Poličnik

Osječko-baranjska županija[uredi | uredi kôd]

Izvor: [14] dzs.hr

naselje stanovnika grad ili općina
Josipovac 4.101 Osijek
Dalj 3.937 Erdut
Bilje 3.613 Bilje
Đurđenovac 2.944 Đurđenovac
Strizivojna 2.525 Strizivojna
Petrijevci 2.299 Petrijevci
Antunovac 2.181 Antunovac
Bizovac 2.043 Bizovac
Bijelo Brdo 1.961 Erdut
Piškorevci 1.907 Đakovo
Sarvaš 1.884 Osijek
Selci Đakovački 1.796 Đakovo
Kneževi Vinogradi 1.657 Kneževi Vinogradi
Feričanci 1.626 Feričanci
Bistrinci 1.598 Belišće
Ladimirevci 1.587 Valpovo
Markovac Našički 1.586 Našice
Koška 1.525 Koška
Ivanovac 1.522 Antunovac
Satnica Đakovačka 1.432 Satnica Đakovačka
Briješće 1.318 Osijek
Jagodnjak 1.299 Jagodnjak
Semeljci 1.285 Semeljci
Jelisavac 1.265 Našice
Budrovci 1.260 Đakovo
Viljevo 1.218 Viljevo
Donja Motičina 1.198 Donja Motičina
Brijest 1.187 Osijek
Viškovci 1.144 Viškovci
Velimirovac 1.129 Našice
Martin 1.077 Našice
Kuševac 1.028 Đakovo
Široko Polje 1.012 Đakovo
Laslovo 1.079 Ernestinovo
Vladislavci 1.073 Vladislavci
Ernestinovo 1.047 Ernestinovo
Gorjani 1.008 Gorjani

Šibensko-kninska županija[uredi | uredi kôd]

Izvor: [15] dzs.hr

naselje stanovnika grad ili općina
Drniš 3.144 Drniš
Brodarica 2.534 Šibenik
Bilice 2.307 Bilice
Murter 2.025 Murter-Kornati
Kistanje 1.909 Kistanje
Pirovac 1.704 Pirovac
Primošten 1.631 Primošten
Tribunj 1.536 Tribunj
Tisno 1.207 Tisno
Dubrava kod Šibenika 1.185 Šibenik
Rogoznica 1.121 Rogoznica
Golubić 1.029 Knin

Vukovarsko-srijemska županija[uredi | uredi kôd]

Izvor: [16] dzs.hr

naselje stanovnika grad ili općina
Otok 4.694 Otok
Bošnjaci 3.901 Bošnjaci
Cerna 3.791 Cerna
Gunja 3.732 Gunja
Nuštar 3.665 Nuštar
Babina Greda 3.572 Babina Greda
Mirkovci 3.283 Vinkovci
Privlaka 2.954 Privlaka
Gradište 2.773 Gradište
Jarmina 2.458 Jarmina
Stari Mikanovci 2.383 Stari Mikanovci
Vrbanja 2.203 Vrbanja
Štitar 2.129 Štitar
Andrijaševci 2.046 Andrijaševci
Rokovci 2.029 Andrijaševci
Vođinci 1.966 Vođinci
Drenovci 1.946 Drenovci
Tovarnik 1.916 Tovarnik
Komletinci 1.649 Otok
Nijemci 1.605 Nijemci
Trpinja 1.516 Trpinja
Bobota 1.491 Trpinja
Negoslavci 1.463 Negoslavci
Cerić 1.458 Nuštar
Stari Jankovci 1.429 Stari Jankovci
Bršadin 1.341 Trpinja
Retkovci 1.263 Ivankovo
Posavski Podgajci 1.255 Drenovci
Soljani 1.245 Vrbanja
Markušica 1.009 Markušica

Splitsko-dalmatinska županija[uredi | uredi kôd]

Izvor: [17] dzs.hr

naselje stanovnika grad ili općina
Kaštel Gomilica 4.881 Kaštela
Imotski 4.757 Imotski
Hvar 3.771 Hvar
Glavice 3.753 Sinj
Dugi Rat 3.442 Dugi Rat
Žrnovnica 3.222 Split
Supetar 3.213 Supetar
Brnaze 3.184 Sinj
Otok 3.090 Otok
Okrug Gornji 3.081 Okrug
Kaštel Štafilić 3.042 Kaštela
Klis 3.001 Klis
Dugopolje 2.993 Dugopolje
Stobreč 2.978 Split
Seget Donji 2.681 Seget
Donji Vinjani 2.169 Imotski
Jesenice 2.089 Dugi Rat
Trilj 2.076 Trilj
Zmijavci 2.048 Zmijavci
Vrgorac 2.039 Vrgorac
Runović 2.024 Runovići
Baška Voda 1.978 Baška Voda
Tučepi 1.931 Tučepi
Stari Grad 1.885 Stari Grad
Jelsa 1.801 Jelsa
Kamen 1.769 Split
Glavina Donja 1.748 Imotski
Košute 1.740 Trilj
Vis 1.672 Vis
Mravince 1.628 Solin
Bol 1.609 Bol
Brela 1.575 Brela
Hrvace 1.566 Hrvace
Duće 1.561 Dugi Rat
Pučišća 1.529 Pučišća
Donji Proložac 1.511 Proložac
Postira 1.429 Postira
Gornji Vinjani 1.422 Imotski
Komiža 1.397 Komiža
Postranje 1.390 Proložac
Gradac 1.308 Gradac
Podgora 1.268 Podgora
Srinjine 1.201 Split
Turjaci 1.138 Sinj
Marina 1.117 Marina
Vranjic 1.110 Solin
Slatine 1.106 Split
Seget Vranjica 1.027 Seget
Grubine 1.010 Podbablje

Istarska županija[uredi | uredi kôd]

Izvor: [18] dzs.hr

naselje stanovnika grad ili općina
Pazin 4.386 Pazin
Vodnjan - Dignano 3.613 Vodnjan - Dignano
Buje - Buie 2.671 Buje - Buie
Novigrad - Cittanova 2.622 Novigrad - Cittanova
Medulin 2.777 Medulin
Fažana - Fasana 2.009 Fažana - Fasana
Vrsar - Orsera 1.771 Vrsar - Orsera
Buzet 1.679 Buzet
Valbandon 1.626 Fažana - Fasana
Galižana - Gallesano 1.501 Vodnjan - Dignano
Raša 1.440 Raša
Rabac 1.393 Labin
Ližnjan - Lisignano 1.340 Ližnjan - Lisignano
Rovinjsko Selo 1.238 Rovinj - Rovigno
Vinež 1.219 Labin
Tar - Torre 1.088 Tar-Vabriga - Torre-Abrega
Marčana 1.070 Marčana
Sveti Petar u Šumi 1.065 Sveti Petar u Šumi
Sveti Martin 1.011 Buzet

Dubrovačko-neretvanska županija[uredi | uredi kôd]

Izvor: [19] dzs.hr

naselje stanovnika grad ili općina
Vela Luka 4.137 Vela Luka
Blato 3.570 Blato
Korčula 2.856 Korčula
Opuzen 2.729 Opuzen
Cavtat 2.153 Konavle
Orebić 1.979 Orebić
Čibača 1.953 Župa dubrovačka
Mokošica 1.924 Dubrovnik
Žrnovo 1.368 Korčula
Komin 1.243 Ploče
Lumbarda 1.213 Lumbarda

Međimurska županija[uredi | uredi kôd]

Izvor: [20] dzs.hr

naselje stanovnika grad ili općina
Nedelišće 4.320 Nedelišće
Mursko Središće 3.444 Mursko Središće
Kotoriba 3.224 Kotoriba
Pribislavec 3.136 Pribislavec
Goričan 2.823 Goričan
Strahoninec 2.682 Strahoninec
Šenkovec 2.466 Šenkovec
Belica 2.278 Belica
Ivanovec 2.093 Čakovec
Mala Subotica 1.986 Mala Subotica
Donja Dubrava 1.920 Donja Dubrava
Domašinec 1.700 Domašinec
Orehovica 1.669 Orehovica
Sveta Marija 1.594 Sveta Marija
Kuršanec 1.584 Čakovec
Donji Kraljevec 1.560 Donji Kraljevec
Novo Selo Rok 1.441 Čakovec
Donji Vidovec 1.399 Donji Vidovec
Vratišinec 1.392 Vratišinec
Mihovljan 1.380 Čakovec
Podturen 1.365 Podturen
Mačkovec 1.326 Čakovec
Pušćine 1.289 Nedelišće
Hodošan 1.254 Donji Kraljevec
Peklenica 1.217 Mursko Središće
Savska Ves 1.217 Čakovec
Parag 1.187 Nedelišće
Selnica 1.076 Selnica

Grad Zagreb[uredi | uredi kôd]

Izvor: [21] dzs.hr

naselje stanovnika
Lučko 3.010
Hrvatski Leskovac 2.687
Kupinečki Kraljevec 1.957
Odra 1.866
Ivanja Reka 1.800
Ježdovec 1.728
Veliko Polje 1.668
Odranski Obrež 1.578
Kašina 1.548
Horvati 1.490
Zadvorsko 1.288
Hrašće Turopoljsko 1.202
Dobrodol 1.203
Buzin 1.055

Poveznice[uredi | uredi kôd]

Izvori[uredi | uredi kôd]

  1. dzs.hr, 1. STANOVNIŠTVO PREMA STAROSTI I SPOLU PO NASELJIMA, POPIS 2011., Zagrebačka županija, pristupljeno 5. ožujka 2015.
  2. dzs.hr, 1. STANOVNIŠTVO PREMA STAROSTI I SPOLU PO NASELJIMA, POPIS 2011., Krapinsko-zagorska županija, pristupljeno 4. ožujka 2015.
  3. dzs.hr, 1. STANOVNIŠTVO PREMA STAROSTI I SPOLU PO NASELJIMA, POPIS 2011., Sisačko-moslovačka županija, pristupljeno 4. ožujka 2015.
  4. dzs.hr, 1. STANOVNIŠTVO PREMA STAROSTI I SPOLU PO NASELJIMA, POPIS 2011., Karlovačka županija, pristupljeno 3. ožujka 2015.
  5. dzs.hr, 1. STANOVNIŠTVO PREMA STAROSTI I SPOLU PO NASELJIMA, POPIS 2011., Varaždinska županija, pristupljeno 4. ožujka 2015.
  6. dzs.hr, 1. STANOVNIŠTVO PREMA STAROSTI I SPOLU PO NASELJIMA, POPIS 2011., Koprivničko-križevačka županija, pristupljeno 4. ožujka 2015.
  7. dzs.hr, 1. STANOVNIŠTVO PREMA STAROSTI I SPOLU PO NASELJIMA, POPIS 2011., Bjelovarsko-bilogorska županija, pristupljeno 4. ožujka 2015.
  8. dzs.hr, 1. STANOVNIŠTVO PREMA STAROSTI I SPOLU PO NASELJIMA, POPIS 2011., Primorsko-goranska županija, pristupljeno 5. ožujka 2015.
  9. dzs.hr, 1. STANOVNIŠTVO PREMA STAROSTI I SPOLU PO NASELJIMA, POPIS 2011., Ličko-senjska županija, pristupljeno 3. ožujka 2015.
  10. dzs.hr, 1. STANOVNIŠTVO PREMA STAROSTI I SPOLU PO NASELJIMA, POPIS 2011., Virovitičko-podravska županija, pristupljeno 4. ožujka 2014.
  11. dzs.hr, 1. STANOVNIŠTVO PREMA STAROSTI I SPOLU PO NASELJIMA, POPIS 2011., Požeško-slavonska županija, pristupljeno 4. ožujka 2015.
  12. dzs.hr, 1. STANOVNIŠTVO PREMA STAROSTI I SPOLU PO NASELJIMA, POPIS 2011., Brodsko-posavska županija, pristupljeno 4. ožujka 2015.
  13. dzs.hr, 1. STANOVNIŠTVO PREMA STAROSTI I SPOLU PO NASELJIMA, POPIS 2011., Zadarska županija, pristupljeno 3. ožujka 2014.
  14. dzs.hr, 1. STANOVNIŠTVO PREMA STAROSTI I SPOLU PO NASELJIMA, POPIS 2011., Osječko-baranjska županija, pristupljeno 5. ožujka 2015.
  15. dzs.hr, 1. STANOVNIŠTVO PREMA STAROSTI I SPOLU PO NASELJIMA, POPIS 2011., Šibensko-kninska županija, pristupljeno 3. ožujka 2015.
  16. 1. STANOVNIŠTVO PREMA STAROSTI I SPOLU PO NASELJIMA, POPIS 2011., Vukovarsko-srijemska županija, pristupljeno 5. ožujka 2015.
  17. dzs.hr, 1. STANOVNIŠTVO PREMA STAROSTI I SPOLU PO NASELJIMA, POPIS 2011., Splitsko-dalmatinska županija, pristupljeno 3. ožujka 2015.
  18. dzs.hr, 1. STANOVNIŠTVO PREMA STAROSTI I SPOLU PO NASELJIMA, POPIS 2011., Istarska županija, pristupljeno 5. ožujka 2015.
  19. dzs.hr, 1. STANOVNIŠTVO PREMA STAROSTI I SPOLU PO NASELJIMA, POPIS 2011., Dubrovačko-neretvanska županija, pristupljeno 4. ožujka 2015.
  20. dzs.hr, 1. STANOVNIŠTVO PREMA STAROSTI I SPOLU PO NASELJIMA, POPIS 2011., Međimurska županija, pristupljeno 4. ožujka 2015.
  21. dzs.hr, 1. STANOVNIŠTVO PREMA STAROSTI I SPOLU PO NASELJIMA, POPIS 2011., Grad Zagreb, pristupljeno 3. ožujka 2015.